קריאת ספרים

קריאת ספרים

האם אתם מקפידים שהילדים יקראו ספרים לא רק מה שחובה מביה"ס? אני מקפידה מאוד נכון שאני צריכה להזכיר וזה מתלווה בתלונות אבל לאחר שהוא תופס ספר הרבה פעמים הוא ממשיך עוד פרק כי הוא נהנה אבל גם שאול אותי עד מתי אני הזכיר לו לקרא אמרתי שעד שהוא יקרא מעולה וגם בלי ניקוד

האמת, אני חושבת שאני צריכה להקפיד יותר...

עם הגדולה זה הלך בקלות, זה בא ממנה, לפעמים אני צריכה להגיד לה להפסיק לקרוא
עם הסנדויצ'ית זה יותר "צולע". היא קוראת מצויין ושוטף, אבל אני חושבת שהיא לא רוצה לוותר על תשומת הלב שניתנת לה בהקראה (למרות שדיברתי איתה על כך שגם אם היא תקרא לבד, עדיין נמשיך להקריא לה). ואז, שבוע שעבר היא הפתיעה אותי. היא אמרה שהיא רוצה ללכת לספריה לקחת ספרים מהסדרה של "צפרדי וקרפד". היא התחילה לקרוא בכיתה ומצא חן בעיניה. הלכנו, הבאנו ומהם היא באמת קוראת ביוזמתה. קריאה זה חשוב, אבל עוד יותר חשוב בעיני ללכת על החבל הדק בין להזכיר לבין להמאיס עליהם את הקריאה...

קריאה

אצלנו בבית הספר נהוגה "קריאת בוקר"... 10-15 דקות הראשונות של היום מתחילות בקריאה אישית כאשר כל אחד מביא ספר מהבית או מהספרייה הציבורית. הילדים קוראים ונהנים ובחלק מהמקרים גם מתעדים בכתב את ספריהם במחברת עידוד קריאה. אני, כמורה, יושבת עם ילדים בזמן הזה ושומעת את הילדים קוראים, רואה מי השתפר ואצל מי ישנה הדרדרות בקריאה. כמו כן, אני בודקת ומעירה לילדים על רמת הספר שלהם... חשוב שהילדים יקראו ספר המתאים לרמתם (לפני כחודש "תפסתי" את אחת הילדות קוראת את הספר "ואלס עם באשיר"... שהוא ל-ח-ל-ו-ט-י-ן לא מתאים לילדים בכיתה ב'!
), כך שיש לי מעקב אחרי קריאתם. אני חושבת שאם בית הספר מעודד את הקריאה ואת החלפת הספרים- אז הילד יקרא מיוזמתו גם בבית.

מחשבות

New member
גם אם אני מקפיד, ואחרים יאמרו מתעקש,

הגדולה לא תיקח ספר ליד בלי שהיא מוכרחה, האמצעית קוראת בגלים והקטנה דווקא אוהבת. ככל שהן רואות אותי יותר קורא, ואני תמיד קורא, הן חשות פחות צורך. חובה לציין שהדור של היום הוא דור של מסכי מחשב וטלויזיה ופחות של דפים מודפסים. זו עובדה ואיו מה לומר על זה וגם לא להצטער במיוחד.

מחשבות

New member
אני לא מצטער במיוחד משום שיש

כאן יותר מדי השקעת אנרגיה מיותרת.

אני לא מסכימה איתך, אני חושבת שלקרוא זה

לחלוטין שונה מלצפות בטלויזיה או לראות סרט ואפילו יהיה הסרט האיכותי ביותר שקיים. הדמיון עובד, אתה יכול לקחת את הדמויות ואת הרקע לאיזה כיוון שאתה רוצה, לא מאכילים אותך בכפית עם איך כל אחד נראה ואיך הקול שלו נשמע. נו, באמת? אני צריכה לשכנע אותך שזה חשוב לקרוא ספרים?

מחשבות

New member
מה אני מבין?

אני כולה קורא 50 ספרים בשנה ועוסק כרגע בכתיבת הביקורת ה-203 לספר של פרימו לוי.

hag70

New member
מה חובה בבית הספר?

חוברות העבודה או דיד בתי ספר שצריך לקרוא בהם ספרים בכיתה א'? (לנו לפחות אין דבר כזה). אנחנו לא מקפידים. אנחנו רואים שאין לה בעיה לקרוא בכלל ולא נראה לנו רלוונטי להכריח אותה לקרוא. זה מגיע לאט לאט ויש לי תחושה שהיא תקרא לא מעט.

יש אצלינו כל בוקר רבע שעה שהיא זמן קריאה

ובזמן הזה הילדים אמורים לקרוא או ספר שהביאו מהבית, או ספר מספריית הכיתה.

ד פ נ א

New member
אני לא מקפידה, כי תמיד קוראים אצלינו

הגדולה בת 7.5 ממש ממש תולעת ספרים וקוראת ספרים ללא הפסקה... הקטנים ממנה גם מאוד אוהבים לקרוא ותמיד יש ספר אחד או שנים על השולחן...

לא

היא קוראת כל מה שמונח לה מול העיניים- אריזות קורנפלקס, שלטים, תרגום בטלויזיה, ספרים משום מה עדיין לא מעניינים אותה.

למעלה