קרוספיט

ransuru

New member
תודה

אתה מאוד מצחיק כשאתה לא מנסה להיות.

שרון
סיסטמה ישראל

Tonjin

New member
את החלק הראשון נסחת היטב

וזוהי הנקודה - למי שיש מטרות נקודתיות הקשורות לספורט ספציפי, אין מה ל'בזבז' זמן על קרוס-פיט...

מצד שני, מי שמחפש פעילות גופנית מאתגרת ולא משעממת (מי שקשה לו עם ג'וגינג/שחיה/אופניים במשך שעתיים כל יום לדוגמא), ו/או מי שדרישות הכושר הגופני שלו רחבות/לא מוגדרות/משתנות (כמו יחידות מסויימות בצבא ובמשטרה, ובווריאציות שונות גם אמני-לחימה פעילים/מתחרים, ואפילו שחקנים בענפי כדור לדוגמא) יש לו הרבה מה להפיק מהשיטה/הרעיון או חלק ממתודות האימון

ולומר שהתרגול נעשה בהגזמה/ללא סרגל מאמצים נכון/ בחוסר תשומת לב/בלי הקפדה על טכניקה והשיפור שלה/בלי בקרה על התקדמות וסך טענות - מזכירות לי טענות מסוג "אגרוף זה ברברי ומסוכן", "הרמת משקולות תדפוק לך את הגב", "אמנויות לחימה זה לאנשים אלימים", ו"אסור לשתות מים אחרי פירות...|

boxing3

New member
לגבי החלק הראשון של דבריך

דווקא יש עדויות של אנשים שעשו ספורט נפח ואחרי שעברו לעשות קרוספיט שיפרו בו תוצאות

Tonjin

New member
סיפורים יש לכאן ולכאן

ובכל זאת לא תראה אצנים אולימפיים, שחיינים, רוכבי אופניים, או קופצים לגובה עושים קרוס-פיט...

זה פרוטוקול ורעיון יפה, שיש לו (כמו לכל דבר אחר) את היתרונות והחסרונות שלו, ואיך אמר מישהו איפשהו לא מזמן - "עם כל הכבוד לקרוס-פיט ולcross fit games; מי באמת רוצה להיות 'אלוף העולם בלעשות כושר'..."

ו

boxing3

New member
לפעמים דווקא כן תראה

(למעט הקופצים לגובה שעל זה אין לי שום מוג) והם אפילו מדווחים על השפעות חיוביות.
יש לזה גם הסברים - תרומה לחיזוק שרירי הליבה, שחשובים גם להם, הפחתת פציעות (באופן אולי קצת מוזר, התמקדות באימוני נפח, אפילו לא בעצימות גבוהה מאוד, בענף אחד, גורמת כנראה ליותר פציעות מהקרוס פיט).
ברור שיש לזה גם חסרונות.
וכאמור, אני לא מומחה גדול לשיטה. רק התחלתי לא מזמן ורציתי לדעת מה חושבים כאן.

Tonjin

New member
שוב, לא הייתי ממהר לקפוץ למסקנות..

קרוס-פיט ושרירי ליבה הן באז-וורדס וגם מאד טרנדיים לאחרונה, מנסיוני ולדעתי יש לתת לטרנד לחלוף ולזמן לבור את המוץ מן התבן...
(ויש הרבה מוץ וגם תבן, בשני התחומים הנ"ל)

כמה דברים אבל ברורים:
- למתאמן ספציפי ברמה גבוהה בענף ספורט ספציפי אין יותר מידי מה לחפש בקרוס פיט (שהיא בעיקרה ומתוך הגדרה - לא ספציפית) - יש לו את התחומים והמדדים הספציפיים המוגדרים היטב בהם הוא צריך להשתפר ואת המאמנים הספציפיים לתחום שיודעים איך לשפר אותם..

- שרירי ליבה (מה זה בעצם? מדברים על זה הרבה, אבל אם תבדוק לעומק תגלה שהדיעות די חלוקות, אין אחידות דיעים לגבי איזה שרירים מדובר בדיוק או אם הם אפילו קיימים) אפשר לשפר גם בלי קרוס פיט.

- גם אם נקבל את ההנחה (ואני לא בטוח שצריך, בלי סימוכין) שבקרוס-פיט פחות פציעות מבנגיד שחיה, אני לא בטוח שבאמת אפשר לומר שהאימון בשיטה מונע פציעות בשיטות אחרות (אולי כן, אולי לא - אבל זה טעון בדיקה לפני שקובעים עובדה)

boxing3

New member
מסכים איתך

לגבי הטרנדיות. זה אכן מעורר חשד/מדליק נורה אדומה. אבל לא כל הטרדנים מתפתחים סביב דברים רעים ויש לבדוק לגופו של עניין.

אני קראתי שמאתמנים בענפים ספיציפיים כן השתפרו בספורט הספציפי בעזרת קרוסיפט וזה גם נשמע לא בלתי הגיוני, אבל אני לא יודע מעבר.

לא קראתי המון על שרירי ליבה. ממה שכן קראתי זה נשמע לי מונח יחסית ברור ולא ערטילאי, אבל גם לגבי זה אני לא יודע מספיק.

אני מכיר סימוכין לפחות פציעות בקורספיט מאשר בריצות למרחקים ארוכים (גם על בשרי, אבל אני לא מספיק זמן בקרוספיט כדי לדעת לבטח שלא אפצע גם שם), לא מכיר לגבי שחייה - ענף שאין לי מושג רב לגביו. לא התכוונתי לומר שקרוספיט מונע בזכות עצמו פציעות בשיטות אחרות - אולי זה נכון ואולי לא - אני לא יודע (ראיתי טענה שהוא מחזק דברים שעוזרים לא להיפצע בשיטות אחרות, לא יודע אם היא נכונה). המניעה היא אבל אולי בכך - לגבי אצן למשל - שבזמן שהוא עושה קרוספיט הוא רץ פחות ואז מפחית את הלחץ החוזר ונשנה על הנקודות הנלחצות בריצה, ובאותו זמן שהוא לא רץ, לא מבזבז זמן אלא משפר את יכולותיו באמצעות קרוספיט.

Tonjin

New member
שים לב שלא אמרתי שטרנדים זה בהכרח רע..

הרבה פעמים משהו הופך לטרנד בזכות היתרונות החדשניים שבו ואז לפעמים גם מדביקים לו כל-מיני סופרלטיבים ויכולות שלא כולן מוצדקות או עומדות במבחן המציאות...

עם הזמן מתברר מה נכון ואמיתי ומחזיר מים ומעמד, ומה היה סתם hype ..

למבחן הזמן כיוונתי כשאמרתי שיש לברור את המוץ מן התבן..

חשבתי הרבה על הסיסמה שלהם שתיארת

היא מגניבה. רק שהייתי משמיט את תיאור הכמויות: "קצת" ו"הרבה" (אם מישהוא בכלל היה שואל אותי
)...

לשם ענווה ודרך ארץ מלכתחילה... ומתוך הכרה אמן בתחומו
- מן הראוי להתייחס אליו בהתאם...

Tonjin

New member
הססמא אכן מגניבה (גם אם cocky משהו),

אני מניח שזו הסיבה שאני זוכר אותה (ובכך הרי שעשתה את העבודה)

מה שכן, שמעתי אותה די מזמן, ויתכן בהחלט שאני עושה לה עוול בציטוט לא מדוייק...

boxing3

New member
צודק

תיאור הגוף היה מיותר. זה סתם נועד לעקוץ קצת (ויצא מוגזם), בשים לב לזה שאנו עוסקים (גם) בכושר גופני.

ואף חושב כי מי שרק יכל: חובה
עליו - שלא להיות שמן.
כשהרצתי על כך לא מכבר היכן שהוא, נעזרתי במטאפורה שיש לחשוב על הגוף כעל
:
היחידי שאי פעם יהיה לנו... כזה שלא ניתן למכור או להחליף: רק לתחזק נכון ולקוות להאטת הבלאי... דלק נקי, טיפולים בזמן אצל מכונאים טובים ונהיגה אחראית... זה כל מה שנשאר בדרך (הארוכה ככל שניתן) אל מגרש הגרוטאות הגדול שבשמיים

למעלה