קרוטוקונוס

נו תענו

New member
קרוטוקונוס

שלום נשלחתי לבצע מיפוי קרנית כדי להסיר חשד לקרוטוקונוס, מחיפוש קצר שעשיתי באינטרנט ירד לי הלב ו"ארכובותיי דא לדא נקשן", אני צריך כמה תשובות שאולי ירגיעו אותי עד שאעשה את הבדיקה. א)האם מי שסובל מקרוטוקונוס לא רשאי לנהוג ? קראתי בויקיפדיה בערך על קרוטוקונוס שהמחלה פוגעת ביכולת הנהיגה ? זה נכון ? ב)האם זה מונע אפשרות לעשות ניתוח לייזר לתיקון הראייה ? והדגש על *תמיד* ? כלו' אין מצב שגם בעתיד אוכל אי פעם לעשות ? ג)האם הטיפול המוזכר פה ופה מהווה על הדרך גם תחליף לניתוח לייזר או שממש לא ? בבקשה להרגיע אדם דואג !

קרטוקונוס

א. רוב חולי הקרטוקונוס נוהגים . תלוי בחמרת המחלה וחדות הראייה. אינני יודע מה גילך אך לרוב המחלה מתקדמת בגיל ההתבגרות. אם עברת גיל זה בהצלחה אזי לא סביר שתהיה התדרדרות גדולה בעתיד. ב)כן. כיום מחלת קרטוקונוס או חשד למחלה זו הינם איסור לניתוח לייזר להסרת משקפים. ג) השתלת טבעות ה INTACS הינה אפשרות טיפולית מקובלת בחולים שאינם סובלים טיפול בעדשות מגע אך עדיין לא הגיעו למצב של צורך בניתוח השתת קרנית.

נו תענו

New member
קודם כל תודה על התשובה

כבר חשבתי שלא עונים לי בגלל הניק... א.קצת הרגעת אותי עם מה שאמרת, אני בן 22. ב."כיום" - אני מקווה שבעתיד יהיו בשורות טובות יותר, הכי ביאס אותי העניין שאי אפשר לעשות ניתוח לייזר. ג.האם השתלת הטבעות משפרת גם את הראייה במידה מסוימת ? (אפילו אם לא כמו ניתוח לייזר)

למעלה