כתבתי תשובה ממש ארוכה
כמעט מאמר ואז אני באה לשלוח אותה- נתקע לי המחשב. אז אני אנסה לשחזר ממעמקי הבייביסטר הזה שממש עולב לי על העצבים... אני אספר לך איך אני עבדת- אני לא אתייחס לכל הפרטים כי קיבלת לדעתי כמה תשובות ממש טובות אני אתיחס לדברים המיוחדים שלי- לדברים שלא תמיד עושים או סתם טיפים בעיקרר בנוגע לחומרים שאני מקפידה עליהם- וכפי שבטח תשים לב אם עוד לא שמת לב יש לי שגעונות קטנים שאני מקפידה עליהם מאוד... (אחד מהם זה בסוף כל משפט בערך... לשים ....) הציור הראשוני- משתמשת בבערך-5 שקפים אחרי שיש לי את הסקיצה מושלמת לגמרי על נייר (רישום מוכן כולל הצללות ה-כ-ל) אז על השקף הראשון אני משרטטת את הגושים המרכזיים. בשאר השקפים, אני שמה את הקטעים המסובכים, והפרטים בהגדלה, ואז מתחילה לשרטט עם גרפיט מחודדת היטב על קיר (לדעתי מותר לעשות את זה אך ורק עם גרפיט מנסיון- זה הכי פחות מלכלך, נמרח ומתערבב בצבע האקרילי...). הקיר שאני מציירת עליו את הדברים עם הגרפיט צריך להיות קיר מוכן שזה אומר (מבחינתי) ניגוב אבק, שיפשוף בברזלית עם סבון ויבוש של 24 שעות. שוב ניגוב אבק, סתימת סדקים וחורים בגבס ועליהם דבק נחמד כזה שמיוחד לדברים האלו ואני פשוט לא זוכרת בשעות כאלו את השם שלשו ומסביב למפסקים ומשקופים לשים מסקיטגטייפ מוחלש (שהדבקתי אותו על בד והורדתי). מייבשים 24 שעות שוב מנקים אבק וצובעים שכבת ייסוד לבנה בצבע סופרקריל מדולל לפי ההוראות שעל האריזה- מה שאומר: מים. מניחים להתייבש בדרך כלל 24 שעות מנגבים אבק(הערה חשובה- אני לא אוהבת ואפילו די מתנגדת לשכבה אחת ודי...) צובעים שכבה שניה שהיא או צבע הרקע בצבע סופרקריל לא מדולל (במקרה שצבע הרקע בהיר) או צבע ביניים ממשפחת הצבעים של הרקע אבל יותר בהיר ממנו אם הצבע כהה בסופרקריל מדולל ואז את הצבע הכהה- אחרי שנגבת אבק והקיר התייבש בסופרקריל לא מדולל- אני עושה את זה כי אני טוענת שזה מאשיר את צבע הרקע מצבע סתמי לצבע מעניין- אבל זו רק אני. עוד אופציה זה לקחת חמישה גוונים מאותה המשפחה ולצבוע שכבה אחר שכבה הכל מדולל- ולנגב אבק באמצע... זה יוצר רקע מעניין אבל בעייתי- רואים אחר כך את כל התיקונים. אחרי שהקיר מתייבש היטב ניתן לעשות את מה שהזכרתי בהתחלה -הגרפיט.. אחרי הגרפיט לצערי אי אפשר לנגב שוב פעם אבק דבר שלדעתי יכול להרוס ציור אם הוא מתערבב עם הצבע ולכן אני לוקחת צבע בהיר ועוברת על כל הקונטור הדק ועושה הצללות עם הצבע הבהיר מדולל- גם כאן השימוש הוא בסופרקריל. מניחה לשכבה זו להתייבש מנגבת אבק וצובעת שכבה ראשונית של סופרקריל על הציור עם מעט יחס לאור וצל יותר יחס לקטע של למלא את המשטחים הריקים אחיד ויפה. מניחה להתייבש טוב טוב הפעם מדובר על ערך 48 שעות, מנגבת אבק ועושה שכבה שניה שהיא אור וצל פשוט- לתת נפחיות לדמויות בעזרת אקריליק שקונים בקופסאות קטנות כאלו- הוא יותר זול מאלו של השפורפרות אבל הוא נחשב ליותר איכותי מהסופרקריל. השכבה הבאה תעשה שוב אחרי ניגוב אבק והיא תהיה אור וצל בשיביל לתת את הטאץ´ המיוחד ולא בשביל בנפחיות היא תעשה באקריליק איכותי משפושפרות. שכבה זו צריכה להיות דקה מאוד. אם אין לך ניסיון טוב עם שמן אתה מסיים כאן את העבודה ע"י- חמישה ימים אחרי שהכל מתייבש מרסס פיקסטיב- למרות שאין זכר לגרפיט אני עושה את זה ואז מורחת לכה על בסיס מים מדוללת במיים מאוד... אם יש לך ניסיון טוב עם שמן ואתה חושב שאתה שולט בשמן טוב אז את נקודות האור החשובות המקומותת החשובים ביותר בציור שאתה רוצה עוד יותר להבליט ולתת את הטאץ´ הסופי והאחרון- החותם האישי שלך אתה עושה בשמן וכחמישה ימים לאחר שזה מסתיים שם פיקסטיב ולכה על בסיס שמן מדוללת מאוד עם שמן פשטן. שים לב לחסרונות של הוספת השמן- עליו אין אפשרות לצייר שוב בצבע על בסיס מים ובשביל לסייד צריך לשים טייח- כך שתעשה את זה אם זה לא בבית שלך רק באישור ובידיעה ואם זה בבית שלך- תחשוב על זה טוב- אצלי בחדר יש וזה לא מפריע לי לטיח כשיבוא לי... לגבי הלכה- לא משנה איזה מהם שם בקופסא נפרדת חלק מהכמות ותדלל אותה ולא כל פעם קצת כי ההבדל מאוד מאוד מורגש- אני מציעה לשים את הלכה על כל החדרחו ולא רק איפה שהציור אבל בכל מקרה על כל הקיר שהציור מצויר עליו ולא רק מעל הציור- לא לשכוח לפני הלכה לחתום- לדעתי באקריליק משפורפרות- אבל זה באמת לא משנה... שיהיה לך המון המון הבהצלחה בסוף כן נכנסתי לכל הפרטים נראה לי שזו ההודעה הכי גדולה שכתבתי אי פעם בפורום- תראה מה שיעמום של בייביסיטר יכול לעשות לאנשים- בכל מקרה תגיב על ההודעות תביע את דעתך ותספר מה אתה מצייר באיזה שיטה למי למה - וכל שאר הדברים שמאוד מעניינים אותי (או שזה השעמום) סורי על כל ההוראות במיוחד ההיסטריה של האבק אני פשוט מאוד מסודרת בכל הקטע של הציור קיר כי אם לא עושים את זה מסודר, מתוחנן ולפי שלבים הורסים הכל. לילה טוב ושוב פעם- המון המון בהצלחה............