קרה לכם לפעמים

• פותח הנושא 4554
  • פורסם בתאריך

4554

New member
קרה לכם לפעמים

שאנשים מסביב אוהבים אותכם אבל תמיד יאהבו מישהו אחר יותר
הכוונה שלי: מאז ומתמיד היו לי חברים טובים שהיו להם חברים עוד יותר טובים. גם עכשיו בגיל 25 יש מסביבי חברות (האמת שעם בנים אני לא ממש מתחברת) טובות אבל אני עדיין מרגישה ריחוק מסויים. יש לי דפק קטן (גדול) לא משנה כמה אנשים יוכיחו לי שהם אוהבים אותי אני תמיד אחשוב שהם איתי כי הם מרחמים עלי. ולא שיש על מה לרחם אבל זה לא עוזר. למשל- יש לי חברה ממש טובה בת 32 אנחנו כל היום ביחד (עד כדי כך שחברה אחרת שאלה אותי אם קורה בנינו משהו
) זה לא משנה כמה אנחנו קרובות וכמה היא משתפת אותי בהרהורי ליבה אני עדיין אפקפק באהבה שלה (ולא! אנחנו לא זוג או משהו כזה!) אני רוצה להיפטר מהתחושה הזאת אבל לא מצליחה

דן צ

New member
קורה לפעמים , אבל לא תמיד

ולפי התיאור הזה אצלך זה קורה תמיד, זה מין בעיה נפשית שלך (לא להעלב), יכול להיות שחווית חויה טראומטית בילדותך שזה משפיע עלייך היום חוויה שקשורה לאהבה אלייך אם זה מצד הורייך, משפחתך או חברייך והסביבה, את חייבת לעבוד על עצמך ולהבין שבאמת אוהבים אותך, באמת את חשובה לאנשים, אני חושב שכדאי שבגיל 25 תמצאי לך גבר שיואהב אותך ויוכיח לך שאת אהבתו היחידה, אולי זה יטפח אותך ויעזור לך גם לגבי הסביבה. דרך אגב, גם אם אוהבים אחרים יותר ממך זה לא אומר שלא אוהבים אותך.

zimes

New member
ואת?

האם את אוהבת אותך? צודק דנצ, אם את כ"כ לא בטוחה ביכולת של אנשים לאהוב אותך - איפשהו משהו השתבש. אחד המפתחות הוא לאהוב את עצמך בעצמך.

4554

New member
אני? לפעמים כן ולפעמים לא.

אני חושבת שמבחינת אופי אני בנאדם טוב מאוד. ואכן דנץ צודק- אצלי בבית אף-פעם לא הרגשתי אהובה במיוחד... חבל לי שזה משקף על החברות שלי
אבל מה אני יכולה לעשות

zimes

New member
אז תתחילי!

תשנני לעצמך שאת ראויה לאהבה. תזכירי לעצמך את התכונות הטובות שלך. תזכירי לעצמך דברים (מעשים, תכונות, אמירות) שבגללם אחרים אוהבים אותך. שוב ושוב ושוב ושוב. בסוף - תאמיני. ואולי, בנוסף, תפני לעזרה מקצועית. חבל שתגררי לשארית חייך את הטעויות (או נסיבות החיים) של הורייך.

ואת בעצמך (4554)

אמרת את הדבר החשוב ביותר: "מבחינת אופי אני חושבת שאני בנאדם טוב מאוד". וסליחה, יש דרך אחרת לבחון בנאדם? "מבחינת האף אני לא אדם טוב, אבל מבחינת הריסים אני פשוט פצצות לגבות?" 4554 יקרה, את חושבת שאת אדם טוב, סביר להניח שגם האחרים יודעים את זה, אחרת היית נטולת חברים, ואת לא. אל תמדדי כמויות ואל תשווי מי אוהב את מי יותר. החכמה היא בלתת. חוק טבע הוא שאם את אדם נותן, אמיתי, חם ואכפתי, הסיכוי שתהיי לבדך, בודדה במערכה - הוא אפסי. אנשים יאהבו אותך בגלל אופייך הטוב ועצם העובדה שאת חברה טובה. תתמקדי בזה ובלסדר סביבך אנשים טובים כמוך, חברים טובים, שידעו גם לתת לך בתמורה על ידידותך.

4554

New member
תודה לכולכם על התגובות.

באמת עזרתם! ושוב

זה קצת דומה אצלי.

גם אני די בטוחה שרוב האנשים שאני אוהבת לא אוהבים אותי. בעיה.
(אבל בשביל זה אני קיימת - לעצמי)

למעלה