קרטוקונוס

wasaby

New member
קרטוקונוס

יש לי קרטוקונוס (נדמה לי שאמרו קרטוקונוס פטמתי) בשתי העיניים אבל הוא לא מתקדם לשמחתי, הצילומים בהפרש של כמה שנים כמעט ולא משתנים. מבחינתי הדרך היחידה שאני מרגישה בזה היא שיש הבדל גדול בין העיניים, באחת מהן צילינדר גדול יחסית, ואני לא יכולה לעשות ניתוח להסרת משקפיים.

בקופת חולים (כללית) אמרו לי שלמי שיש קרטוקונוס מגיע החזר על עדשות אבל לא על משקפיים. יש סיבה לזה? יש איזה יתרון לעדשות מגע למי שיש קרטוקונוס? הרי דווקא עם צילינדר קצת יותר קשה להתאים עדשות.

dragon28

New member
עדשות לקרטוקונוס.

יש עדשות מגע מיוחדות לקרטקונוס, רובן קשות.
העדשות לוחצות ומשטחות את הקרנית ובכך מתבטל חלק ניכר בצלינדר (מבחינת ההשפעה שלו על הראייה).

עדשות מגע לקרטוקונוס

1.לגבי השיקולים של קופת החולים,כדאי לברר איתם מה הסיבה לכך.שאלתך נכונה,כי לדעתי גם במקרים של קרטונונוס,תמיד עדיף שימוש במשקפיים,אם תפקוד הראיה מניח את דעתו של האדם.
2.עדשות מגע המותאמות למקרים של קרטונוס,מתקנות את הליקוי האופטי(והצילינדר)על ידי הכוח האופטי שלהן וכן על ידי מילוי הרווח שבין העדשה לקרנית בדמעות ובכך ליצירת מעין שכבה קדמית מלאוכתית בעזרת העדשה,ששומרת על צורתה,בהיותה קשה. לדעתי תפקיד העדשה אינו לגעת בפסגת הקרנית ולגרום להשטחה ויישור פני הקנית,בשום פנים ואופן.לפעמים זה בלתי נמנע,אבל המגע בדרך כלל עלול להיות מסוכן לקרנית ולכן עוברים היום יותר ויותר לשימוש בעדשות מגע סקלרליות.ממליץ לך לברר מי הם האופטומטריסטים המומחים בהתאמת העדשות הללו,שעיקר יתרונן הוא חוסר המגע עם הקרנית באופן ודאי מוחלט.

למעלה