קרה לי היום

Red Hand

New member
קרה לי היום

שלום, אני בן 18 ולפני כמה חודשים התחלתי לסבול בקביעות מדלקת בגרון (והצטננות לעיתים קרובות מאוד). פניתי לרופא, הוא נתן לי אנטיביוטיקה לתקופה מסויימת, מה שלא עזר. החלטתי להפסיק לעשן ופניתי לרופא אחר על מנת לתקן את המצב (של הגרון, לא העישון:). הרופא שלח אותי לעשות בדיקות דם וגרון. היום, כאשר נלקח ממני דם ל7-8 מבחנות, במבחנה האחרונה לאט לאט התחלתי להרגיש מסוחרר ובסוף התעלפתי. ואז השכיבו אותי על הריצפה. שאלתי את האחיות מהי הסיבה לכך שהתעלפתי והן אמרו לי שזה דבר שקורה מרוב פחד. אני לא מבין את הנימוק הזה. הייתי רוצה לשמוע עוד חוות דעת, כי אני טיפה מודאג בקשר לזה. תודה.

Red Hand

New member
אה, ועוד דבר ששמתי לב אליו

למרות הכינוי שלי, היום הייתה לי יד כחולה בעת לקיחת הדם.

dannabanana

New member
../images/Emo108.gifלנו הסבירו שהיד הכחולה זה

בגלל ששוכחים להרים את היד ולשים את הצמר גפן אחרי שלוקחים לך את הדם. לי זה נשמע מוזר, אבל יש מצב שזה נכון

בדיקות דם

קודם כל, כל הכבוד על ההחלטה להפסיק לעשן! כדאי לך לקרוא את השיר של אמנון
לגבי תופעות הלוואי הלא נעימות של בדיקת הדם, דווקא יש משהו במה שהאחיות אמרו לך. הרבה אנשים חוטפים סחרחורות ואף חשים על סף עילפון כשעושים להם בדיקת דם. בגלל זה יש בחדר לקיחת הדמים מיטה
גם אני לא יודעת להסיבר את התופעה הזאת באופן מדוייק, אבל זה קורה במיוחד כשהאדם מסתכל על היד בזמן הבדיקה. כואב לך, אתה רואה מחט תקועה לך בגוף, ואתה רואה את הדם שלך נשפך החוצה. מה לעשות, זה מפחיד. שאל את הנערה מהעמוד הקודם, שפוחדת ממחטים. יש תגובה פיזית לפחד, שכוללת הגברה של קצב הלב, שינויים בכלי דם, זיעה קרה והסחרחורת היא כנראה חלק מה"חבילה". בקשר ליד הכחולה: מדובר כנראה בשטף דם (או בשפה רפואית: הֵמַטוֹמַה). למעשה, זהו שטף דם כמו שמקבלים הרבה פעמים בברך כשנופךלים. כדי להוציא מהווריד דם לבדיקה, המחט עושה בווריד חור קטן. אם לא עוצרים אותו, הוא ממשיך לזרום גם קצת אחרי הוצאת המחט, ומצטבר מתחת לעור. כשהגוף מפרק את הדם, הוא משנה את צבעו מאדום, לסגול, לכחול, לירוק, לצהוב עד שבסוף.. הוא נעלם. אפשר לעצור את התפתחות שטף הדם אם מייד אחרי הבדיקה מקפלים את היד ומרימים אותה קצת למעלה. כך הדם מפסיק לזרום למטה. אם לוחצים או שמים קרח, זה עוד יותר עוזר. מסקנה: כשמוציאים לך דם, כדאי לנסות לחשוב מחשבות מרגיעות, ועדיף לא להסתכל על היד...

למעלה