קריאה לעזרה s.o.s

DrorCh

New member
קריאה לעזרה s.o.s

מהי הטכניקה לציור על קירות? אני רוצה לעשות ציור קיר אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל אפילו אני מצפה לתשובה רצינית ומקצועית של מישהו שממש יסביר לי איך עושים את זה איזה טכניקת צביעה איזה מכחולים איזה ציוד אם מציירים תחילה מהראש ישר על הקיר בעפרון או גרפיט או חומר אחר או שאולי עושים דגם קטן ומגדילים בעזרת רשת או שאולי משקפים שקופית וכו וכו ואיך צובעים באיזה טכניקות וכו וכו מישהו נתן לי פעם תשובה סתומה פשוט תצבע באקריליק התשובה הזאת לא אומרת לי כלום שפורפרת של צבע עולה 15 שקל ותספיק לצבוע רק את הזרת של הרגל של דמות שאני ארצה לצייר צבעי קיר טמבור נשמע לי לא מקצועי מה עושים?!?!?!

SC

New member
יש כמה טכניקות לציור על קיר

נוותר על הפרסקו כי אותו אתה בטח לא תעשה ונעבור לדברים פשוטים יותר. ראשית, לפני שנוגעים בצבע ובקיר יש להכין בקפידה את הרישום של הציור שיהיה על הקיר ע"ג דף/בד. לעבוד על מספר פרטים בהגדלה כדי להיות בטוח באיכות. את הרישום על הקיר אפשר לעשות בעזרת עיפרון, פחם טבעי/סנטטי, צבע. צבע אקריליק מתאים לקירות אבל יש לו נטיה להתפוצץ. יש את ה"אייר בראש" מאוד פופולרי היום, צבע שמותז ממיכל לחץ אויר. אם אתה מכיר ציורים של רמי מאירי על קירות בתל אביב אז זה פחות או יותר הסגנון. ואפשר גם פחם, גירי פחם. ניתן למרוח עם האצבע/צמר גפן את הפגמנט ולקבל אפקטים מסויימים כאשר בסיום התהליך יש לרסס את הציור בחומר שנקרא פיקסטיב, הנמכר בכל חנות לחומרי ציור על מנת לשמר את הציור ולקבע את החומר על הקיר. שולי

השיטה החובבנית ../images/Emo13.gif

קונים סופרקריל של טמבור בקופסאות של חצי ליטר (זה המון, מדללים במים וזה מספיק לכמה וכמה ציורים), מגוון הצבעים הוא עצום ואפשר גם לקנות את חמשת צבעי היסוד ולערבב בנחת, לסופרקריל היצמדות גבוהה כמו לאקריליק. מה שכן, חייבים להכין את הסקיצה מראש על דף כמו שאמר שולי, כי על הקיר זה לא לעניין להתחיל בניסוי וטעיה. אני אישית בכל חדרי הילדים שעשיתי השתמשתי בכל מיני דברים בשביל לצבוע, החל ממכחולים פשוטים וכלה במנקה גריל (בשביל טקסטורות יפות
), כמו שראינו, אתה בחור מוכשר וכל מה שאתה צריך לעשות זה להחליט מה אתה מצייר, ולצייר! בהצלחה. אפרת

moti80

New member
ציורי קיר

שלום לך בחור יקר, ברוך הבא לעולם ציורי בקיר... עולם של עוצמה, עולם של גודל ומוחשיות :) אז ככה אני ארשום לך את הטכניקה הכי מהירה לציור קיר: תזמין אותי לצייר :) טוב...ועכשיו ברצינות: השיטה הכי מהירה והכי מדוייקת היא כמו שכתבת, בעצרת שיקוף היצירה על הקיר. בזמן השיקוף אתה פשוט עובר על הקוים ומסמן לך נקודות וסימנים חשובים מהסקיצה/ צילום שהכנת מבעוד מועד.(במקרה ויש עימי סקיצה שהכינותי מראש....) לאחר שהעתקת את הקיצה אל הקיר, מתחילת עבודת הצביעה. הצבעים הטובים ביותר לציור על קיר הם מן הסתם "סופרקריל" גם באופן יחסי הם זולים (30-60 ש"ח לליטר) אך כאן כמובן יש את שיקול הכמות... אתה יכול להשתמש בכל צבע אקריליק אשר תחפוץ נפשך שכן צבעי אקריליק (אשר הינם צבעים סנטטיים לחלוטין) נוצרו מלכתחילה לציור על קירות או למשטחים הזקוקים להגנה ממים. הצבע האקרילי (כמו מוצרים אקריליים אחרים, שנועדים בד"כ לאטימה) לאחר שמתייבש הופך לקרום אטום למים, אך בעל תכונות האחזות מצויינות לקיר... אני ממלית לך לקנות צבעים בקופסה ולא בשפורפרת. לרוב תוכל למצוא קופסה גדולה יותר משפורפרת ובאותו המחיר או בפחות אפילו. בקר באופיס דיפו הקרוב לביתך. מכחולים: אם אתה ממש רוצה תוצאות יפות ומוכן להשקיע אתה מוזמן לקנות את הרולס רויס של האייר בראש pache air brush VL ולקחת קורס של כמה שבועות. תוצאות מרשימות מובטחות לאחר הקורס. אם הנך מושך במכחול, מוזמן אתה לקנות כל מכחול בו תחפוץ ידך ונפשך. אם משקיען אתה, יש מכחולים של זנב סנאי (או גם בית שחי של יען וכאלה) העולים כמו כמה חבילות של מכחולים פשוטים. אמ...שכחתי משהו? מקווה שעניתי לך על הכל. אני מצייר עם צבעי סופרקריל עם מכחולים ובצבעי אקרילים ואייר בראש (תלוי מה הטכניקה הרצויה) בטכניקה של המשבצות להעתקה על קיר אני משתמש רק בציורים אשר אין לי כל אפשרות להקרין. לדוגמה, בעוד שבועיים אני הולך לצייר על קיר של בניין בגודל 100 מ"ר.... לא ניתן להקרין גודל כזה. לעיתים אני מצייר ביד חופשית, כלומר לפי פרופורציות של העיין. אם תה מיומן והציור לא מסובך אתה יכול גם. אני משתמש בטכניקה הזו כאשר אין לי לחץ של זמן או שהיצירה לא תלוי בכסף (זמן=כסף). זהו, עבודה נעימה המון בהצלחה מחכה ראות את השלבים והתוצאה שלך שמש מוטי

כתבתי תשובה ממש ארוכה

כמעט מאמר ואז אני באה לשלוח אותה- נתקע לי המחשב. אז אני אנסה לשחזר ממעמקי הבייביסטר הזה שממש עולב לי על העצבים... אני אספר לך איך אני עבדת- אני לא אתייחס לכל הפרטים כי קיבלת לדעתי כמה תשובות ממש טובות אני אתיחס לדברים המיוחדים שלי- לדברים שלא תמיד עושים או סתם טיפים בעיקרר בנוגע לחומרים שאני מקפידה עליהם- וכפי שבטח תשים לב אם עוד לא שמת לב יש לי שגעונות קטנים שאני מקפידה עליהם מאוד... (אחד מהם זה בסוף כל משפט בערך... לשים ....) הציור הראשוני- משתמשת בבערך-5 שקפים אחרי שיש לי את הסקיצה מושלמת לגמרי על נייר (רישום מוכן כולל הצללות ה-כ-ל) אז על השקף הראשון אני משרטטת את הגושים המרכזיים. בשאר השקפים, אני שמה את הקטעים המסובכים, והפרטים בהגדלה, ואז מתחילה לשרטט עם גרפיט מחודדת היטב על קיר (לדעתי מותר לעשות את זה אך ורק עם גרפיט מנסיון- זה הכי פחות מלכלך, נמרח ומתערבב בצבע האקרילי...). הקיר שאני מציירת עליו את הדברים עם הגרפיט צריך להיות קיר מוכן שזה אומר (מבחינתי) ניגוב אבק, שיפשוף בברזלית עם סבון ויבוש של 24 שעות. שוב ניגוב אבק, סתימת סדקים וחורים בגבס ועליהם דבק נחמד כזה שמיוחד לדברים האלו ואני פשוט לא זוכרת בשעות כאלו את השם שלשו ומסביב למפסקים ומשקופים לשים מסקיטגטייפ מוחלש (שהדבקתי אותו על בד והורדתי). מייבשים 24 שעות שוב מנקים אבק וצובעים שכבת ייסוד לבנה בצבע סופרקריל מדולל לפי ההוראות שעל האריזה- מה שאומר: מים. מניחים להתייבש בדרך כלל 24 שעות מנגבים אבק(הערה חשובה- אני לא אוהבת ואפילו די מתנגדת לשכבה אחת ודי...) צובעים שכבה שניה שהיא או צבע הרקע בצבע סופרקריל לא מדולל (במקרה שצבע הרקע בהיר) או צבע ביניים ממשפחת הצבעים של הרקע אבל יותר בהיר ממנו אם הצבע כהה בסופרקריל מדולל ואז את הצבע הכהה- אחרי שנגבת אבק והקיר התייבש בסופרקריל לא מדולל- אני עושה את זה כי אני טוענת שזה מאשיר את צבע הרקע מצבע סתמי לצבע מעניין- אבל זו רק אני. עוד אופציה זה לקחת חמישה גוונים מאותה המשפחה ולצבוע שכבה אחר שכבה הכל מדולל- ולנגב אבק באמצע... זה יוצר רקע מעניין אבל בעייתי- רואים אחר כך את כל התיקונים. אחרי שהקיר מתייבש היטב ניתן לעשות את מה שהזכרתי בהתחלה -הגרפיט.. אחרי הגרפיט לצערי אי אפשר לנגב שוב פעם אבק דבר שלדעתי יכול להרוס ציור אם הוא מתערבב עם הצבע ולכן אני לוקחת צבע בהיר ועוברת על כל הקונטור הדק ועושה הצללות עם הצבע הבהיר מדולל- גם כאן השימוש הוא בסופרקריל. מניחה לשכבה זו להתייבש מנגבת אבק וצובעת שכבה ראשונית של סופרקריל על הציור עם מעט יחס לאור וצל יותר יחס לקטע של למלא את המשטחים הריקים אחיד ויפה. מניחה להתייבש טוב טוב הפעם מדובר על ערך 48 שעות, מנגבת אבק ועושה שכבה שניה שהיא אור וצל פשוט- לתת נפחיות לדמויות בעזרת אקריליק שקונים בקופסאות קטנות כאלו- הוא יותר זול מאלו של השפורפרות אבל הוא נחשב ליותר איכותי מהסופרקריל. השכבה הבאה תעשה שוב אחרי ניגוב אבק והיא תהיה אור וצל בשיביל לתת את הטאץ´ המיוחד ולא בשביל בנפחיות היא תעשה באקריליק איכותי משפושפרות. שכבה זו צריכה להיות דקה מאוד. אם אין לך ניסיון טוב עם שמן אתה מסיים כאן את העבודה ע"י- חמישה ימים אחרי שהכל מתייבש מרסס פיקסטיב- למרות שאין זכר לגרפיט אני עושה את זה ואז מורחת לכה על בסיס מים מדוללת במיים מאוד... אם יש לך ניסיון טוב עם שמן ואתה חושב שאתה שולט בשמן טוב אז את נקודות האור החשובות המקומותת החשובים ביותר בציור שאתה רוצה עוד יותר להבליט ולתת את הטאץ´ הסופי והאחרון- החותם האישי שלך אתה עושה בשמן וכחמישה ימים לאחר שזה מסתיים שם פיקסטיב ולכה על בסיס שמן מדוללת מאוד עם שמן פשטן. שים לב לחסרונות של הוספת השמן- עליו אין אפשרות לצייר שוב בצבע על בסיס מים ובשביל לסייד צריך לשים טייח- כך שתעשה את זה אם זה לא בבית שלך רק באישור ובידיעה ואם זה בבית שלך- תחשוב על זה טוב- אצלי בחדר יש וזה לא מפריע לי לטיח כשיבוא לי... לגבי הלכה- לא משנה איזה מהם שם בקופסא נפרדת חלק מהכמות ותדלל אותה ולא כל פעם קצת כי ההבדל מאוד מאוד מורגש- אני מציעה לשים את הלכה על כל החדרחו ולא רק איפה שהציור אבל בכל מקרה על כל הקיר שהציור מצויר עליו ולא רק מעל הציור- לא לשכוח לפני הלכה לחתום- לדעתי באקריליק משפורפרות- אבל זה באמת לא משנה... שיהיה לך המון המון הבהצלחה בסוף כן נכנסתי לכל הפרטים נראה לי שזו ההודעה הכי גדולה שכתבתי אי פעם בפורום- תראה מה שיעמום של בייביסיטר יכול לעשות לאנשים- בכל מקרה תגיב על ההודעות תביע את דעתך ותספר מה אתה מצייר באיזה שיטה למי למה - וכל שאר הדברים שמאוד מעניינים אותי (או שזה השעמום) סורי על כל ההוראות במיוחד ההיסטריה של האבק אני פשוט מאוד מסודרת בכל הקטע של הציור קיר כי אם לא עושים את זה מסודר, מתוחנן ולפי שלבים הורסים הכל. לילה טוב ושוב פעם- המון המון בהצלחה............

שכחתי קצת

לדבר על המכחולים אייר בראש בחיים שלי לא ניסיתי אז אין לי מה להגיד לך בנושא הכי חשוב: אלתתחיל בניסוי וטעיה על הקיר מה שאומר תעבוד רק אם מה שאתה מכיר. לצביעות הראשוניותצ- רולר. כמה מברדשות רחבות אבל לא מהפשוטות- אלא מזנב סנאי. ומכחולים מזנב סנאי יש צורך בממש רחבים ובממש דקים לרוב לא צריך את מכחולי הביניים בציורי קיר. בנוסף תכין מראש מכחולים של גני ילדים עבים- בערך 3 שקלים כל אחד. מבחר ספוגים כדורי צמר גפן- כדורי צמר גפן עוטופים בבד. מכחול שהתייבש ונהרס ומכחול עם קצוות מפוצלים- כל הג´אנק של הבית. כיון שבציורי קיר העניין של הטקסטורה הרבה יותר מורגש ובנוסף כשאין משחקי טקסטורה יש הרגשה שחסר משהו בציור. עם הטקסטורה צריך לשחק כל השלבים אבל הכי הרבה בשלב שבא אחררי ניתנת הנפח כי אז יש לך ציור מצד אחד אבל אין לךאומנות מצד שני. נקודה חשובה נסופת היא לא לשכוח להתייחב גם לרקע שזה לא אומר שהוא חייב להיות מלא ועמו- לפעמים מוטב שלא. זה רק אומר שצריכה להיות התייסות- דוגמא: חדר ילדים ארון שעשיתי הרעיון היה סאפרי- אז בהתחלה ציירתי את החיות מפוזרות. מכיוון שזה היה לאנשים חשוהים לי מאוד נחלטתילהשקיע (רגע קטן של השווצה) וחתכתי דיקטים בצורות של חיות והוספתי ציורי חיות עליהם והדבקתי ועשיתי גם שלושה פילים מאץ אורן מפוסלים כאלו עם נפח והכלל בצדאחד ובצד שני חלק. את הכל עיצבתי מראש על הקיר עם ציורי החיות ואז מתחת לברוזים העברתיע שני פסים של כחול שנותנים הרגשה של מים. מתחת לסוסים הדוהרים עשיתי סמני דשא קטנים וירוקים. ליד הפרפרים שבשמיים עשיתי עננים וקשת בענן וכך הלאה- הכל מאוד מרומז. מכיוון שהקיר היה מאוד גדול הו עליו המון פריטים אבל כל הסביבה היתה מאוד מרומזת וזה בשביל לא להעמיס על המתבונן וליצור אוירה נעימה בחדר ולא ליצור הקטנה והחשכה של החדר ולתת תחושה כל הזמן שיש עוד משהו בחדר. - אם שאלת הקיר יצא מקסים וכולם יצאו מאוד מרוצים. שים לב- חדר קטן לא יכול לסבול צבעים חשוכים, ובבחירת הנושא לאמומלצים נושאים דיכאוניים נושאים שנמאסים מהר או נושאים שמשמשים נקודת מחשבה גדולה או שיש מהם מקום לפיתוח דיון- הם עולים על העצבים מהר. אם יש לך שאלות תשאל בשמחה ממש כיף לי לענות לך על זה כי אני עובדת המון על קירות ואותי אף אחד לא לימד- הכל למדתי מניסוי וטעיה וקצת ניסיון לחסוך כסף...

moti80

New member
תגידי לי...על ציור של 3 שעות הלקוח>

צריך לסבול אותך איזה 3-4 ימים בבית לפני הציור??? שיטע עבודה ראוייה להערצה לדעתי, אך ארוכה, מסורבלת ולא פרקטית... בואי אגלה לך סוד....אקריליק לא ישרדו לך יותר מ חמישים-שישים שנה על קיר מבלי להיסדר, להתפוצץ, להתקלף וכו... זה לא ציור פרסקו שיחזיק מאות שנים כי הוא חלק מהקיר... לדעתי, ההכנות הארוכות שלך לפני הציור אולי מעט מיותר. כמובן, שיש הכנות הכרחיות (במידת הצורך) כמו סתימת חורים, קילוף חתיכות נופלות (בקירות ישנים) ובקירות חוץ בעיקר - צביעת צבע יסוד כגון בונדרול של טמבור... שמש מוטי

SC

New member
כן כדאי לעשות משהו בעניין

גם לדעתי יש שם מספר שלבים מיותרים ומסורבלים, אבל כדי להיות בטוח בכך אני צריך לראות בעיניים מה את עושה. למשל, מי מרסס פיקסטיב על שמן ? זה לא נועד לכך בכלל, שמן לא זקוק לפיקסטיב, שמן זקוק ללכה. גם על אקריל לא צריך פיקסטיב. בשלב הראשון אם את מכינה את הרישום מגרפיט, פחם, גירי פחם צבעוניים, על מנת לקבע אותם ועל מנת לא לגרום לחומר להתערבב עם האקריל מרססים פיקסטיב. אבל חוץ מזה, מרשימה מאוד צורת העבודה היסודית שלך. שולי

תיקון טעות

אולי בגלל השעה המאוחרת לא הבהרתי- הפיקסטיב הוא על הגרפיט ולפעמים בסוף אני מוסיפה גם רישומים אני אוהבת לעבוד מאוד מעורב- לפעמים על השמן אני עובדת עם פחם וכאלה ולכן אני שמה שוב פיקסטיב זה נשמע מאוד מסורבל- אבל כל ציור שאני עושה דורש ממני הכל אני לא עושה ציור של שעתיים וזהו ולכן אני עובדת הרבה אבל זה לא לוקח ממני הרבה- לרוב את הסיודים הגדולים 6אני עושה עם חברה או חבר וזה מעביר אחלה את הזמן אני נורא אוהבת לסייד וזה לא ממש מסורבל כמו שזה נשמע במיוחד כשעה שתיים בלילה........

SC

New member
לא נשמע מסורבל בכלל

להפך, נשמע שאת עובדת בצורה יסודית, עם השקעה, תשומת לב לפרטים ולכלל ומרגישים גם שאת אוהבת את זה. אני לא נוטה לערבב חומרים כשמן וגרפיט למשל (גרפיט מתחת לשמן כן) אבל מעניין לראות איך דבר כזה נראה. אני למשל יכול לעבוד מספר חודשים על עבודה אחת ואפילו קטנה.

אני כמעט לא עובדת עם לקוחות

לרוב אני עובדת עם אנשים שחשוב לי (פעמיים עם לקוחות) אני נהנית מה3-4 ימים האלו אני מבקשת בשבילהם עוד כסף וזה גם עושה רושם נורא טוב חוץ מזה אני את כל הציורים שעשיתי עשיתי בשמן שיפוצים כך שמקבלי הציורים לא ממש סבלו מזה... אני לא עושה ציורים בשביל שיחזיקו מאות שנים אני עושה אותם בשביל לעשות לאנשים טוב וכיף בחדר שלהם. תודה על ההערצה (אני אוהבת מעריצים... שאלה- איך אתה מתמחר את הציורי קיר שלך?

אנוק

New member
שאלה חטטנית......

יש מקום שניתן לעבור בו הכשרה, הדרכה כלשהי? חוברות הדרכה על כלי העבודה וטכניקות שונות..? יש ביקוש אצל אנשים לעבודות שכאלה? זאת נשמעת לי דרך מדהימה להתפרנס!!! (טוב, אני לא משלה את עצמי.....לא ממש להתפרנס...אבל בכל זאת דרך מהנה להעביר את הזמן, ועוד לחסוך קצת כסף.. במקום בעבודה מרושעת..) יש לי גישה לציור, ולמרות שאניאצטרך לעמול קשה להשתפר, וללמוד טכניקות שונות.... אני מאמינה שאני יכולה להיות לא רעה בזה ומאד להנות... אז אם מישהו רוצה להגיב ולספר לי אילו מן מחירים נהוג לקחת בשביל אילו סוגי עבודות, ובכלל בקשר להכשרה אני מאד אשמח
**** ועוד רעיון----מישהו יודע היכן רוכשים חינה לציורי גוף?

SC

New member
הדרכה

ראשית עלייך ללמוד ציור באופן מקצועי כדי שיאפשר לך לצייר לפי דרישת הלקוח. המקום הכי טוב ללמוד הוא באוניברסיטה, בצלאל למשל. אפשר גם במכונים כמו אבני (לימודים של 3 שנים, 5 ימים בשבוע בשעות הבוקר) ואפשר גם כל מיני קורסים באגודת הציירים, למשל או במוזיאוני יד לבנים ועוד. בקורסים אלו לומדים טכניקות, חוקים, מתנסים בשלל גוני המקצוע. כשיודעים לצייר קל יותר לעשות כל מה שהלקוח דורש. בעניין המחירים, אם יש כאן מישהו אחר אז בבקשה להגיב.

אנוק

New member
התכוונתי לקורס ספיציפי שמלמד

טכניקות לציור על קיר, ולא אקדמיה לאמנות-כמו בצלאל-שתנאי הקבלה אליה קשים(צריך תיק עבודות טוב) שעוסקת במספר תחומים מגוונים, ושצריך בשביל להירשם אליה 30 אלף שקלים לשנה..... אני מחפשת משהו אחר, קורס מובנה ויעיל למתחילים, (אך לא מהסוג שבאים איליו להעביר את הזמן בציור---אלא כזה שבאמת לומדים בוטכניקות) שמספק הכשרה לציורי קיר, (לצערי אין לי לא כסף ולא זמן ללימודים 5 פעמים בשבוע...) וגם מישהו יודע בקשר לצבעי חינה..? תודה..

SC

New member
תראי, אין כאן קסם

אם את חושבת שתקחי איזה קורס ותהפכי להיות ציירת קירות מוצלחת אז את טועה. חייבים ללמוד באופן מאסיבי וקורס לא מספק, מנסיון. מה ילמדו אותך בקורס ? על קצה המזלג איך להשתמש בחומר, בשביל זה לא צריך קורס, תרימי טלפון לאחד החברים פה והם כבר יתנו לך שיעור לדוגמא, השאר כבר יבוא מעצמך. אבל אם את מתעקשת אז אני מציע לך לברר טלפונית את הנושא עם אגודת הציירים ברח´ אלחריזי בתל אביב. יש להם מגוון רחב מאוד של קורסים בציור ובפיסול ואפילו במחירים נוחים. אני לא זוכר את המספר שלהם, תנסי 144.

אנוק

New member
לא בניתי על קסם, אבל בכל זאת-

מקום להתחיל..... לא חשבתי שיש לי אוטומטית את הכישורים..... אבל כדי ללמוד ולהתאמן,צריך לדעת עם אילו חמרים לעבוד ואיך... פשוט בכל קורס ציור שהייתי בו, וגם שנה בבי"ס לא כל כך מוצלח לאמנות... קצת כיוונו ותיקנו, אך טכניקה של ממש ועבודה עם חמרים-מעולם לא למדתי...אז חשבתי שמישהו כאן אולי מכיר...... אני אבדוק אולי באגודת הציירים... תודה בכל מקרה...

moti80

New member
אם את באמת רוצה ללמוד תעשי מה שאני

עשיתי, ומה שעכשיו יש כמה ציירות שעותות איתי... פשוט תחברי לצייר ציורי קיר, תעבדי איתו, תלמדי את הטכניקה, את העבודה המעשית. תשאלי את השאלות, קבלי את התשובות... זהו...הדרך הטובה ביותר שמש מוטי

רק משהו קטן

אין שום בעיה להשתמש בצבעי טמבור לציורי קיר הם דווקא מתאימים מאוד אדם

למעלה