קרוקס

קרוקס

שלום, רציתי לדעת מה אומרים האורתופדים על נעלי הקרוקס המפורסמות. אני בת 21, בעבר סבלתי מכאבים בגב התחתון, עדיין זה קורה- אחרי עמידה ממושכת, או פעילות. אני עושה ספינינג וחוששת מבעיות ברכיים שעלולות להיגרם. חשוב לי ללכת עם נעליים טובות. מצד שני- בקיץ אני סובלת עם נעליים סגורות. אמורה להתחיל לעבוד כמלצרית. האם קרוקס זה פתרון טוב? ואם אני כבר כאן- את הספינינג אני לא עושה עם נעלי ספינינג, אלא נעלי ספורט רגילות. האם נעלי ספינינג יכולות להפחית את הנזקים שעלולים להיגרם, או שאין לכך משקל? תודה רבה.

נעליים

היפוכונדרית שלום, אני לא יודע מה אומרים האורטופדים. אני יודע מה אני אומר לפציינטים. חשוב שהנעליים יהיו נוחות. אם נעליים אלו נוחות לך, זה פתרון טוב. עלייך רק לדעת שנעלי גומי רכות עשויות להיות מסוכנות כאשר עולים/יורדים בדרגנוע (מדרגות נעות). לנושא נעלי הספינינג, נעליים אלו (וכל נעלי רכיבה) מיועדות לשתי מטרות: האחת קשיות המאפשרת העברת כוחות טובה יותר לדוושות ללא אבדן אנרגיה על האלסטיות של הנעל. השניה - יכולת הנעל להנעל אל הדוושה, מה שמאפשר דיווש גם בעת הנפת הרגל מעלה (מוסיף מהלך לדיווש וכך מעלה את יעילותו). בכל מקרה, בספינינג חשוב מאד להתחמם, לשבת בצורה נכונה (אני בטוח שהמדריכים ישמחו להדגים לך) ולא להגזים. מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה