קריירה בתחום הIT?

omerm8011

New member
קריירה בתחום הIT?

שלום, קוראים לי עומר משה ואני משוחרר אחרי 4 שנים בחיל הקשר שבו הייתי טכנאי תקשורת.
התעסקתי בשירות שלי בעיקר עם סוויצים וראוטרים והוצאתי תעודת CCNA של CISCO.
כרגע יש לי הצעות עבודה בסביבות ה9 אלף והשאלה שלי אם בלי תואר אפשר להתקדם בתחום הIT או שלהתקדם כטכנאי הרבה פחות טוב מאדם עם תואר במדעי המחשב\הנדסת תוכנה.
שנת הלימודים מתחילה באוקטובר ואני צריך לעשות פסיכומטרי לפני מה שאומר לוותר על עבודה, נסיון וללכת לכיוון הלימודים.
אגב יש האומרים שנסיון של טכנאי שאני אצבור עכשיו לא יתן לי כלום אחרי שאני אהיה עם תואר בעתיד.

marvin2

New member
אין תואר לתחום ה IT (סיסטם/תקשורת)

במידה ומה שמעניין אותך זה תקשורת / סיסטם כל מה שאתה צריך זה נסיון בשטח (שכנראה יש לך ) והרבה אהבה למקצוע. מה שכן אתה תגיע מהר מאוד לתקרת זכוכית מבחינת שכר, אם לא תתקדם לניהול אחרי כמה שנים (ואת כל מיני תארי ניהול למיניהם אולי כן יעזרו לך , במידה ואתה עובד בארגון גדול, אבל שוב, זה עושים רק אחרי כמה שנים במקצוע..)

במידה ופיתוח תוכנה / פיתוח חומרה מענינים אותך אז כן היתי ממליץ לך על תואר...

DuuGi

New member
+1

omerm8011

New member
יש לאן להתפתח?

מנהלי IT צריכים תואר כללי של הנדסת תעשיית וניהול או מדעי המחשב?ואחרי הרבה שנות נסיון מרוויחים כמו העמיתים הנמצאים בפיתוח תוכנה?
בתחום הIT יש גם הרבה תחומים של פיתוח הבנתי..והייתי הכי הרבה רוצה להשתייך לסייבר...מה צאיך לעשות בשביל זה?

marvin2

New member
מה זה IT מבחינתך ?

IT זה טכנולוגית מידע. זה יכול להיות כמעט כל דבר. בארץ כשאומרים IT (וזו גם ההגדרה של הפורום הזה) מתכוונים לתחומי הסיסטם והתקשורת (שתחת זה נכנס גם תחום אבטחת המידע) אבל יש גם ארגונים שתחת מחלקת ה IT יושבים גם מפתחים..בקיצור למה אתה מתכוון כשאתה אומר IT ?

בתחום הסיבר (אני מניח שאתה מתכוון לאבטחת מידע) או שאתה מפתח, ואז מדמח או משהו בסגנון זה מתבקש, או שאתה סוג של אינטגרטור (טכנאי, מאפיין וכו') ואז זה רק נסיון...

לפי דעתי ידע אמיתי באבטחת מידע דורש הבנה עמוקה של מערכות מחשב ותוכנה לעומק. וזה רק תואר במדמח (או הנסדת תוכנה..) יתן לך .

omerm8011

New member
אז מה עדיף.?

לטווח הרחוק הכוונה...להיות איש תשתיות ובאטחת מידע בתחום?או להיות איש פיתוח?כי האם איש סיסטם יכול להתקדם כמו איש פיתוח?

marvin2

New member
מאיזו בחינה?

עניין זה משהו סוביקטיבי. מבחינת שכר? במצב הנוכחי של השוק .איש פיתוח עם שנה שנתיים נסיון מתחיל מהתקרת שכר של רוב אנשי הסיסטם. (למרבית האנשים כן ? "כוכבים" בכל תחום יכולים לקבל הרבה יותר..)

מצד שני אתה צריך לקחת בחשבון 4 שנים שבהן אתה לא עובד ועושה תואר. מצד שלישי השוק של תוכנה במצב מעולה היום. מה יקרה עוד 4 שנים - אף אחד לא יודע.

בכל מקרה - במידה ועכשיו השתחררת ואתה בן 22 - לך תעשה תואר. יש לך את כל החיים לעבוד.

omerm8011

New member
תודה רבה

תודה רבה עזרתם לי רבות..אני בנתים מתחיל פסיכומטרי בתקווה להתקבל לבן גוריון כי הבנתי שמכללות זה לא פתיחה טובה להכנס לעולם ההיטק

למעלה