קרדיולוגיה

רק 7

New member
קרדיולוגיה

מישהו יכול להמליץ לי על ספר קרדיולוגיה טוב בעברית?

amitp

New member
אהה.. האמת היא

שאין כל כך הרבה בעברית (או שאני לפחות לא מכיר..). תלוי גם מה אתה מחפש ספציפית בקרדיולוגיה (שזה תחום רפואי ענק...). יש את הספר של קפאח (משהו בסגנון אלקטרופיסיולוגיה, סלבו בטח זוכר), שלא קראתי אישית אבל הבנתי שהשפה שלו קצת קשה. יש את לגעת בחיים, שכן קראתי והוא קשה אם אין לך רקע קודם (+/- גם כמה טעויות מדי פעם). בחיפוש בקטלוג המקוון של הספריה שלנו (http://sorokalib.bgu.ac.il) הצלחתי למצוא את ז‏ה וז‏‏ה. אין לי מושג אם הם תורמים למשהו... בקיצור עברית קשה שפה, אבל אם תכוון/י קצת יותר למה בדיוק מעניין אותך אולי נוכל למצוא משהו.

רק 7

New member
יותר ספצפי

האמת שאני יודע שזאת בעיה למצוא ספרים שעוסקים ברפואה בעברית אבל חשבתי שכאן אולי מישהו מכיר... האמת שבתכלס אני מחפש משהו בכיוון הנט"ן זאת אומרת בתור מתנדב ותיק וזמן פנוי שיש לי רציתי להעמיק קצת יותר מההסברים הקצרים של הפראמדיקים

ruth s

New member
אז ככה.. אם זה בשביל הנט"ן!

אני אישית נתקלתי ב"אלקטרופיזיולוגיה" של קאפח, והוא דווקא זכור לי בתור משהו יחסית ידידותי. העניין הוא שהספר מתקמד באלקטרופיזיו' נטו, ולא ממש בקריאת אק"ג. (אבל הוא דווקא יכול לשמש בסיס מצויין!!). בקשר ל"לגעת בחיים", הספר קצת "מבורדק" בעיני, אך יכול להיות שימושי אם תקרא למשל קודם את קפאח! ספר נוסף, שגם מאוד מומלץ למטרות שלך, הוא "המדריך להחייאה" של דונחין&קודינסקי (ואין ספק שהשם שלו מטעה..) בספר אמנם לא בדיוק מתמקד באק"ג, אך מכיל בהרחבה את עקרונות ה-ACLS. (כולל סקירה מפורטת של רוב התרופות בנט"ן, מכשירים, ועוד כמה דברים שאיכשהו נכנסו לספר..) ניתן להשיג אותו בסטימצקי, רק תשים לך שמדובר בספר הנ"ל, כי קיים ספר מאוד דומה של ד&ק שעוסק ב-CPR). ולסיום, לפני שאני פורשת לשנ"צ היופי שלי, באמת מומלץ לנסות את ECG made easy. ונכון, אמנם הוא באנגלית, אבל הוא באמת כתוב בשפה פשוטה(!), וחוץ מזה הגיע הזמן להתמודד עם קשיים! (שיחות מוטיבציה איתי במסרים, כשאני אתעורר..) לילה טוב מירושלים (כן בטח) רות

רק 7

New member
זה לא בשביל הנ"טן זה בשבילי...

קודם כל אנגלית-לא! אני גם שונא את השפה הזאת וגם אני צריך להתמקד בנושא הרפואה ולא באנגלית... בכל מקרה אני מחפש משהו שיותר מתמקד בהסבר התופעות ולאו דווקא ב א.ק.ג. אני רוצה בשלב ראשון להבין ברמה הרבה יותר גבוהה ולכן פחות קריטי בשלב זה לקרוא א.ק.ג

Daffynes

New member
"ההסברים הקצרים של הפאראמדיקים"?

אז תבקש הסברים מעמיקים... אני לא יודעת מאיזה אזור אתה, אבל לי עוד לא יצא לפגוש פאראמדיק שלא הסכים להסביר משהו בהרחבה... למה יש לך 8 שעות?
ד"א, קראתי את ההסברים של לגעת בחיים, והם דוקא די מובנים (אבל כמו שעמית אמר, צריך להזהר מהטעויות)

perfectionist

New member
בתחום הזה חייבים לדעת אנגלית

מה לעשות? אתה רוצה להבין באקג? אתה רוצה לקרוא בהרחבה על רפואת חירום. תתרגל. אנגלית זה חלק גדול מהעניין. ובכלל, אני חושב שאנגלית היא חלק אינטגרלי מהחיים, ואי אפשר לוותר עליה. תאמין לי, גם חניכי קורס פאראמדיק שלא יודעים אנגלית כמעט לומדים בסוף בכדי להתמודד עם ספרי הלימוד שהם כולם כמעט באנגלית.

רק 7

New member
אנגלית

אני מתעב אנגלית באופן עקרוני. והיות ואני לא הולך ללמוד רפואה רק להעשיר קצת את הידע אני חושב שאפשר להסתדר בלי...

רק 7

New member
למידה

אני לא יודע מאיזה איזור את אבל אצלנו בד"כ אין יותר מידי זמן בין הנסיעות ואם יש אז הם מעדיפים לישון. דבר שני זה שמסבירים לך זה לא אומר שאתה מבין את זה לעומק או שתזכור את זה בעוד שבוע המטרה איננה רק הלמידה הראשונית אלא גם לחזור וללמוד אינו דומה מי שלמד 100 פעמים למי שלמד 101...

למעלה