קריאה חתרנית

shellyland

New member
קריאה חתרנית

כפי שסיפרתי לכם, אניקוראת עכשיו ספר אשר עוסק בקריאה חתרנית (במקרה זה - פמיניסטית) של טקסט. או כפי שמגדירה זאת כותבת הספר: קריאה ביקורתית מן השוליים לעומת קריאה ביקורתית מן המרכז. היא רואה את עיקר ההבדל בעצמת אנרגיות ההתנגדות שמופעלות על ידי הקורא מן השוליים לעומת אלה של הקורא מן המרכז. לשיטתה, למי שקורא טקסט מתוך ההגמוניה יש מרחב בחירה גדול יותר באופן ההתייחסות שלו והמידה בה הוא רואה את עצמו כמזוהה או לא עם התכנים. לעומתו, מי שקורא טקסט מתוך השוליים מפעיל כל הזמן מערכות של התנגדות-הזדהות ובוחן אותן ללא הרף ביחס לטקסט. שוב - שני המצבים דומים אך עוצמתם שונה. אני מאוד מפשטת פה את דבריה, מה גם שאני ממש בתחילת הספר, אבל הייתי שמחה לשמוע מה דעתכם על הרעיון הזה ועל קריאה חתרנית בכלל.

פעילות מגוייסת

המצב דומה לזה של הכותב המגוייס, בכל מקרה שבו אתה פועל לנוכח ציווי, לנוכח הבדלה בין הדרך הנכונה לשגויה אתה מצמצם אפשרויות. זה שעומד חשוף אל המחר תמיד נהנה מאופציות נוספות. תנוח דעתך: מהבחינה הזאת אתן אחיות לגורלם של החרדים והקומוניסטים

shellyland

New member
השאלה היא

האם ברגע שאתה חלק מקבוצת שוליים, אין זה מכתיב לך קריאה חתרנית פר הגדרה. כלומר - האם בכלל תתכן קריאה אחרת (אובייקטיבית?) מתוך הקצוות החבריתת? אני שואלת לא כדי להתווכח, אלא כי הנקודות שהיא מעלה שם באמת מעניינות אותי ואני תוהה אתכם בקול רם...

למעלה