קריאה מהירה

קריאה מהירה

אולי אין זה הפורום הנכון, אבל כיוון שכולם פה אנשי ספר, שבוודאי מבינים את הלחץ הגדול לקרוא כמה שיותר בכמה שפחות זמן, אולי תוכלו לענות לי על השאלה: האם אתם מכירים מקומות המציעים קורסים בקריאה מהירה? אשמח לשמוע פרטים והתרשמויות... תודה!

אכן

עברתי בתקופת התואר הראשון קורס שכזה, הטכניקה פותחה בשעתו על ידי חיל המודיעין האמריקאי והיא נלמדת במכונים רבים בעולם, זה שבו למדתי בשעתו כבר לא קיים (בלי קשר). גיליתי שהטכניקה רלוונטית למקרים בהם אני צריך להכיר את המתווה הכללי של הטקסט, כמו למשל בעת לימוד תולדות שושלת מינג לקראת מבחן על תולדות סין, אבל זה לא מתאים לטקסטים שקוראים מהלב, מה שמזכיר לי את סיפור מוכר הגלולות של הנסיך הקטן. ולעצם העניין: מי שהחברה לוחצת עליו לקרוא כמה שיותר שכמה שפחות זמן מוטב שיפנה לחברה את גבו ויפתח ספר בניחותא.

המוזרה

New member
מניסיון

אל תעשה את זה. אני עשיתי את הקורס כשהייתי בתיכון ורציתי להתגבר עיל החומר לבחינה בהיסטוריה - צעד שאני מתחרטת עליו עד עצם היום הזה. כמו שטל אמר - זה אחלה לקריאה לקראת מבחן או הרצאה אבל לי זה ממש הרס את ההנאה מקריאה. עכשיו כדי להנות מקריאה אני חייבת לעצור אחרי כל שני עמודים, לפעמים אף להחליף ספר (זו אגב הסיבה שאני בד"כ קוראת 3-4 ספרים במקביל) ובסופו של דבר מאטה את הקריאה הרבה יותר מדי כדי לא להפסיד את ההנאה שביצירה הספרותית. ולשאלתך, נדמה לי שראיתי מכונים כאלה ללימוד קריאה מהירה בתחנה המרכזית בתל אביב - אבל לא יכולה להגיד כמה הם טובים. שוב - אם אתה לא חייב - אל תעשה את זה. או שמא זה צ"ל אל תעשי?

אטיוד5

Active member
אין כזה לחץ

לא יקרה כלום אם לא תקרא את הרשימה שרצית לקרוא. העולם לא יברח. אם אתה נורא רוצה - תקרא תקצירים. לא תהנה מהערך הסיפרותי אלא אם כן תקרא כל מילה בכל משפט בכל עמוד.

תגובה לכולם, וחזרה על הבקשה

אני ממש ממש לא רוצה את היכולת לקרוא מהר בכדי לקרוא את כל יצירותיו של ש"י עגנון, נאמר. כי אותן ארצה לקרוא, בלי קשר, בניחותא, ולהתענג על כל מילה. העניין הוא כזה: אני מוצא את עצמי מקדיש הרבה יותר מדי זמן לקריאה סתמית של עיתונים וכתבות בכל מיני מגזינים - קריאה שחשובה לי, אמנם, מבחינת צבירת ידע, אבל חסרת כל איכות ספרותית, נאמר כך. לכן, כדי שאוכל להקדיש את הזמן הראוי לדברים הטובים באמת, הייתי רוצה את היכולת לקרוא מהר מאוד את כל אותם העיתונים... מגזינים... וכו'. אז מה אתם אומרים, יש למישהו הצעה?

למעלה