קרב מגע ישראלי

T a n k g i r l

New member
קרב מגע ישראלי

הייי בנותים יש לי שאלה אליכם אני עושה כרגע איזו עבודה על אומנויות לחימה והמרצה שלי זרק לי שפעם (בתקופת הפלמ"ח) היתה אומנות לחימה ישראלית עם מוטות שנקראה קאפפ... מישהו יודע על זה משהו?? אשמח לקבל כל פיסת מידע!!! תודה רבה

קפא"פ, ראשי תיבות של

קרב פנים אל פנים. ממה שראיתי בימי בתנועת הנוער (שהיו בסמיכות מפתיעה לימי הפלמ"ח
) זה לא בדיוק אומנות לחימה.

לפי מה ששמעתי מאבי, שעוד "זכה"

ללמוד קפא"פ כשהתגייס לנח"ל בתחילת שנות ה-50, קפא"פ היתה שיטה ללחימה במקלות קצרים (סביבות מטר) שהגיעה אלינו מציילון (בורניאו). המטרה הראשונית היתה לתת לשומרים העבריים כלי-נשק שיכול להיות לא-קטלני, להגנה מפני שודדים וגנבים ערבים בתקופת ארגון "השומר", לפני קום המדינה. היה אז חשש להרוג ערבים, כי זה היה מביא לנקמת דם; מצד שני, לא להתגונן אי-אפשר. לחלק מהשומרים היה נשק חם, אבל כאמור העדיפו לא להשתמש בו מחשש לנקמת-דם, מה גם שרובו הוחזק ללא רשיון. רוב ההתקפות אז היו עם מקלות או חרבות, והקפא"פ היה תגובה מתאימה. ברבות הימים, כשהוקמה המדינה ולצה"ל היו מספיק רובים מצד אחד, ופחות חשש מנקמת-דם מצד שני, השיטה נשכחה. מתוך הכרות כללית עם אמנויות לחימה, אני מעריך שמה שהגיע היה רק חלק קטן משיטה שלמה, אבל אין לי מידע נוסף בנושא.

AIKIDO GIRL

New member
ציילון היתה סרי-לנקה של היום

ציילון היתה סרי-לנקה של היום ולא בורניאו

T a n k g i r l

New member
תודה ועוד משהו...

הגעתי לאתר של קרב מגע ישראלי ק.מ.י. אבל אין שם תמונות שמראות ממש את הרעיון והסרטונים לא הכי איכותיים ומצולמים די למרחוק ובהודעות פה בפורום הבנתי שאתם לא כל כך "חובבי מצלמות" אז אולי תוכלו להמליץ לי על אתרים או לחלוק עימי - אשמח מאוד- תמונות. בייחוד של קארטה אייקידו וק.מ.י. המון תודה

קפאפ בחו"ל

ראשית, מה שהוגדר כקפאפ לומד טרום הקמת המדינה באירגונים הציונים בידי המדריכים המקומיים ובידי שליחי העליה. בעירק, לדוגמא, כלל האימון טכניקות ביד ריקה (כולל משיכה בשיער, בעיטה למפשעה וכו) , טכניקות במקל קצר, ומספר טכניקות בסיסיות נגד התקפת סכין. לא הוזכר שמקור טכניקות המקל הוא ציילון (סרי לנקה), ולמעשה מלבד שליחי העליה שקבלו הכשרה בארץ, המדריכים השתמשו גם בטכניקות שרווחו בסביבת מגוריהם.

נכון

הדרקון : מטר קיץ נאוה, פושר, אט מרחף, אט עובר, בחלל שרטב. נתפזרה בשחקים כל מחרזת פניניו. החנית : מה להם כידון הכסף, פאר הדגל ? היוכל זה מגן שבידיך להגן מפני גורל ?

budoka

New member
לא תאמיני!!

מסתבר, שמוטי נתיב ונח גרוס, מורים בבוג´ין-קאן (נינג´יצו) ערכו מחקר על העניין. הם הגיעו עד לאיזה קיבוץ בצפון, שם גר איזה פלמ"חניק זקן שהיה בין מארגני השיטה. השיטה אכן בנויה בעיקר סביב מקל באורך זהה למוט של טוריה, והתרגילים בעיקרון נשאבו בחלקם משיטות לחימה אסיאתיות (בעיקר דרום אסיאתיות אבל כנראה שלא רק), וחלק "הומצאו מחדש", כלומר נבנו תרגילים שבתכל´ס כבר היו בנמצא בכל מיני מקומות. מוטי, שהוא ראש הבוג´ין קאן בארץ, התרשם מהשיטה עד כדי כך שהוא שקל לשלב אותה בתכנית האימונים! מעבר לכך אין לי פרטים. את יכולה להיכנס לאתר הבית של בוג´ין קאן ישראל בשביל להשיג פרטים של האנשים הנ"ל.

T a n k g i r l

New member
אומנויות לחימה קשות/רכות

הייי תודה על כל התשובות יש לי עוד שאלה- הרי אומנויות הלחימה מתחלקות בגדול לקשות ורכות האם יש לזה שם נוסף חוצמזה? תודה

אומנויות הלחימה מתחלקות לקשות ורכות

בערך כמו שצבעים מתחלקים לחמים וקרים. זותומרת, זה מן כלל אצבע כזה. יש דברים שהם מאד מובהקים, ויש הרבה תחומים שהם לא זה ולא זה, או גם זה וגם זה. או בעיקר זה, אבל גם די הרבה מזה, וכו´. אין לזה שם נוסף, למיטב ידיעתי, אך החלוקה לאומנויות חיצוניות ופנימיות די מקבילה לחלוקה קשות-רכות.

לגבי קפאפ

אכן ראשי התיבות של קפאפ זה קרב פנים אל פנים קפאפ הוא אחד מהאגודות בקרב מגע של אימי כמו האיגוד הבינלאומי האגודה לקרב מגע וכו... אחראי עליה חיים זוט אם את צריכה עזרה בנושא כתבי לי לתא דואר [email protected] או לפלאפון 053-748105 לירון (מדריך קרב מגע)

למעלה