קריאת תגר!!!

Dr Spock

New member
קריאת תגר!!!

בפעם הראשונה שנכנסתי לפורום הזה שלחתי את ההודעה "מחפש תשובה לשאלה" וביינתים לא קיבלתי תשובה אחת מאדם המזהה עצמו כדתי או מאמין. היכן כל המשתמשים הדתיים כמו "קודקוד אברבנאל" ו "intelligence IQ 150" או "המוכיח בשער" ועוד... מה העלבתי אתכם?

L7

New member
אתה רוצה לחבל בפורום?

שרשר שרשר הכל כאן הופך לדף קצר.

אספר לך את הסיפור שלי

אני לא בא ממשפחה דתית,מסורתית.אני בא ממקום שלא הייה שם דת בכלל,אני בא ממקום שאתאיזם היה שם דת.אני בא מרוסיה.ולאמונה באלוקים הגעתי לבד,ללא השפעה חיצונית,באתי לאמונה מתוך התבוננות שלי בעולם שסובב אותי.ראיתי שהאמונה באלוקים היא הדבר ההגיוני היחיד שיכול להסביר לי את חידת היקום

Dr Spock

New member
תשובה מצוינת, תודה ק"א.

עכשיו פרט לי בבקשה למה התכוונת כשאמרת שהגעת לאמונה ללא השפעה חיצונית. הרי איך יכולת לדעת על קיומו של האלוהים מבלי שאמרו לך שהוא קיים? אם התנ"ך לא היה קיים האם עדיין היית הופך ליהודי דתי? האם התנ"ך אינו השפעה חיצונית?

אם להסתכל על דברים בצורה כזאת

כל משאנחנו יודעים זה השפעה חיצונית,כוונה שלא באתי להרצאות בנושא חזרה בתשובה,אלה הגעתי לאמונה בסיסית בקיומו של אלוקים מתוך התבוננות פתוחה בכל הדברים מסביב.נכון ברוסיה התחלתי להאמין באלוקים בלי שקראתי תנ"ך,רק כשהגעתי לארץ לראשונה פגשתי את התנ"ך שענה לי לשאלות שהיו לי

Dr Spock

New member
מבט?

תספר לי על מה אתה מביט שגורם לך להאמין? מה יש בסביבתך שממנו נובעת אמונתך בכוח עליון? ואילו שאלות התנ"ך ענה עבורך? לגבי החזרה בתשובה אל תדאג כי אין שום סיכוי שתשכנע אותי לשנות את הפילוסופיה שלי, רבים וטובים ממך הפסידו בוויכוחים נגדי (לא בפורומים האלו).

כל משסביב

המורכבות של כל יצור חי,היופי של העולם,המוסר שיש בנו,הרגשות שיש לנו,השכל שיש לנו,תופעות על טביעות,הנבואות התנ"ך שהתגשמו וממשיכים להתגשם.אף אחד לא אומר לך לחזור בתשובה,יש לי הרבה חברים שמאמינים באלוקים ולא חזרו בתשובה מסיבות שונות(קשה לשנות את אורך החיים) המון דברים מעידים על אמיתות התורה,ואין אפילו דבר אחד שסותר אותה.זה לא הסיבה להאמין?!

ehudt

New member
אתה מוכן להסביר לי בבקשה

איך אמונה באל שיצר את העולם ואת יופיו וכו' קשורה באמונה באל אשר בודק מה אנחנו אוכלים, מה אנחנו לובשים, ועם מי אנחנו שוכבים? ותנסה בבקשה להסביר את זה בהיגיון ובלי שימוש בהיסטוריה (בלי להשתמש בתורה, במעמד הר סיני וכו - רק בצורה הגיונית). דרך אגב, הסיבה שאני מבקש להסביר את הקשר בצורה הגיונית, היא שאם אין קשר שהוא רק מתוך היגיון אז אין שום דבר שמחייב שהיהדות היא הדת "הנכונה".

אם להסתכל על דברים בצורה כזאת

כל משאנחנו יודעים זה השפעה חיצונית,כוונה שלא באתי להרצאות בנושא חזרה בתשובה,אלה הגעתי לאמונה בסיסית בקיומו של אלוקים מתוך התבוננות פתוחה בכל הדברים מסביב.נכון ברוסיה התחלתי להאמין באלוקים בלי שקראתי תנ"ך,רק כשהגעתי לארץ לראשונה פגשתי את התנ"ך שענה לי לשאלות שהיו לי

אספר לך את הסיפור שלי

אני לא בא ממשפחה דתית,מסורתית.אני בא ממקום שלא הייה שם דת בכלל,אני בא ממקום שאתאיזם היה שם דת.אני בא מרוסיה.ולאמונה באלוקים הגעתי לבד,ללא השפעה חיצונית,באתי לאמונה מתוך התבוננות שלי בעולם שסובב אותי.ראיתי שהאמונה באלוקים היא הדבר ההגיוני היחיד שיכול להסביר לי את חידת היקום

זה נושא מאוד מורכב

הכל פועל לפי העקרון מידה כנגד מידה,אם אתה רוצה הסבר יותר מעמיק כנס לאתר WWW.SHOFAR.NET

L7

New member
כיצד מוריד אלוהים גשם? הוא מורה

לטיפה ליפול? כיצד הטיפה שומעת? יש לה אוזניים? אין לך מושג מה זה אלוהים וכיצד הוא פועל. אלוהים הוא המצאה - פרי דמיון . המצאה המעוררת שאלות ולא נותנת תשובות.

למה את שולל לפני שאתה מקבל תשובה?

אלוקים קבע את חוקי הטבע שלפי זה הטיפה פועלת.ואם יש חוק חייב להיות מחוקק

L7

New member
איך פועל המחוקק?אין לך מושג

אתה מסביר את אי ההבנות שלך ע"י משהו שכלל אינך מבין

עוד פעם אתה שולל

כל התשובות קיימות ביהדות,בפרט בקבלה אי אפשר להסביר את זה ב שתי מילים,כמו שאי אפשר להסביר איך פועל כור האטומי.וזה דבר הרבה יותר מורכב.אם אתה רוצה לדעת צא ולמד.

L7

New member
לא צריך ללמוד אלילות חשוכה

כדי להבין שכוחות על טבעיים הם המצאה של בעלי אינטרס ופנטזיה.

למעלה