קריאה כפויה

בלה בלה

New member
קריאה כפויה

קראתי את הדף וחצי האחרונים של ההודעות כאן וזה גרם לי לחשוב על משהו... אני מחשיבה את עצמי לבן-אדם שאוהב לקרוא, לצערי לא כל כך יוצא לי לקרוא בזמן האחרון (מזכיר לי באמת ש``השחף`` ועוד הרבה ספרים מחכים לי ליד המיטה והספרנית כבר עצבנית..) אבל אני תמיד יודעת שיש תקופות ויש תקופות, לפעמים אני לא קוראת חודשים ולפעמים אני קוראת בקצב מטורף (איזה 3-4 ספרים לשבוע) אני בן-אדם שכדי לקרוא הוא צריך את הזמן והמקום המתאימים, ולא תמיד קל לי למצוא אותם.. אתם בטח שואלים את עצמכם, מה היא רוצה מאיתנו לכל הרוחות? אז ככה, אני חושבת שהשיטה של משרד החינוך היא שגויה, אני לא אוהבת שאומרים לי כמה ומתי לקרוא, לדוגמא עכשיו אנחנו צריכים לקרוא את ``בעל זבוב`` ומה לעשות שאני לא מצליחה למצוא את הזמן שמתאים לי לקרוא את הספר מה שגורם לי לקרוא אותו באוטובוס בדרך לב``ס ביום של השיעור.. גם השיטה שבה אומרים לך כמה לקרוא בכל שבוע היא שגויה, לפעמים בא לך ``לרוץ`` עם הספר ולפעמים לקרוא 5 עמודים בשבוע... בקיצור, אני לא מצליחה לקרוא את הספר כמו שצריך ובטח לא מצליחה להנות ממנו.. הרי אחרי הכל המטרה של משרד החינוך והמורה שלי לספרות היתה שבסופו של דבר אני יהנה מהקריאה ויתפתה לקרוא ספרים נוספים, לא שהקריאה תהפוך לסבל.. אני חושבת שזו גם הסיבה שאני לא במגמת ספרות, רוב האנשים שבמגמה הזאת מספרים שזה פשוט גורם להם ``לשנוא`` לקרוא, לפי דעתי האישית לפחות זה ממש חבל, משרד החינוך משיג כאן בדיוק את ההפך.. די לקריאה הכפויה, תקראו מתי ומה שבא לכם! שנה טובה! :)

yad

New member
פרוייקט 22

זה משהו שרץ בבי``ס שלי לשעבר, ובעוד 21 בתי``ס אחרים. אין בגרות בספרות, אלא רק עבודות. ככה לא כופים עלינו לקרוא שום דבר, ואפילו בחרנו כמה נושאים בעצמנו. אולי אפילו יאמצו את השיטה הזו בכל הארץ, כי משרד החינוך כנראה הפנים שהשיטה של הבגרות בספרות עכשיו היא די גרועה. אפילו לא צריך לקרוא את הספר. מספיק תקצירים של בגרות. חוצמזה, למה אם יש ספר שמעניין אותך, את לא רצה איתו בלי קשר לכיתה? בעל זבוב זה ספר מצויין שלא קראתי, אבל ראיתי את הסרט. ואני רוצה לקרוא. אז למה את מחכה לכיתה?

נעל

New member
המורה של נעל לספרות

דווקא לא רעה (משתי הבחינות). היא נותנת לנו בערך חודשיים שלושה לקרוא את הספר או המחזה ורק אז עושה בוחן של שלוש שאלות (שעל שתיים מהן די קל לעלות מראש, השלישית היא בעיה ולכן בגלל שאלה כזו קטנה צריך לקרוא את כל הספר, או התקציר). היא גם מעבירה את החומר בצורה מעניינת יחסית, ומוצאת בכל דבר רמזים מיניים (ובאמת שלא כדי להיות מגניבה, היא פשוט אוהבת את זה). נעל ;-)

בלה בלה

New member
מחכה?

אני בקושי עוקבת אחריהם.. פשוט לא יוצא לי לקרוא בזמן האחרון (עד שמוצאים זמן- המקום לא מתאים, ולהפך...) אם היה לי זמן בכייף הייתי רצה עם הספר, אני לא באמת עושה כל מה שאומרים לי בב``ס.. ערימת הספרים ליד המיטה עדיין גדולה ומחכה לי.. שנה טובה, מלאה בזמן לקרוא ספרים..

Black Star

New member
צודק מאה אחוז...

לנו אמנם לא אומרים כמה לקרוא בשבוע, וזה כבר שיפור... עשו לנו את זה בכיתה ו, ובגלל שהכיתה שלנו הייתה הטרוגנית מאוד, סיימתי ספר ביום אחד (הבכור לבית אב``י) ואח``כ הייתי צריכה לחכות איזה חודשיים... וכל פעם קראנו בכיתה ומתתי משעמום.. אבל זה עוד מילא (לפחות אישרו לי לרוץ עם הספר :) ). בשנים האחרונות פשוט אומרים לקרוא משהו, ולסיים אותו, וזהו. אבל הבעיה היא- ואין לי מושג איך אפשר לפתור אותה- היא ששיטת הלימוד עצמה על הספר משניאה אותו על אנשים. לדוגמא, אין לי מושג מה אני אעשה אם נלמד את ``התפסן בשדה השיפון``- הספר הכי אהוב עליי בעולם- פשוט כי אני יודעת שזה יהרוס לי אותו, ואני אחשוב עליו במושגים בית-ספריים. ולי עוד מילא, הרי אני כבר מכירה את הספר- אבל מה עם ילדים שמכירים יצירות מופת רק דרך שיטת הלימוד היבשה הזו? הם עלולים לשנוא ספרים מסוימים לנצח... רק בגלל שהם יזכירו להם את המורה ברכה... בקיצור, אין לי מושג איך אפשר לשפר את זה, אבל ברור לי שצריך, ומהר :)

תגובה

גם אני מאוד אהבתי את התפסן בשדה השיפון, ואני למדתי אותו בכיתה ט` באנגלית, וזה בכלל לא הרס, אלא להפך. אם יש מורה שקוראת את כל הספר בכיתה זה יכול להרוס. שנה שעברה קראנו ספר מאוד יפה באנגלית, והמורה כל הזמן אמרה לנו לאיזה עמוד להגיע לשיעור הבא. היו כמה פעמים שלא הספקתי לקרוא את מה שהיא ביקשה, וכשהגעתי לשיעור היא דיברה על כל מה שהיה בקטע שעוד לא קראתי, וכבר לא יכולתי להנות ממנו. ולמה אי אפשר לרוץ ולא לחכות לכיתה, אם כן רוצים? פשוט בגלל שהבוחן יכול להגיע כל יום, ואם המורה בקשה עמודים 52- 30 ואח``כ עושה על זה בוחן, ואני כבר בעמוד 120, אז זו בעיה. נ.ב תקראו את המאהב, אפילו שהוא לבגרות, אל תקראו תקציר. זה ספר מעולה.

Black Star

New member
זה תלוי במורה, ברור...

חוצמיזה- התפסן באנגלית זה ספר מעולה. הרבה יותר קשה להרוס אותו מאשר בעברית. וזה תלוי- אם המורה מדהים אז יאהבו את הספר למרות שהוא נלמד... אבל שוב- רוב המורים לא מעולים. מי שהוא מורה מעולה בנשמתו בדר``כ לא נשאר מורה...

למעלה