קרה לכם פעם?

HaMsTeR

New member
קרה לכם פעם?

אין לי כל כך הרבה חברות וידידים, אבל בזמן האחרון יצא שלכולם יש כל מיני בעיות, חלק ממש רציניות, וכולם מספרים לי על הכל ומצפים שאני אעזור. אני לא רוצה שיפסיקו לשתף אותי בבעיות, אני לא רוצה שיתחילו להסתיר ממני דברים, אבל מה אני אמורה לעשות כשחברה אחת שלי סובלת מבעיה של ביטחון עצמי על הקרשים, כשידיד אחד נזרק ע"י החברה שלו אחרי שבועיים של חברות, כשחברה אחרת אומרת שלא מתייחסים אליה, כשלעוד חברה נשבר מזה שהיא משקיעה את כל המאמצים שלה במלא דברים וזה לא עוזר בכלום? וכשההורים של חברה אחרת מתגרשים ובכל יום שעובר היא רק מגלה עוד ועוד דברים שהסתירו ממנה? אני פשוט לא יודעת מה לעשות! אני מרגישה שאני חייבת לעזור לכל אחד מהם ולעודד אותם ודברים כאלה, אבל כבר נגמרו לי השיטות לעודד. אני פשוט לא יודעת כבר מה להגיד. ולשתוק זה הדבר הכי רע שאפשר לעשות... אני פשוט מרגישה לא עוזרת. וזאת הרגשה רעה. אבל אני גם מרגישה כאילו אני בעצמי צריכה להתמודד עם הבעיות של כל החברים שלי ואני לא יכולה! מה לעשות?

נינושש

New member
אמממ

באמת שאני לא יודעת מה לענות לך לא נתקלתי במצב כזה אף פעם... אני חושבת שאם המצב באמת מכביד עלייך ואת מרגישה שקשה לך להתמודד איתו אז לפעמים תתחמקי מאנשים או שתתני תשובות קצרות.. כי בכל זאת לא כדי שתגיעי למצב שהבעיות יהיו שלך... זהו זוהי דעתי אני לא מכירה תמצב כמו שאמרתי.. שיהיה לך בהצלחה..

sh53

New member
לחבק, לחייך, לתת יד וכתף

לא תמיד אנשים מספרים על בעיות, כדי שנפתור להן אותן. לפעמים הם רק רוצים לקבל מאיתנו חיבוק, חיזוק, שניתן להם יד ונחזיק להם אותה, שנדבר אליהם, שיהיה מי שיקשיב להם, שיהיה להם איפה ואצל מי לפרוק את הלב ואת כל מה שמעיק עליהם. לא תמיד אנשים מבקשים שנפתור להם את הבעיות. גם אם אנשים מבקשים שנפתור להם את הבעיות, אפשר לומר להם אין לי פתרון בשבילך, אבל אני פה בשבילך ואם בא לך לספר כי רע לך על הלב, יש לך כתובת לאן לפנות. אנשים מעריכים את זה מאוד. את מקסימה ואני שמחה שאנשים פונים אלייך בשעת צרה, זה מראה כמה את עוזרת ותומכת בהם (אם לא היו לך את התכונות והפלוסים האלה, אנשים לא היו מתקרבים אלייך, אלא מתרחקים).

תות15

New member
להקשיב זו גם סוג של עזרה..

אפילו,לדעתי, זה הרבה יותר מועיל להקשיב מאשר להציע פתרונות כל הזמן..

spirit noa

New member
:)

אם את לא יודעת איל לעזור להם, מה כבר יותר פשוט מזה? חיבוק~
אוייי כמה שהוא עוזר......, תקשיבי להם, תשמעי מה שהם אומרים ופשוט תתמכי בהם, כי לדעתי שהפיתרון היחידי זה להקשיב (כמו שאמר עדי)

מה לעשות? לא להכניס את הראש למיטה

חולה............. בנוגע לבחורה עם הביטחון העצמי בקרשים - שאלי אותה מדוע היא לא אוהבת את עצמה, מה היא הייתה משנה בעצמה ועזרי לה להשתנות (בגדים תסרוקת נעליים...... ) בדרך כלל בגיל ההתבגרות יש ביטחון עצמי נמוך כי מרגישים שהאחרים יותר טובים מאיתנו . תני לה להבין שהיא מיוחדת . ידיד שנזרק - לב שנשבר מתאחה מחדש מה שלא עושה השכל עושה הזמן , לדעתי במצבו רק אפשר להקשיב לו ולהציע לו כתף לתמיכה . לא לסייע , רק להקשיב. חברה שמשקיעה ולא משתלם לה - זו הבעיה שלה אמרי לה להרפות מעט ולעשות מה שטוב לה. חברה שהוריה מתגרשים , תציעי לה לבוא לבקר אותך או לפגוש אותך לעיתים קרובות , כאשר היא תהיה מחוץ לבית היא פחות תחשוב על מה שקורה ולאט לאט תשלים עם המצב, עם הזמן נקודת הראיה משתנה (במיוחד בגיל ההתבגרות שבו אנחנו קונפורמיים ) ובנוגע אליך - גם לך מותר לשפוך להם מעט חומר על הקשיים שלך , את לא עשוייה מאבן ואת לא סופוג שסופג הכל , מצאים לך חברי נפש שגם להם תוכלי לספר ולסמוך עליהם.

HaMsTeR

New member
וואי, תודה רבה!../images/Emo118.gif

אני אעזר בכל העצות ובמיוחד תודה לקרן!

למעלה