קרון הקלריק הגמד!

Mapisto

New member
קרון הקלריק הגמד!

הייתי מעוניין שתחוו את דעתכם על קרון (גמד וקלריק) (Krhon):
STR = 10 + 3 Dex: 10 Con: 12 + 1 Int = 11 +0 Wis = 16 + 3 Cha = 16 + 3 - 2 (racial=drawf) Hp = 9 Speed = 20 150 gold Melee = 3 Skills: racial: Apprise (2) Craft (2) other: Diplomecy (3 + 2) gem cutter (2) Brewer (3 + 1) Racial bouns skill = Lumberjack (3+1) Feats: (racial) +2 const -2 car darkvision (כל השאר של גמד) Poweratack (שווה?) Spells (עשיתי בחירה טובה כאן?) class:D - Inflict/ cure מתי שבא לי כתחליף Virtue (0) Create water (0) Resisance (0) Doom (1) Bless (1) בגלל שהדומיינז שלי הם טוב ואדמה: Good: Cast good in +1 Level מה זה אומר, האם אני יכול להטיל Aid למשל או שהכוונה לשידרוג קסם קיים ואם כן מה השידרוג ל Bless, Create wate וכו'​
מה אתם אומרים, מה לשנות?

הלדין

New member
ושכחת עוד משהו...

מהי ההיסטוריה של קרהון? בשירותו של איזה אל הוא משרת? מה בדיוק התפקיד שלו בהיררכיה של הכנסייה שלו? מדוע הוא הפך לכהן? כיצד הוא מתנהג? האם, בתור כהן, עליו לציית לטאבואים מסוימים שאנשי הכמורה של הדת שלו כפופים להם?

tarash

New member
היי

שאלה שלא ממש קשורה ... האם שמך בישראל הוא יונתן ואם כן אז הי זה אני tarash kantaga ומשהוא כן קשור: אחלה דמות

Elenlos

New member
מה שאני לא הבנתי...

זה איך בדיוק יש לו 10 Strength ולעומת זאת 3+ במודיפייר (modifier...). וכמובן שגם מה שהלדין ציין מאוד חשוב (ואף הכרחי/חיוני לכל כהן! ובכלל לכל דמות...).

Mapisto

New member
בקצרה

קרהון (לא על שם אל הכאוס, אבל אם זה מזכיר את זה, אני אשנה את זה) קרהון איבד את אביו במלחמת ארבעת המלכים, בזמן שהוא עשה מעשה גבורה שהציל את חיי הגמדים ובני האדם שלחמו איתו, בעקבות מותו של אביו הוא התחבר לדת, בהתחלה עבד רק במבשלת הבירה הצמודה אליו, ושירת את הבאים למשתות הגדולים שנערכו לכבוד מורדין אחרי התפילות. קרהון עכשיו נמצא בחיפוש עצמי לחפש את הנרוונה ואת השלמות מבחינה רוחנית, כמו כן את מה או מי שהרג את אביו, הוא מחפש נקמה צודקת כפי שמותאר בכרך החמישי של ה"איסמפלן" - תורת הגמדים (מקביל לג'יהד אצל הערבים, רק בצורה הנכונה של המילה). תפקידו בחבורה, הוא על תקן חובש-לוחם, אבל עדיין לא גיבשנו תפקיד מדוייק כי פשוט עדיין לא נפגשו
המודייפייר מורכב מבונוס וגם מracial בונוס בתודה מראש, מפסיטו.

ה"מודיפייר"

הבונוס הגזעי שיש לגמדים מתווסף לתכונה עצמה, ולא למשתנה שלה, ככל הזכור לי. כך שגמד (עם 2+ לכושר?) שיש לו כושר 12, יהפוך לבעל כושר 14.

קיר קמט

New member
יאללה, ניצלו"ש.

תכירו את הדמות שלי באותו משחק, שאמור להתחיל היום - גודלוב (Goodlob, שזה מין היפוך של בולדוג.) , החצי-אורק הברברי. Str - 15 Dex - 10 Con - 14 Int - 9 Wis - 11 Cha - 9 זה לא כולל את הבונוסים והמינוסים שבאים מהיותי חצי-אורק... HP - 14 Speed - 40 100 GP Melee - 3 Fortitude - 4 Base Attack Bonus - 1 Skills - Jump Ride Climb Listen בקצרה על ההיסטוריה - גודלוב גדל בשבט אורקי, ויועד לעבדות. לכן זה נורא כואב לו, העניין הזה. אביו היה הלוחם הכי אכזר בשבט, וכו', והוא התאכזר לכולם, כולל אליו. לכן נוצרה לגודלוב יקירנו שנאה לאביו ולעבדות. אבל הוא כן העריץ את יכולות הלחימה של אביו, והתאמן עליהן שעות בסתר (כי האורקים לא רצו שהעבדים יקחו להם נתח מהמכות בקרב, או חלילה יעזו להתמרד.). יום אחד אבא שלו התעלל באיזה יצור, וגודלוב שאוהב את הטבע נורא נורא התרגז, והוריד בטעות לאבא שלו איזו אצבע, והתחיל לברוח, כי הוא ידע שאבא שלו יפשוט את עורו. גודלוב לא ממש האמין שהוא הצליח לפגוע כך באביו, והיה בטוח שזה חסדיו של קורד אל הכח, אז הוא עובד אותו. אחריי שהוא ברח הוא למד כישורי השרדות בסיסיים ביותר בטבע, והמשיך לעבוד על כישורי הלחימה שלו, מחשש מפניי שודדים. האליימנט שלו - Chaotic Good מה אתם אומרים ? שכחתי מה הפיט שלי, לא נורא..

shely2

New member
חדשה בתחום

אני מניחה שמה שאני הולכת לשאול יעצבן אותכם כי אתם ממש בקיעים בנושא.. אבל.. מה בעצם אומרים כל המספרים האלה? אני מבינה שאלו כוחות מסויימים. אך כיצד בוחרים אותם? על ידי הטלת קוביה? מה הם הכללים הבסיסיים? אני אשמח אם תתנו לי קישור או הסבר. תודה רבה!!

shadowfax

New member
אני ינסה לענות

כעיקרון מ"ת עוסקים בדמויות שאינם קיימות במציאות ולכן קל יותר לתאר אותם ע"י תאור פיזי של תכונותיהם (ישנה חשייבות לתיאור רקע ואישיות הדמות אבל זה לא קשור). בשיטה מבוכים ודרקונים (השיטה שבה קיימות הדמויות האלו) ישנה חלוקה של התכונות הפיזיות של הדמות ל 6 תכונות: כוח(STR)- כמה הדמות חזקה. זריזות (DEX)- מציין כמה זריזה הדמות ואת הקורדינציה שלה. חוסן (CON)- כושרה של הדמות וחוסנה הפיזי. תבונה (INT)- מייצג את יכולתה של הדמות לילמוד וליזכור ולשנן. חוכמה (WIS)- מייצג את יכולתה של הדמות להבין ולילמוד מניסיונה. כריזמה (CHA)- מייצג את יופי הדמות ואת יכולתה להשפיע על הסובבים אותה. לכל דמות יש את 6 התכונות האלו המאפשרות לשחקן ולמחנה להגדיר את הגמות וליגזור מזה את ההשפעה שלהם על הדברים שהדמות רוצה לבצע ההשפעה מוגדרת ע"י תוסף (+3 או אפילו -3) שניקבע לפי גובהה התכונה. גובה התכונה נע בין 3 ל 18 באופן טיבעי כאשר 9 - 11 הוא הממוצע וניקבע בד"כ ע"י זריקת קוביות (זורקים 3 פעמים קוביה של 6 פאות או בקיצור 3ק6).

Elenlos

New member
הוספה קטנה...

לידע כללי... יש אנשים שמעדיפים לזרוק 4 קוביות של 6 ולבחור את שלושת התוצאות הכי גבוהות מכל זריקה, וזאת כדי למנוע תוצאות מאוד נמוכות (למרות שלפעמים זה גם מוסיף...). וזאת שיטה שעד כמה שאני יודע די מקובלת. העיניין של המודיפייר (modifier ): המודיפייר בעצם מייצג עד כמה התכונות של הדמות משפיעים עליה ועל הדברים שהיא עושה: דמות עם 15 כוח שמשתמשת בחרב(לא משנה סתם דוגמא) עושה את הנזק הרגיל של הנשק (1ק8 ) פלוס עוד 2 בגלל הכוח שלה, ולעומת זאת דמות עם 9 כוח תעשה את הנזק מינוס 1 ... *** 10 - 11 0+ 12 - 13 1+ 14 - 15 2+ 16 - 17 3+ 18 - 19 4+ וכן הלאה... אותו דבר במינוסים: 8 - 9 1- 6 - 7 2- הבנת את הקטע... יותם

Elenlos

New member
דרך אגב...

את לא צריכה לבקש סליחה על כל שאלה שאת שואלת... כפי ששמת לב אנשים בפורום הזה לא מאוד עוינים...

Remetz

New member
Sounds realy good

You got yourself a nice dwarven cleric with a good ground for a discent roleplaying. About the spells... I'm not sure you understand. Clerics don't chose spells. All spells are open to their usage and unless I overlooked a realy basic rule in the 3rd edition, even those who don't relate to their domains. It's just that bonus spells have to relate to those domains. I'm not sure, though, and I'm a long way from a player's handbook now. The limitation is the daily quata of spells. If that's what you ment than ignore everything I said up until now and pray for your spells once you know something about the adventure ahead of you. 'Cure light wounds' would probably be a good idea too...

Remetz

New member
Actualy no....

I forgot about the spontanious casting. Never pray for a cure spell!

למעלה