קרועה

מוריה612

New member
קרועה

הי.. מה קורה?
במהלך השיטוטים שלי באינטרנט מצאתי את הטקסט הבא..

את המכתב הבא כתב לידידו נער תימני דתי שעזב את ביתו והלך לקיבוץ.
חיים יקירי
בבודאי אתה שואל את עצמך אם אני מתחרט על מה שעשיתי לפני שנתיים. לא כן ולא לאו. לפני חודש ימים נכונה לי הפתעה שהכניסה הרבה תוהו ובוהו לחיי ולמחשבותי.אבא בא לכאן.
קראו לי לצאת, אמרו לי שמישהו מחכה לי בחוץ ולא רוצה להיכנס. גם את שמו לא רצה להגיד.
בשביל הצר הלכנו, הוא לפני ואני אחריו. את ראשו לא הפנה אף םעם לאחוריו, כפי שנהגנו ללכת בדרכינו לישיבה, לכותל המערבי או לבית הכנסת. לא העזתי לפסוע לצידו. פחדתי מעיניו החומות. ואז ישבנו ודיברנו.
רצה לשמוע על הקיבוץ וכמה טענות עיקריות לו:
א.כיצד עוברים בקיבוץ על "לא יהיה כלי גבר על אישה"?
ב.האם העזרה לעם ישראל תבוא על ידי חליבה וחרישה ולא על ידי תפילה ותחנונים?
ג.במה שונה ישראל משאר האומות?
ד.תורה – מה תהא עליה?
ה.שמירת שבת, כשרות ושאר מצוות וחוקים?
על טענות אחדות פטרתי את עצמי איך שהוא, ועל השאר גמגמתי בלשוני. ואילו לפניך אני מבקש להודות.
האם אתה חושב שפתרתי שאלות אלו בנפשי? האם שאלות אלו אינם קופצות ומתעוררות בי? כי להודות בכל איני יכול, ולכפור בכל שוב אין בכוחי. וצר לי, ואני אין לי בעולמי מעט נחת רק בשעות שבהם אני עובד קשה בידי ובגופי.
אבי דרש שאחזור הביתב. שתקתי. שתיקה זו הרגיזה אותו לא מעט.
קם ניער את בגדיו ואמר:

"יודע אתה מפני מה העורב הולך ברקידה?
פעם אחת ראה העורב יונה, הולכת הליכה יפה מכל העופות.
מצא חן בעיני העורב הליכת היונה. אמר בליבו: אלך גם אני כמותה.
היו עצמותיו נשברות כמעט בהליכה זו, והיו העופות שוחקים לו.
התבייש העורב ואמר: אחזור להליכתי הראשונה.
ניסה לחזור, ולא יכל,שכבר שכח הליכתו הראשונה.
והיה כמרקד. ולא הצליחה לו לא הליכה ראשונה ולא אחרונה.
גם אתה עובדיה בני, הולך ברקידה, הולך ברקידה..."

אני מוצאת את עצמי מזדהה עם הטקסט, לא בגלל השאלות שאותם האב שאל את בנו.
השאלות האלו לא מטרידות אותי. אני מזדהה בעיקר עם המשל של היונה.
כי בעצם אני כמו עלה תלוש. ערער בערבה. חסרת זהות, כיוון ומטרה. אני עוד לא ממש חזרתי בשאלה, אבל מתכננת לעשות זאת.
בנתיין אני לא מרגישה שייכת לעולם החרדי, אבל גם לעולם החילוני אני לא מרגישה שייכת. חסרים לי הקודים החברתיים הנהוגים בחברה החילונית.
כמו כן אני נחשבת זרה בעולם החילוני, כיוון שלא נולדתי לתוכו. זה כמו גוף שדוחה את ניתוח השתלת העור שבוצע בו...
אני חושבת שיהיה לי קשה להרגיש שייכת בעולם החילוני.
אני גם חושבת שכל חוזר בשאלה, ולא רק אני, מוצא את עצמו קירח מכאן ומכאן, קירח מ 2 העולמות...

עזר לי להתפרק פה, לשחרר...
מה דעתכם?

Sonic hedgehog

New member
לא מרגישה קרחת

יש לי את הנישה שלי. זה אולי לוקח קצת זמן אבל אני חושבת שבגלל שהחברה החילונית לא דורשת את אותה הקונפורמיות של החברה החרדית יש לך הרבה מרחב תמרון על מנת למצוא את המקום שלך ואת הדרך חיים שמתאימה לך ספציפית.
אולי בהתחלה הכל נראה כמגוון אחיד ושיש מצוות עשה חילוניות שעלייך לקיים אבל אם הזמן תגלי שאין אחידות גדולה כפי שחשבת ושהסנקציות על הפרת חק מהנורמות הם לא כאלו גדולות.

אמנם אני מבית דתי לאומי, אבל..

אני חושבת שרוב היוצאים בשאלה מרגישים כך לפחות בהתחלה. לא שייכים לכאן וגם לא לכאן.
אבל אני מרגישה שאני מצאתי את הנישה שלי. אני קצת שם וקצת שם וקצת במקומות אחרים, וטוב לי. החוכמה היא ללמוד לאמץ לך הליכה משלך, לא הליכה שהכתיבו לך כל חייך ולא הליכה שרואים אצל אחרים ומנסים לחקות. לאט לאט גם זה יבוא, אני מאמינה.

nini132

New member
אני חושב שלא הרגשתי דבר כזה.

משום שמעולם לא הפכתי להיות חילוני, הפסקתי להיות דתי.
אני לא ממש משתייך לציבור החילוני. כי זה לא ציבור שדורש ממני חתימה על הצהרת נאמנות, ודברים מסויימים. אם חילוני זה לא דתי- אני חילוני.
יותר מזה אני סתם ניני עצמאי.

אני הרגשתי את זה בעיקר בהתחלה

אחרי כמה זמן כבר מתרגלים בצורה זו או אחרת. אני יכולה לומר שגם ממש עזר לי להכיר ולצרף למעגל החברים שלי דתלשים (חלקם גם מהפורום הזה). ממש מקל שיש מישהו שיכול להזדהות עם מה שאני מרגישה, מכיר את המקום ממנו באתי ואת המוזרות של המקום החדש וכו' וכו'...

liron2708

New member
אחרי כמה זמן עוברים היסורי מצפון?

היי
אחרי כמה זמן עברו לך היסורי מצפון של החזרה בשאלה, פחד מגהינום, וכו'? אתה נזכר בזה לפעמים?
הייית חרדי?

אני יוצאת מבית דתי לאומי לכיוון החרדלניק

לא ככ פחדתי מהגהנום, כמו שפחדתי שהכל זה בעצם היצר הרע, וכל המחשבות האלה הן מהיצר הרע. זה די שיתק אותי, אז. אז פשוט הגעתי למסקנה שאם אני ממשיכה עם הפחדים האלה אני לא אגיע לשום מקום- לא לאמונה ולא לכפירה. אני פשוט אשאר תקועה באותו מקום.
וכל פעם שזה עולה לי, אני יודעת שאני עושה את הכי הרבה שאני יכולה לעשות. אני מנסה ללכת ע"י המצפון והאמת שלי, ואני חושבת שגם אלוהים היה רוצה שאלך על פיהם. אם אחרי 120 אני אגלה שהכל טעות, אני אגיד שעשיתי את הכי הרבה שאני יכולה כדי למצוא אותו, והוא פשוט לא היה שם...

אגב, כל פעם שמדברים על גן עדן וגהנום, אני נזכרת בקומיקס (המצויין!) הזה .

תרקדי לפי מה שאת יודעת

אין שום צורך ועניין לנסות להיראות ולהתנהג כמו מישהו אחר, כמו בחברה שאני ״צריך״ להשתייך אליה.

להיות את עצמך זה הפיתרון הפשוט והיפה שאפשר לעשות והכי אמיתי.

העורב לא צריך ללכת כמו היונה אבל גם הוא לא יהיה עורב אם שטפו לו את המח כל הזמן שהוא עורב כשלמעשה הוא ציפור מיוחדת במינה שרוצה לעשות מה שהיא רוצה (רצון חופשי) ולא להשתייך לקבוצה כזאת או אחרת.

למעלה