קרוהן

ohh aysha

New member
קרוהן

אני בת 20 ומאז שאני בת שנה יש לי צליאק, ויש לי ליקוציטים גבוהים בדם באופן חוזר שמעולם לא גילו מדוע, בכמה שנים האחרונות יותר חיפפתי בדיאטה, אמנם לא הגזמתי אבל כן נתתי לעצמי "להנות" מידי פעם (קצת יותר ממדי פעם)..
ב5 שנים האחרונות רמת הליקוציטים בדם הייתה מאוד גבוהה באופן דיי קבוע, יש לי אנמיה חריפה, שלשולים חוזרים ונשנים והרגשת בטן לא טובה כללית ולא רואים נוגדנים לצליאק בדם. כל הזמן הרופאים היו אומרים ש"אכלתי משהו לא בסדר" אבל תמיד הייתי מחפפת קצת בדיאטה והיו תקופות שהרגשתי מצויין, וכאלה שהרגתי ממש רע בלי שום דפוס חוזר.

בחודש האחרון עברתי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרופיה והיום הודיעו לי כי נמצא אצלי קרוהן ברמה קלה.
נערכה לי גם ביופסיה לצליאק, ונאמר כי "רואים שאני מקפידה על הדיאטה שלי נהדר" (מה שממש לא נכון).

השאלה שלי היא האם יכול להיות שלקרוהן יש סימפטומים שעלולים להראות כמו צליאק? האם כדאי לי לבדוק האם בכלל יש לי צליאק? ואיך עושים בדיקה כזו?

תודה רבה מראש!

צליאק VS קרוהן

האבחנה של צליאק מבוססת לרוב על הוסף של ממצאים שונים. גם סימפטומים, גם בדיקות דם (נוכחות של נוגדנים אופיניים), וגם ביופסיות מהמעי הדק (לרוב מהתריסריון כי יחסית קל להגיע לשם). ניתן לבצע בדיקה גנטית אשר תומכת באבחנה. אם הבדיקה הגנטית שלילית, זה כמעט שולל לחלוטין מחלת צליאק. אם חיובית מחזק את האבחנה אך זה לא תנאי אחרכי לקיום המחלה.
לגבי מחלת קרוהן, גם כאן האבחנה נעשית על ידי קיום של גורמים שונים. גם הקליניקה של המטופל. המראה של המעי בזמן אנדוסקופיות, תוצאות הביופסיות ובדיקות דם שונות התומכות באבחנה.
אפשר לפנות לרופא המשפחה או גסטרו ולהתעניין לגבי ביצוע בדיקה גנטית למחלת הצליאק. המידע גם מופיע באתר של עמותת הצליאק בישראל.
כדאי גם לבדוק אם לא מתקיים כאן מצב של חסר אימוני משולב וזאת אבחנה שניתן לבצע בבדיקת דם.

למעלה