קריאת פילוסופיה

gansta

New member
קריאת פילוסופיה

היי, אני חדש כאן , אז אני יתחיל בכך שאני יציג את עצמי , שמי אלכס ואני בן 15 . לא לפני זמן רב ( לפני שבוע ) התחלתי אם זה נקרא כך , לקרוא פילוסופיה ... סיימתי לקרוא את הספר "הזמנה לפילוסופיה" ואני רוצה להמשיך לקרוא פילוסופיה ( אבל ברמה של מתחילים) , מה אתם מציאים שאני אקרא ?

Grimsom

New member
ספרים לאלפים

אני ממליץ לך להתחיל בקריאת הקישור המצורף (שעדיף יהיה אם יצורף לטאגליינס), והקישורים המתפצלים ממנו.

neko

New member
אני תמיד ממליץ על "עולמה של סופי"

המעולה של יוסטין גרדנר (?), אבל אם אני זוכר נכון הוא כמעט זהה לחלוטין מבחינת חומר בפילוסופיה להזמנה של שטייניץ. אבל הוא עדיין מעולה בפני עצמו
. רעיון אחר - אולי תקרא שוב את הזמנה, ותאתר את הפילוסופים שהכי מעניינים אותך מבין אלו שמוזכרים בספר - ואז תוכל לחפש ממוקדות ספרים עליהם\שלהם.

gansta שלום

אני ממליץ מאוד מאוד על הספר " טיל לוגי מדעי אל אלוהים ובחזרה " - הספר נכתב בצורה קלה להבנה ומתובלת בחוש הומור , אני מניח שניתן להשיג את הספר בכל ספרייה נורמלית . בהצלחה !

neko

New member
בפורום אתאיזם ודת עלו ביקורות

קשות על הספר, ובייחוד על ההוכחות לקיום אלוהים ששטייניץ מביא. לצערי לא קראתי ולא אוכל להרחיב...

שטייניץ מביא את

ההוכחות לקיום אלוהים ומסייג שהדברים ניתנים לוויכוח , ואף לפעמים מסביר כיצד ניתן להפריך את ההוכחות . אני יכול רק לחזור על מה שאמרתי - אני ממליץ ביותר לקרוא את הספר !

אני קראתי (וגם נהניתי מהקריקטורות).

ההוכחות מענינות, אבל, לדעתי, מופרכות. הספר בהחלט מרתק, ולקורא המתחיל שרוצה לדעת מה זו פילוסופיה, על מה מדברים שם, זה עשוי להיות מבוא רב רושם. הניתוח שלו על ההבדל בין ישות אפשרית לישות הכרחית - דיו על מנת להביא את ה"מתחיל" אל תוך השער. גם הדיון על הבעיה הפסיכופיזית הינו יסודי ומאיר.

ahboaz

New member
הגדרת צרכים

ציין בבקשה - 1. שפות - באילו שפות אתה יכול לקרוא 2. אורך - עד 10 עמודים, 100, 100+? 3. נושאים - טיעונים פילוסופיים, על הפילוסופים, על פילוסופיה, פילוסופיה מעשית 4. סגנון - ספרותי, היסטורי, טיעוני, אקדמאי

gansta

New member
תשובה...

1. עברית, אנגלית 2. עד 100 + 3. טיעונים פילוסופיים , מה זה פילוסופיה מעשית? 4. ספרותי , טיעוני

למעלה