קריירה בספורט

hartzitzit

New member
קריירה בספורט

מזה זמן קצר התחלתי להתחבט בשאלה מה לעשות כשאהיה גדולה. נכון, אני כבר די גדולה, אבל למה להיות קטנוניים... היום יש לי קריירה נחמדה, אך בתקופה האחרונה, אני מוצאת את עצמי מתמודדת עם אתגרים ותחושות שמוכרות לי מתקופות אחרות, פחות מוצלחות. התחלתי לחשוב על האלטרנטיבות - מה אני רוצה לעשות? מה יתן לי סיפוק וגם את האפשרות להתפרנס בכבוד וגם להיות שם בשביל המשפחה. מבין כל האפשרויות הטריוויאליות (כאלה שנובעות מהנסיון שלי בעבודה, לימודים וכו) עלו חלומות ישנים (תזונה) וגם רעיונות שנפסלו מיד (הוראה - אין מצב שאהיה מורה או גננת) ראיתי גם את הפוסטים של המלגות השונות ופתאום חשבתי - למה לא משהו שקשור לספורט? מה דעתכן ? האם אפשר לעשות הסבה למקצוע כלכך צעיר בגילי (34)? האם זה כדאי? אפשרי? אני מתאמנת ברצינות רק כמה חודשים - האם זה בכלל ריאלי מבחינת נסיון בספורט? מה בעצם האופציות? מה עושים הלאה? איך מתחילים? נדמה לי שמשהי כתבה שהיא נטשה את היי טק לטובת קריירה שקשורה לספורט (נשיקולדה?) - אשמח לשמוע יותר על הדרך, על ההתלבטויות והתוצאה.

כן כן אפשרי

אני הייתי בהייטק הרבה מאד שנים, לאחר מכן עברתי ל- LOW TECH כדי להיות מנהלת מערכות מידע במקביל התחלתי לאמן חברים ומשפחה והבאתי אותם להולמס פלייס. בהולמס פלייס אהבו את הרעיון שמביאים להם מנויים חדשים ואיפשרו לי לאמן ללא תעודת מדריך חד"כ (נגד חוק הספורט, כמובן). אבל ברקע נידנדו לי ללכת ללמוד... אז הלכתי. בחנתי 2 אפשרויות: וינגייט ושיאים. בוינגייט עשיתי בעבר הרחוק תואר ראשון בחינוך גופני (שלא היקנה אפשרות להיות מאמנת חד"כ והיום יש תוספת בלימודים שמאפשרת בתקופת הלימודים להדריך בחד"כ). כשבחנתי את האפשרות ללמוד בוינגייט הצלחתי לפסול אותה על הסף כי ממילא חשבתי על קורס שנתי ימי ו' שמתחיל ב-8:00 והתעצלתי לנסוע עד נתניה כל יום שישי. שיאים, לעומת זאת, ממוקם באוניברסיטת תל-אביב. 5 דקות של נסיעה מביתי. את דר' איתי זיו הכרתי עוד מתקופת היותו המנהל המקצועי באחד מחדרי הכושר ההסטוריים בהם התאמנתי בעבר המאד רחוק. אז החלטתי ללכת לשיאים. למרות שלמדתי מדעי המחשב, סטטיסטיקה, חשבונאות ועוד שאר ירקות, אני חייבת להדגיש שהקורס אינו טריויאלי... לא מספיק להגיע פעם בשבוע ל-6 שעות ולצפות להצליח לסיימו. צריך להשקיע מעבר לשעות הלימוד שם. הלימודים מחולקים לחלק המדעי (אנטומיה, פיסיולוגיה. תזונת ספורט ופציעות ספורט) ולחלק הענפי (קינזיולוגיה-ניתוחי תנועה ובלי זה אין בכלל מה לדבר על מדריך חד"כ, תורת הענף א+ב). ובסוף יש מבחן מעשי שכולל הדגמת תרגילים (כ-12-15 תרגילים) + ניתוח התנועה במפרקים השונים+ הסברים שונים ומשונים ככל שעולה בדעתו ובדימיונו של הבוחן. (והם אוהבים להתקיל עם שאלות הזויות). כיום, אחרי שעזבתי את מקום עבודתי, החלטתי עדיין לשלב את 2 האהבות שלי והן ספורט וטכנולוגיות אבל כעצמאית. אז בצד הטכנולגויות - בניית אתרי אינטרנט וייעוץ למערכות מידע ובצד הספורט - אימון אישי בבית או בפארק הירקון (עדיין משאירה כמה שעות בהולמס פלייס...). בניתי לעצמי אתר אינטרנט חדש... אפשר לראות בחתימה שלי...ואני צפויה לבנות עוד אחד לנושא הטכנולוגי. אגב, איתי למדו בנות בגיל הבנות שלי וגם נשים וגברים בגילאי 50-60 (שרוצים להתמקד באימון קשישים, כי שם הכסף...). אחת בת 56 שרוצה להיות מדריכת ספינינג ועפ"י חוק הספורט חייבים שתהיה תעודת מדריך חד"כ כדי לאמן ספינינג... בקיצור אין גיל או מגיל 18 ועד 60, כולם מתקבלים בברכה. אם תחליטי, דברי איתי...ובהצלחה!!!

MayaShuShu

New member
אני שם...../images/Emo13.gif../images/Emo4.gif

מובטלת הייטק כמעט שנה וחצי, שנה אחרונה למדתי בוינגייט מדריכי כושר גופני. (לומדת עכשיו בשיאים פיטבול, עיצוב, סיימתי שם גם מדריכות לנשים בהריון ואחרי לידה) התחלתי עם אימונים אישיים (בנתיים 3-4 אנשים)- אין לי ממש הכנסה גדולה מזה עדיין, כן מקווה להצליח. קצת מייאש וקשה לבנות עסק עצמאי שמרוויח יפה (מן הסתם כל עסק פרטי זה ככה...) יודעת שזה הרבה יותר מתאים לי ממתכנתת בהייטק אבל לא רואה איך אני מרוויחה אפילו חצי...והבנק כבר צועק הצילו...

MayaShuShu

New member
לא ככ פשוט לשלב..

מי רוצה להעסיק חצי משרה? הלוואי שהייתי מוצאת חצי משרה בהייטק. תכנתתי ב J2EE

אחרי 8 שנים החלטתי לעזוב

היו לי תנאים טובים ושעות נוחות אבל מה לעשות שעדיין לא הרגשתי טוב להגיע לילדים הקטנים שלי לקראת חמש אח"הצ,כל הזמן הרגשתי שאני לא מספיק טובה כאמא כי העבודה מגיעה איתי הבייתה,הייתי מחוברת שעות לנייד, בגינה,במסיבות יומהולדת וכו,מצד שני גם בעבודה הייתי מתוסכלת כי כמה שהייתי טובה לא יכולתי להתקדם כי זה תמיד יהיה על חשבון המשפחה,התסכול הזה גרם לי לחשוב מה אני באמת רוצה ולנסות למקם מחדש את סדרי העדיפויות שלי,לקח לי שנה וחצי להחליט,ביום שעזבתי התחלתי ללמוד בוינגייט במסלול של חצי שנה מדריכות אירובי ועיצוב תוך כדי הלימודים התחלתי לאמן משפחה וחברות והתאהבתי במקצוע,החזרתי לעצמי את האנרגיות והרעב בעיניים אין ספק שצריך לקחת בחשבון שמבחינה כלכלית יש ירידה וזה לא מתאים לכל אחת שנה וחצי אחרי העזיבה שלי אני לא מתחרטת לרגע על השינוי שעשיתי,אני עובדת במה שאני אוהבת גם אם אני לא יתעשר מזה,אז היום אני מרכזת את כל האימונים שאני מעבירה לשעות הבוקר(אימון ראשון מתחיל בשש)ובצהריים אני כבר נמצאת עם המתוקים שלי ולאט לאט אני בונה את עצמי והכי חשוב-אני רגועה

אגשית

New member
בתור עצמאית

(אני מטפלת ברפואה סינית) אני רוצה לחזק ולעודד אותך כי לוקח זמן עד שצוברים מטופלים או מתאמנים במקרה שלך. אני חלילה לא רוצה להכנס לשיקולים הכספיים שלך אבל אם ההסבה שעשית גורמת לך הנאה- אל תתיאשי, תני לזה צ'אנס. המסה הקריטית של האנשים הגיעו אליי מפה לאוזן ודרך המלצות של מטופלים מרוצים. וזה לקח זמן עד שהעניינים התחילו לזרום. זה נכון שלא תמיד פשוט להיות עצמאית ונכון שקשה להתחרות במשכורת היי טק אבל להנאה שבעיסוק יש ערך רב בעיניי גם אם לעיתים הבנק צועק הצילו. בהצלחה!

דורסל12

New member
עלתה לי המחשבה../images/Emo140.gif

עשיתי בשנה שעברה קורס מדרכי שחיה בוינגייט רציתי מאד ללמד ילדים קטנים את יסודות השחיה או להתעסק עם נכים....וגם לא הייתי חובבת שחייה גדולה וזו היתה הזדמנות לשינוי עד היום העבודה בתחום לא יצאה לפועל מפני לרוב הביקוש הוא לשעות אחר הצהריים והערב ואילו השעות שאני עם הקטנים בעלי עובד עד מאוחר.... אז כרגע הנושא ירד מהפרק נכים אני יעשה רק בהתנדבות כשיהייה לי יותר זמן פנוי אבל הרווחתי כי למדתי....ומי יודע ימים יגידו אבל כול שינוי הוא מבורך ובשבילי לחזור ללמוד אחרי כולכך הרבה זמן עשה לי טוב

dganitm

New member
השאלה היא האם יש לך כיוון?

החלום של כל אחת מאיתנו הוא לעבוד במה שהיא הכי אוהבת ומתחברת אליו, לא כך? הרי אנו מבלים יותר שעות בעבודה מאשר מחוצה לה, כך שכל שנותר לנו הוא לפחות להנות ביום העבודה שלנו ולגרום לו להיות מספק וממצה את היכולות והפוטנציאל שגלום בנו. קריירה בספורט היא דבר שיכול להוביל אותך למקומות מאוד רחוקים, הכל תלוי בך, הכל תלוי במה את תבחרי לעשות עם הלימודים. למה שלא תתחילי בקורס קטן, תראי אם זה בכלל מדבר אליך, אם את מתחברת לזה, לפעמים התחביב צריך להישאר כתחביב, כי ברגע שהוא הופך למקצוע הוא משנה את המהות שלו עבורנו.... אני מכירה הרבה נשים שעשו הסבה גם בגילאים מבוגרים או במשרות היי טק עם אחלה של תנאים, לפעמים השינוי הזה מחזיר אותך לחיים. מה דעתך על התחלה הדרגתית? זו גם אופציה - "לאכול את הסלאמי פרוסה פרוסה" לאט לאט לעכל את השינוי. זה יגיע בסוף

hartzitzit

New member
וואו! לא חשבתי שכלכך הרבה עשו הסבות כאלה...

התשובות שלכן הוסיפו לי הרבה. תודה רבה! הבנתי שזה כניראה אפשרי, הגיל הוא בכלל לא בעיה ושכמובן, יש לזה מחיר. מדגנית הבנתי שזה לא תמיד כזה פשוט להפוך תחביב למקצוע, ושאולי כדאי להתחיל לאט לאט... אז לקחתי לי קצת שיעורי בית - וינגייט ושיאים - לבחון את ההיצע שלהם - איזה קורסים יש, מה מדבר אלי, מה פחות, מה האפשרות שלי מבחינת כסף וזמן ואז לראות איך משלבים את הכל ביחד. שוב תודה רבה על תשובותיכן הכנות

anatby1

New member
אני כל כך מבינה אותך

תעצרי אצלי לקפה ונקשקש על זה. כבר עברו לי כל מיני רעיונות בראש... (וגם אני אוכל לקטר על נייק ומגה ספורט)

למעלה