קרב רחוב אמיתי

קרב רחוב אמיתי

בקישור אלף, תראו דיווח (בנורבגית, מצטער) על קרב-רחוב די מזעזע; בקישור בית, תקבלו וידיאו (STREAMING) של אותו קרב, מאותו הדיווח. הקישור לוידיאו לא ממש טוב, כדאי לנסות כמה פעמים. תמונות הסטילס לא מראות דבר אחד: לפני שהתחילו המכות, הלבן והשחור עמדו קרובים מאוד אחד לשני, צעקו אחד על השני, ואז הגיעו חברים של השחור, הצעקות נמשכו, והתחיל הקרב הפיזי. בדיווח הכתוב מסופר שהשחור רב עם אשה, הלבן שאל אותה אם היא צריכה עזרה, היא אמרה שלא, והשחור היכה או דחף את הלבן, לפני שהתחיל הקטע המצולם כאן (שם). מה דעתכם?

WhiteBear

New member
לא הצלחתי להכנס לסרט...

ואיך בכלל הגעת לסרטון הזה?!?!?!?!

אופס, תיקון טעות...

כנראה בגלל שהסרטון הוא STREAMING VIDEO, הקישור שנתתי לא עובד (כי
פותח דפדפן, בזמן שבעצם צריך ריל פלייר או מדיה פלייר). אז היכנסו לכאן, וחפשו את הכתובת הבאה (באדום, די בולט, מעל לטור הטקסט השמאלי, משמאל לתמונה העליונה): se den grusomme videoen "ואיך בכלל הגעת לסרטון הזה?!?!?!?!" דרך סייברקוון, כמובן!
אולי צריך הרשמה (חינם!), אבל אם אתה קורא אנגלית - כדאי!

bizhar

New member
לא ממש קרב...אבל מעורר שאלות

נראה שהבחור בחולצה הלבנה הוטרד מהופעת חבריו של הבחור בשחור שניצל את הסחת הדעת וגיבוי חבריו ע"מ להפתיע. עירנות מצד הבחור בלבן הייתה מאפשרת לו לבלום את המכה שהגיעה מקילומטר לפחות -גם ללא מיומנות מיוחדת. חוסר המיומנות פה בא לידי ביטוי בעיקר בחוסר העירנות וזיהוי המצב המסוכן. ליבי על הבחור התמים שרק רצה לעזור.. ושאלה: מה אתם הייתם עושים במידה והייתם מזהים את האגרוף בזמן? מסתפקים בחסימה או תוקפים חזרה ? איך הייתם מתייחסים לשני חבריו ?

לא ממש קרב?! הלבן חטף מכות רצח../images/Emo67.gif

כולל בעיטות לגוף ולראש!
אני מניח שאת הסרטון לא ממש ראית, כי המכות התחילו איזה זמן אחרי שהחברים הגיעו, ובזמן הזה הלבן והשחור המשיכו להתווכח. אני ממליץ לנסות לראות אותו, אולי כמה פעמים, זה "חינוכי" לכל מי שחושב שהוא מבין מה זה קרב-רחוב.

aiki-freak

New member
וואו...מפחיד.

נראה לי שזה לא כל כך פשוט...השחור הסווה את המכה ממש טוב, הוא כאילו פנה לאחור לרגע ואז תקף משום מקום. השאלה היא מהי הסיטואציה, על מה הם דיברו לפני והאם הדברים שלהם הובילו, או סימנו את מה שהולך לבוא. לא נראה לי שמדובר בזרים כי הם עמדו מאוד קרוב. אני לא מבין מדוע הלבן לא ניסה לסגת מעט או לפתוח קצת מרחק. השאלה האמיתית היא האם הלבן היה יכול למנוע מהסיטואציה להסלים מלכתחילה... אחרי המכה הראשונה, הוא קם. אני חושב שבהתחשב בנסיבות הוא היה צריך לנסות לברוח על נפשו. נראה לי שמה שהיה מציל אותו זה לשמור על מא-איי (מרחק נכון). במקום להתווכח עם התוקף הוא היה צריך לסגת מעט ולשמור על מרחק. אבל קשה לדעת מה הייתה הסיטואציה. זה גם מראה שלאימוני "ספיגה" אין שום משמעות, ---אלא אם מישהו מתאמן על ספיגת בעיטות ישירות לאף. בחיים אין חוקים שאומרים שאסור להרביץ באף או בביצים... אתה יכול לשבור קרשים עם התחת, או לבנים עם הפדחת, אבל בעיטה לאף תחסל אותך כמו כל אחד אחר. יש בהחלט מקום למחשבה בעניין. (אה, אולי הוא היה יכול לאלתר נשק מכרטיס אשראי
)

bizhar

New member
יותר תקיפה חד צדדית..

התכוונתי שבקרב ישנם שני צדדים לא? אני לא ראיתי קרב אלא תקיפה מצד אחד. אגרוף יחיד שנשלח בהפתעה והפיל את הנתקף שלא הספיק להגיב. מה שקרה אח"כ היתה התעללות לשמה בקורבן ששכב המום וספג בעיטות מבלי להגיב . אולי זו דוגמא מייצגת לעימותי רחוב אבל זה לא קרב. מצד שני אני מסכים שיש פה המון מה ללמוד בעיקר למי שלא התנסה בסיטואציות כאלו ולא יודע לאן הן מובילות לעיתים. ולמי שחושב שהוא יודע הכל יש פה לקח חשוב: גורם ההפתעה כאלמנט מכריע.

אסף2

New member
זה מזכיר לי סיפור...

יש לי חבר שאני מעריך את יכולתו בקרב מאוד שבא משיטה שונה משלי שמתאמן אצל מורה נורא יעיל ובעל דרגות מרשימות ואותו חבר סיפר לי פעם שאותו מורה סיפר להם על פעם שבה הוא מצא את עצמו בסיטואציה דומה (עומד מול קבוצה של אנשים לא סימפטיים בעליל) ואחד התלמידים שאל אותו בעיניים בורקות מה הוא עשה להם? אותו מורה ענה לו בשלווה גמורה ובביטחון עצמי מלא: ברחתי במהירות האפשרית.(דרך אגב אנחנו מדברים כאן על בן אדם בעל דאנים מרשימים מאוד)

שריר

New member
מזכיר לי סיפור שראיתי ביום שישי

הייתי עם חברים ושני ערסים הלכו מכות וחשבתי גם אם הייתי בדרגה גבוה מה הייתי עושה עכשיו אני לא בדרגה גבוה אמרתי כנראה שהייתי חוטף תכפה והבעיטה אבל זה היה מפחיד הוא שלף עליו סכין אבל לא דקר אלא רק הרביץ לו איתו וזרק עליו בקבוק בירה אבל לא פגע

aiki-freak

New member
מי שמפנטז על קרבות רחוב...

צריך רק לזכור תמיד דבר אחד... הם צדים בלהקות... תחסל אחד,יגיעו עוד שלושה... ותמיד אפשר לשים לך פצצה מתחת למכונית.

אם אתה רוצה להיות אומן לחימה אמיתי

מוטב שלא תחשוב מה היית עושה. תמיד אפשר להימנע ממצבים כאלה. והכוונה שלי היא שאומן לחימה עם ניסיון של שנים, תמיד ידע להימנע ממצב של "ללכת מכות". אין שום סיטואציה שאפשר לחשוב עליה שמחייבת אלימות. גם אם חטפת כמה מכות מערס מעורר רחמים. פשוט תרחם על הבן-אדם ולך לדרכך. קל וחומר אם אתה יודע למידת הנזק שאתה בתור אומן לחימה יכול לגרום ליריב הפוטנציאלי שלך.

yosiw

New member
שום סיטואציה?

יש לך ילדים? אולי חברה? כיצד תפעל אם מישהו יחזיק בהם בכח, או יתכוון לפגוע בהם (פיזית, ממשית)? האם במקרה זה לא תעזור לך יכולת התקפית (ולא רק הגנתית)?

לא הבנת אותי כיוון שלא הסברתי מספיק

אז הנה הבהרה דבר ראשון - אני לא מבדיל בין יכולת הגנתית להתקפית. אולי תסביר לי אתה ? היכולת ההגנתית שאני מכיר כוללת בתוכה יכולת התקפית מקסימלית. כלומר, כדי להשתמש ביכולת הגנתית, עליך לתקוף. ומצד שני, אתה משתמש ביכולת התקפית אך ורק כדי לישם יכולת הגנתית. הכוונה שלי היתה, שאין שום סיבה "ללכת מכות", גם אם פגעו בכבודך או ניסו לגרות את היצר ההתקפי שלך ע"י הרמת יד שלא מסבה נזק, או פגעו ברכושך. רבים הם המקרים לצערנו של "מחלוקות רחוב" שהסתיימו בדקירה או בקטטה. במקרה כזה, מספיק שלאחד הצדדים היה שכל ושליטה עצמית מנטלית כשל אומן לחימה אמיתי, כדי למנוע את המצב. מובן שישנם מצבים שלא תלויים בך, ואלה מצבים שבהם לתוקף הייתה מלכתחילה כוונה לפגוע - אילו הם מקרים בודדים מאוד כמו תקיפה על רקע לאומני או אונס. לזה אני לא קורא ללכת מכות. ברגע שאתה מאתר סכנה לשלומך (הסבת נזק פיזי) או לשלום הסובבים אותך, זהו כבר מצב של הגנה עצמית. אני מבדיל בין שימוש בטכניקות שנועדו להגנה עצמית (אפילו עד כדי הרג התוקף או לפחות הסבת נזק משמעותי - מה שנעשה בכל טכניקות ההפקידו) לבין ללכת מכות, ומשום כך לא הבנת את דבריי. במקרה הנ"ל (סכנה) אני מפעיל יכולת התקפית שבהכרח תגרום נזק פיזי לתוקף, על מנת שאני אהיה בטוח שהוא אינו מסוגל עוד לתפקד כתוקף, והמבין יבין... אני תמיד אומר לתלמידיי שאני לא מלמד ללכת מכות אלא הגנה עצמית בלבד. מכיוון שהטכניקות כל כך קטלניות, לא משתמשים בהן אלא אם ישנה סכנה מוחשית לשלומך או לשלום הסובבים אותך.

yosiw

New member
עכשיו זה ברור...

לענין הגנה/התקפה - בחלק מהשיטות ראיתי רק אפליקציות "הגנתיות" כלומר לומדים איך להגיב (אמנם בצורה קטלנית) אבל היוזמה מתחילה תמיד מהיריב. כמובן, יתכן שמדובר בהתרשמות סוביקטיבית/מוגבלת שלי. ולעצם הדיון - כשם שיש קציני חי"ר רבים שראו אויב רק בסרטי תוד"א וכשם שיש בחיל האויר אלופי הפלות מול הסימולטור, כך לא כל מי שעוסק באמנות לחימה הוא לוחם ולא כל לוחם הוא אמן לחימה. ההבדל, לדעתי, הוא בעיקר מנטלי. גם בארץ מוכת טרור ואלימות כמו שלנו, זכורים לי ברבות השנים רק 2 מקרים בהם מי שנחלץ מתקיפה חבלנית ייחס זאת לרקע שלו באמנויות לחימה (ובאחד מהם, בירושלים, השתמש בעל חגורה שחורה בקראטה בכלי מסורתי בקוטר 9mm...). בד"כ לא מציינים את יכולת התגובה האפקטיבית שנובעת מהאספקט הרוחני של אומנויות הלחימה, אם אין בצידה התמודדות גופנית. אני מניח שלכך יש יותר דוגמאות.

warrior hippie

New member
אני שונא להרוס שמחות אבל...

איזה מן אנשים אנחנו שאנחנו נהנים מאלימות בה אנשים באמת נפגעים?! ועוד מנסים לנתח את הקרב כדי לשפר את מיומנות קרב הרחוב שלנו?!... חשבתי שאמנויות הלחימה אינן מעודדות אלימות, אלא מחפשות לאזן את היינג והיאן תוך שילוב של החיובי והשלילי...

אלא איפה הוא מתאים?

אני לא יודע מה אתכם, לי לא יוצא לראות קרבות רחוב אמיתיים כל שני וחמישי, וזו הזדמנות ללמוד מטעויות של אחרים. אני לא נהנה לראות אדם חוטף מכות ולא שמח לראות שהשחור הצליח לכסח לו את הצורה - אבל זה קרה, במקרה גם צולם, ואם אני יכול ללמוד מזה איך לא להיפגע בעצמי - מה טוב. אבל כמובן שזו רק דעתי.

למעלה