קרח

ליילנד

New member
קרח

היו ה-1.8.03 הפכתי את הדף בלוח השנה ומה ציפה לי בדף אוגוסט? תמונה של עגלת קרח, כתוב עליה "קרח בדלח - בית חרושת לקרח ומחסני קרור, נחלת יצחק תל אביב. מסביב יש ילדים שמלקקים או מחזיקים פיסות קרח קטנות - משובב את הנפש.

דרדרית

New member
שאלתי את אמא'שלי....

לנו בשנות השישים היה כבר מקרר על חשמל שמעתי את "אוטו קרח" שעובר... ורצתי אחריו כמו כולם לראות איך הוא חותך ת'חתיכות עם סכין מיוחדת שכזו ואיך נופלות לו חתיכות קרח שמיהרנו לקחת.

פרחבר

New member
היו מחלקים גם חלב בבקבוקים

כמו בסרטים, היה לנו עגלון קבוע שכולם הכירו אותו. טוב, שכונה קטנה בת"א...

דרדרית

New member
את זה אני זוכרת...

הנחנו בקבוקים ריקים ליד הדלת והוא "החליף" לנו במלאים. אהבתי את הקרום הזה שנמצא מעל החלב. ממש רבנו עליו. גרנו באשקלון בשכונה קטנה. כנראה זו הייתה תקופה שבה כולם הכירו את כולם....

ליילנד

New member
החלב בבקבוקים

זה בכלל היה סיפור בלתי אפשרי לימינו אנו, היינו משאירים את הבקבוקים הריקים עם הכסף לחלבן ואף אחד לא נגע בכסף נראה היום
בקשר לקרח גם לנו היה מקרר חשמלי, אבל ברחוב עבר מוכר הקרח, וגם אנחנו ליקקנו חתיכות קרח, למרות שהיו כאלה שאמרו שאסור, שיהיה

דרדרית

New member
מעניין ליילנד גם אני חשבתי על

זה שאפשר היה להשאיר ת'כסף לחלבן ואף אחד לא "פילח" אותו.. איפה הימים האלה?? איפה??? אפרופו קרח- אמרו אז גם שאסור לשתות מים קרים אחרי אבטיח כי תכאב הבטן.. ואמרו גם שלמצוץ קרח זה לא בריא.. אנחנו חולים??? מעניין על איזה עוד אמונות גדלנו????

פרחבר

New member
אמונות טפלות - היו המון

אסור לשתות מים אחרי אכילת פירות בכלל. לא כדאי לאכול לפני שהולכים לשחות צריכה לחשוב על השאר היה לנו גם - מי שמקלל צריך לצחצח את השיניים...

דרדרית

New member
והכי חשוב-

חייבים לישון בצהריים אחרת לא נגדל... לגבי הקללות - הייתי מאמצת רעיון זה - לפחות היו הרבה שמונעים בדרך זו עששת.

ליילנד

New member
נפט, נפט../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

היה היום בערב את הסרט "גבעת חלפון אינה עונה" ושם זה נגמר עם מוכרי נפט, זוכרים אותם? פעמון גלין לגין - נפט, נפט.

נשואה1

New member
הוי הנפט !

החזיר אותי לתנור פרידמן הישן והטוב, שהסריח פלאים , אבל אנחנו לא ידענו... בתחילת אוגוסט לחוש את ריח הגשם והתנור של אז, זה די מבורך. וליד תנור הפח של פרידמן, בין לחם שרוף אחד למשנהו..... האזנו לרדיו (טלויזיה עוד לא היתה וטוב שכך), וכמובן שמענו את משפחת שמחון ופול טמפל. וכשאחותי ואני היינו הולכות לישון, היינו פותחות מיטות ברזל של הסוכנות, אחת מתחת לשנייה, מתכרבלות בשמיכות צמר גפן עם מצעי כותנה מרשרשים מעמילן. אוף...הנוסטלגיה הזו. ולחשוב שעוד מעט אהיה סבתא ואצטרך לקנות טיטולים.....

דרדרית

New member
נשואה - החזרת אותי לחורף..

עם ריח הנפט, והפיג'מה מהפלנל עם ההדפסים המגעילים.. ובכלל פיג'מה חדשה הריח המון זמן ריח חדש כזה.. ומגפי הגומי השחורים ומעיל הגשם המצחיק הזה מגומי שהיו בו פתחים לידיים וכובע.. למי הייתה בכלל מיטריה??? ותכניות הרדיו- מר שמחון ובנו.. עם "נאוה בבית- נו.. אז לאכול" זו הייתה תוכנית קבועה שלא העזנו לפספס.

פרחבר

New member
כדאי להתחמם היינו יושבות על התנור

ממש כך. החוצה לצאת רק עם פולאובר - אפודה.

דרדרית

New member
לנו לא הירשו../images/Emo7.gif

אבל זוכרת את הפולוברים המגעילים שלבשנו. מתחת הייתה אפודה וחולצת פלאנל שלא יהיה לנו קר.

ליילנד

New member
תנור נפט = כאב ראש

איזה איזה סירחון, אף פעם לא הסתדרתי עם תנורים וגם היום לא "אני איש של חורף בין אלפי אנשי ים", הקיץ בשבילי סיוט החורף חגיגה (רק בלי תנורים).

ואני הקטנה ../images/Emo95.gif זוכרת שוקו בבקבוק

זכוכית. הייתי מגיעה לסבא וסבתא ושם תמיד היה ארגז עם בקבוקי שוקו. וסבא שלי, השני, שהיה מנהל בית אריזה פרדס ברחובות היה מביא לנו בקבוקי מיץ ענבים, תפוזים וכאלה גם כן בבקבוקי זכוכית. ואני בכלל נולדתי לקראת אמצע שנות השבעים
אבל את הסיפורים של אמא שלי מילדותה ביפו ותל אביב אני לא שוכחת ומרגישה כאילו חייתי בתקופתה.

דרדרית

New member
בתקופתנו - מי שמע על...../images/Emo96.gif

שוקו? ועוד בבקבוק???? שתינו חלב בד"כ מורתח עם הקרום. לפעמים שתינו קקאו - אבל לא שוקו
מי מבדיל היום ביניהם??? אגב- נס קפה בכלל לא היה אמא עשתה מן קפה מדבר שנקרא "ציקוריה" עיגולים שחורים בנייר והיו צריכים לבשל את זה. כנראה זה היה אחד מתחליפי הקפה דאז.

ליילנד

New member
אם כך, את באמת הקטנה../images/Emo95.gif

אני ממש לא זוכרת מתי הת חילו עם השוקו בבקבוקים, ואני גם לא זוכרת באיזה שנה הפסיקו עם בקבוקי החלב, אם מישהו זוכר אני אשמח מאוד לשמע. אגב, אני גם גרתי ברחובות מ-1964 עד 1975 ובשנתיים שלוש שנים ראשונות אפרופו הסיקסטיז, היו ברחובות עוד כמה עגלות וסוסים לנוסעים, לנסיעות פנימיות. (לא בתחילת ה-120), קוריוז נחמד.

למעלה