קריאת ספר בהפסקה

דה נטו

New member
קריאת ספר בהפסקה

הבכור בכתה א' קורא שוטף. הם מתבקשים להביא ספר קריאה למקרה שיהיה זמן פנוי בשיעור, אתמול הוא הכניס לתיק ספר שרק התחיל לקרוא ואמר שזה כל כך מעניין אותו שנראה לו שגם בהפסקה הוא יקרא ולא ישחק עם החברים... אני אמביוולנטית, יש לו חברים אבל לא הרבה ולא קבועים, אני מאוד שמחה שהוא נהנה לקרוא, יחד עם זאת, אני חוששת, מהיכרותי עם ילדים, שזה אולי עלול לבודד אותו מבלי שהוא יתכוון לכך והדרך חזרה תהיה קשה לו, אבל לא רוצה להכניס לו את זה לראש. מה הייתן עושות?

macaroni35

New member
מנסה..

נותנת לו תחילה לזרום עם הרעיון כי...לפעמים ילדים פשוט שוכחים את התיכנונים מראש ו..פשוט ...יוצאים לשחק עם חברים...
כי ככה הם.

ואם באמת מתיישב לקרוא אז מחכה כמה ימים ובודקת מולו מה עשה בהפסקה בעקיפין ורק אם באמת על בסיס יומיומי יישב לקרוא מנסה למנוע את החשש שלך ולהציע חלופות או גם וגם....

לי זה נשמע נפלא ובטוח גם לך אבל מבינה את החשש החברתי שלך מאוד.

אשרז4

New member
לאו דווקא מהכרות עם ילדים

זה לאו דווקא שאם הוא קורא הם יתרחקו (או שרק בתוך ראשי זו הכוונה לדבריך)
פשוט אם יש לו משהו מעניין וקל יותר לעשות מאשר לשחק איתם, לאט לאט ישחק פחות
ואם זה קבוע והוא גם כך לא מהמוצפים בחברים, זה עלול להשפיע.
אני מודה שאני מקנא במי שילדיה אוהבים לקרוא
יחד עם זאת לפעמים נראה לי שהקריאה היא כל כך "ואוו" שלפעמים באמת שוכחים שזו גם סוג של בריחה.
אם הילד היה נלהב ממשחק בנייד (לא אלים, כזה שדורש חשיבה, התמצאות במרחב ועוד דברים טובים)
בטוח שהיה לך ברור שאת לא מוכנה שישחק בנייד במקום לצאת להפסקה, לא?
אני חושבת שלא צריך ישר לקפוץ אלא לתת לו כמה ימים לראות לאן נושבת הרוח
אולי באמת מאוד מעניין לו אך ההשתוללות עם חברים בין שיעורים תקרוץ לו יותר.
אולי אחרי שיסיים את הספר יחזור למשחקי החברים בלי לחפש ספר אחר.
קחי זמן מה מהיום ותבדקי מה קורה

לי זה לא נראה שהוא יקרא בהפסקה

הפסקה נועדה להתאוורר קצת
איך היה אתמול?...הוא נשאר לקרוא?...

דה נטו

New member
תודה לכולן ועדכון...

קראתי בעיון, והחלטתי באמת להמתין קצת (יש לי נטייה לרוץ קדימה ולנפח דברים לעתים...) אתמול כשהילד חזר הוא אמר שבהפסקה הגדולה הוא קרא, החברים שיחקו בחוץ במשחק שלא עניין אותו אז הוא העדיף לקרוא, מה גם שחבר אחר קבל עונש לקרוא בהפסקה (מה זה העונשים האלה???) ולא לשחק, אז הוא היה איתו והם קראו יחד. בהפסקה השנייה הוא יצא ושיחק עם כולם. גם היום הוא לקח את הספר. נראה מה יהיה.... באמת תודה, לפעמים דעות של אחרים מכניסות סדר

למעלה