קרטה שוטוקאן ריו

igalk81

New member
קרטה שוטוקאן ריו

רציתי לברר כמה פרטים לגבי אומנות לחימה זו,האם היא אפקטיבית להגנה עצמית,ומה ההבדל בין סוגי הקרטה? בתודה מראש על התשובות

הקראטה על סוגיו השונים

עוסק בלחימה באופן אינטנסיבי מאוד. אני משער שלא יהיה כדאי להיכנס איתך לתיגרה לאחר כמה שנים של לימודי קראטה. ולגבי סוגי בקראטה השונים, גם אותי מעניין לראות מאמר כלשהו המציג באופן ברור ותמציתי את אופיים של סגנונות הקראטה השונים על ההבדלים ועל הקוים המשותפים ביניהם.

samoyed

New member
בקישור יש טבלה השוואתית - כרגיל בכל

הקשור לויקיפדיה יש ספק לגבי המהימנות כי מי יודע מי כתב את הערך, מה הוא יודע ולאיזה זרם הוא משתייך. קישור

pinan

New member
הבדלים

אמנויות לחימה מתעסקות בתיאור כללי וגס בשלושה נושאים: 1. לחימה (לקרב רחוב או קרב זירה). 2. הגנה עצמית. 3. תרגול בריאותי. רובן משלבות משלושת האלמנטים ברמות שונות. הדגש על כל אחד מהנ"ל תלוי בעיקר בגישה האישית של המורה המלמד. בשוטוקאן בד"כ קיים הרבה דגש על הגנה עצמית ותחרויות, אך לא בהכרח. קיימים סגנונות של שוקוטאן של מגע מלא, וכאלה בהם רק "מסמנים" מכות. האפקטיביות של שיטה להגנה עצמית תלויה לרוב גם בגישתו ויכולתו של המורה. בהנחה שאלה ברמה נאותה, זה כבר תלוי בהשקעה ובאישיות של התלמיד. יש המון מורים לשוטוקאן. אם אתה מעוניין דווקא בסגנון זה, לך לראות שיעורים אצל מספר מורים, ותבחר את זה שהכי מתאים לך. אני ממליץ שתבקר גם אצל מורים לאמנויות לחימה אחרות.

igalk81

New member
הבדלים

חברים תודה רבה על ההמלצות,בחרתי לי סינסיי נהדר ,אני מתאמן כיום אצל איזידור פלד שוטוקאן ריו ישראל

אומנות לחימה אפקטיבית

שלום igalk81 . השאלה האם אומנות לחימה מסויימת אפקטיבית להגנה עצמית עולה לעיתים קרובות בפורום . בעיקרון , כמעט כל אומנות לחימה נוצרה למטרת הגנה עצמית . קיימות אומנויות לחימה רבות , ובכל אחת מהן שיטות וסגנונות רבים . ( לעיתים - רבים מידי ) יתכן והטבלה שפורסמה לפני רק ממחישה ( על קצה המזלג ) את ריבוי השיטות והסגנונות . קראטה שוטוקאן ריו - מורכב גם הוא מסגנונות רבים , כפי שציינו קודמי . השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם זה מה שאתה מעוניין ללמוד ? באופן כללי ובקצרה - אתה צריך להתחבר לשלושה דברים מרכזיים : אומנות הלחימה ( השיטה והסגנון ) , המדריך \ המאמן , והקבוצה . מאחר ואתה ניזון כרגע רק מאינפורמציה כללית אני מייעץ לך מספר דברים : 1. תקרא ותבדוק מספר אומנויות לחימה ולא רק קראטה . 2. לאחר שתבחר אומנות לחימה מסויימת לך ותבדוק מספר סגנונות . ( גם בקראטה יש לא מעט שיטות בארץ , חלקן במגע מלא , חלקן בחצי \ סמי - קונטקט , ולחילופין ב" סימונים " בלבד . ) 3. לאחר שתגיע למסקנה באיזו שיטה אתה מעוניין להתאמן , תגיע פיסית לצפות ( ואולי לשיעור ניסיון ) באחד השיעורים \ יותר . 4. תצפה במדריך , בקשר שלו לחניכים , במקצועיות , בדרך בה הוא מאמן דבר עם חניכים לאחר האימון וכדומה . 5. אם בחרת באומנות לחימה כלשהי , במדריך ובקבוצה כלשהי - הצטרפת לדרך ארוכה , מייגעת ומפוטלת , אך מביאה לסיפוק ואושר אין סופי . האם זוהי תהיה אומנות לחימה אפקטיבית לך ? - זה תלוי הרבה בך ! האם תיישם את כל מה שלמדת כל הזמן ב " שטח " . אם תעדכן בפורום - באיזה איזור אתה גר \ מעוניין ללמוד - נוכל לכוון אותך טוב יותר . בהצלחה .

igalk81

New member
אומנות לחימה אפקטיבית

אני גר בכרמיאל,כיום אני עוסק בגיוגיטסו ברזילאי ואיגרוף תאילנדי,בעברי הלא רחוק עסקתי בטאיקוונדו ודואיטו ריו כיום אני בן 37 ומחפש משהו לא זירתי אך עדיין שיהיו ספרינגים לא רק לימוד קאטות

אותן אומנויות לחימה שהזכרת -

נותנות מענה מצויין להגנה עצמית . לא התאמנתי ( אישית ) באומנויות הללו אך לעניות דעתי האיגרוף התאילנדי בשילוב הטאיקוונדו נותן לך מענה טוב ויעיל בטווח עבודת רגליים \ ידיים , והדאייטו ריו + הג'יו- ג'יטסו רק משלים את התמונה ( בכל הנושאים האחרים כמו בריחים , הפלות וכו'.) אנשים שהיכרתי , שהתאמנו ברצינות באומנויות לחימה הללו שהזכרת היו " קטלניים " למדי . השאלה היא אחרת . אם אתה מחפש משהו רוחני יותר , שכולל קאטות ( לדוגמא ) ואתה מעוניין ספציפית להכיר את הקראטה ( שוטוקאן ) זה סיפור אחר . אגב , גם בטאיקוונדו יש קאטות יפות מאד . אומן לחימה בטאיקוונדו יודע להגן על עצמו לא פחות טוב מאומן לחימה בקראטה . ( הכל תלוי ביכולות שלך , באינסטינקטים שלך , בסיטואצייה שתדרש להגנה עצמית ועוד נושאים רבים שאינם קשורים בהכרח לאומנות לחימה זו \ אחרת . תחשוב על זה מהכיוון הזה . אני מכיר לפחות שני מורים טובים לקראטה באזור הצפון , במידה ותחליט ללכת בכל זאת לכיוון .

igalk81

New member
בהמשך

האם תוכל לפרט לגבי המורים בצפון? תודה, וגמר חתימה טובה

המורים באזור הצפון

איני מכיר אותם אישית , אבל הם שניהם מורים ידועים , וותיקים בגיל ובניסיון , שהעמידו מאות תלמידים ומדריכים במשך השנים . 1. אפי שליין - מאמן בין השאר בשיטת קראטה שיטו ריו ברחוב ארלוזורוב 74 בחיפה . ( שני תלמידים שלו - כך הבנתי - מלמדים באזור מרר .) 2.אמנון אלוני - מאמן בין השאר קראטה שוטוקאן בק. טבעון . ישנם ( אני בטוח ) מורים נוספים . תבדוק את שתי האופציות הללו . במידה וזה לא מתאים ישנן אופציות אחרות . בהצלחה .

tzuru

New member
מורים בצפון

אז כמו שאמרו כאן יש לא מעט. בשוטוקאן ריו יש לך: כרמיאל - איזידור פלד, דאן 7, "שוטוקאן ריו ישראל" הוא מאוד ספורטיבי, קשוח ועם בסיס טוב. נהריה - אריה פרקש, דאן 5 או 6, "שוטוקאן ריו נהריה" מאוד מומלץ, חזק ובריא מאוד. בסיס טוב וגם איש מאוד נעים. ישובים בצפון - טל זילברברג, דאן 3, שוטוקאן מסורתי "TSKF", איש מקסים, מורה נהדר עם גישה מדהימה לילדים. קריות - שלום אביטן, דאן 5 או 6, "שוטוקאן" ספורטיבי, קשוח ולעיתים גם נוטה למשמעת צבאית, אבל ברוח טובה. קריות - פרי הורן, דאן 3, "שוטוקאן ריו ישראל", נעים, נוח, מצחיק ובעל עבודה טובה ושומרת על הבריאות, נעים מאוד ואפקטיבי. קריות - אריק בר חיים, דאן 4, שוטוקאן מסורתי "TSKF", איש מקסים, קצת משוגע (במובן הכי חיובי של המילה), מאוד דינאמי, חזק ואפקטיבי. חיפה - עודד פרידמן, דאן 6, "שוטוקאן ריו ישראל", אני יכול לכתוב פה ספר על האיש הזה - הוא המורה שלי מזה 26 שנים והייתי יכול לעזוב בכל יום ובכל זאת החלטתי להישאר איתו כל השנים. תקחו את כל התכונות הטובות שכתבתי על כל המאמנים האחרים כאן ותרגישו חופשי לייחס לעודד... חיפה - מישל ביטון, דאן 5 או 6, "שוטוקאן ריו ישראל", אדם נעים הליכות עם קרטה יעיל ומגמה קצת יותר קרבית, גישה טובה לאנשים ומקצועיות גבוהה. טבעון - אמנון אלוני, דאן 4 או 5 או 6, "שוטוקאן", איש חביב, מאוד מקצועי, פחות דגש על משמעת יותר דגש על טכניקה. טבעון - אוהד הרשב"א לוי, דאן 4, שוטוקאן כלשהו. אני לא מכיר אותו אישית ולמרות שנפגשנו לא פעם, לא יצא לי לראות אותו מאמן. דלית אל כרמל ועוספיה - דוד והבה חסון, דאן 4 או 5, "שוטוקאן קי", איש מקסים ואישיות שמקרינה על האימונים, מקצועי וחזק, משמעת טובה ועבודה יפה, נטיה לקרבי יותר. וחוץ מזה יש גם מאמנים טובים שאני מאוד ממליץ עליהם בקרטה שאינו שוטוקאן: קריות - אפי שליין, דאן 5 או 6, "שיטו ריו", האיש משוגע (בכל מובן המילה) אימונים אצלו הם רצינות וקשיחות אבל אחר כך צחוקים. אימוני כשר טובים לכל גיל ועבודת בסיס חזקה אבל גם דינמיות ועבודה קרבית. חיפה - ירון, דאן 4, "גוג'ו ריו", איש פשוט מקסים, מורה מעולה עם גישה מדהימה לילדים וגם למבוגרים. דגש על מסורתי ועל בריאות נפש וגוף. חיפה - אפי שליין, דאן 5, "בודוקאן", אמנות לחימה הקרובה לקרטה אך עם כלי נשק אוקינאווים. אני מקווה שזה מספיק מורים בצפון. ויותר מזה אני מקווה שלא שכחתי אף אחד... אם לא, צור קשר בפרטי ואדבר איתך יותר... צורו העגורו...

meirc1

New member
תיקון קטן

אפי שליין הוא דאן 7 ולא 5 כפי שנכתב ובנוסף לזאת יש לו מכון רק בחיפה ולא בקריות

tzuru

New member
אופס

קודם כל, אוי ואבוי לי! תודה על התיקון. אתם אמנם לא רואים אבל אני מתנצל בישיבת סיזאן כשהראש לי מתחת לרצפה בהתנצלות עמוקה ואני מיד כורת לעצמי אצבע מרוב צער... דבר שני, אפי לא מאמן יותר במוצקין? מפתיע, היה לו אחלה דוג'ו שם תודה על התיקון ושוב סליחה על הטעות

למעלה