קרב המסכים הגדול

2cookie

New member
קרב המסכים הגדול

לרבים מאיתנו, השיקול השני בקניית מכשיר לאחר בחירת מערכת ההפעלה הוא, המסך! אבל למעשה, קיימים ברשת מעט מאד השוואות מסכים בין מכשיר למכשיר. החלטתי לעשות קצת סדר בנושא, ובקרוב אעלה טבלה לפורום שתכלול את המכשירים שראיתי ואת דעתי על המסכים שלהם. והכי מעניין- השוואה די דקדקנית בין X30 ל-RX3715 (רמז: תחרות בין צב לארנב
)

AYELET1

New member
מצויין ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifכן|

ותבוא עליך ברכה על היוזמה...

eranglr

New member
יש לי עוד ../images/Emo62.gif

אולי כדאי גם לצרף תמונות שממחישות את הבהירות של המסך (השוואות בין מסכים שונים) ? הרי תמונה שווה 1000 מילים...

mikeoreli

New member
לגבי ה4700 והX50V

כל המבקרים שהשוו את שני המכשירים קבעו כי מדובר בשני מסכים מעולים ואולי למעשה הטובים ביותר שיוצרו עד כה לפוקט פיסי, אך המסך של ה4700 יותר טוב בכך שהצבעים יותר אמיתיים. למעשה, מה שמוכר את ה4700 זה המסך שלו - מי שרואה אותו לא מוכן לקנות משהו אחר למרות המחיר שלו. הX50V עולה בארץ כ400-500 ש"ח פחות מה4700 כך שזו החלטה די קשה ולמעשה מקרה כזה מצריך לראות את שני המכשירים אחד ליד השני לפני הקנייה - יש כאלה (כמוני) שמעדיפים את ה4700 בגלל המארז המתכתי שלו, המסך, התוכנות המובנות, סוללה חזקה ועוד כמה ייתרונות. כאשר יש אחרים שמעדיפים את הX50V בגלל כרטיס המסך של אינטל עם ה16 מ"ב (אך עדיין לא ממש מנוצל) הD-PAD למשחקים והמחיר היותר נמוך.

mikeoreli

New member
לפי PDAGold

יש לו את המסך הכי פחות טוב מכל מסכי הVGA הקיימים היום. הם מציינים באתר שהוא לא רע, אך ביחס למסכים של שאר המכשירים עם מסכי VGA הוא במקום האחרון. לדעתי HP לקחו בכל תחום את ההתכונה הכי טובה שאפשר בעוד ששאר החברות קצת חירטטו. במארז HP בחרו מתכת קלה מול פלסטיק בשאר החברות. סוללה - את ההכי חזקה שהיו יכולים לשים במכשיר. מסך - היום זה המדד למסכים איכותיים, למעשה כשרוצים להגיד שמסך הוא איכותי אומרים שהוא כמעט כמו של ה4700. ניהול ספריות - הכי מהיר. סינכרון - כמעט הכי מהיר (הX50V של דל יותר מהיר). מעבד - הכי מהיר. גרפיקה - (כל עוד אין ממש תמיכה במעבד הגרפי של דל זו בעיה כי זה המכשיר היחיד שכולל מעבד זה ולכן ייתכן זמן רב עד שמפתחים יתחילו לתמוך בו כמו שתומכים ב4700 שכולל מעבד שקיים יותר זמן ובגלל שHP קיימת יותר זמן בשוק המוצרים שלה והכוח שלה בשוק יותר גדולים) הכי מהיר. תוכנות מובנות - אין על מה להתווכח. אם תחבר את עלויות התוכנות המובנות במכשיר שדי צריך אותן (PI, תוכנה לצפייה בתמונות, תוכנת גיבוי, תוכנה לצפייה במצגות, קבצי אקסל וורד עם גרפיקה ותוכנה להציג PDF ותוסיף לזה עוד 4 נק' בIPAQCHOICE) תקבל מחיר של כ100$, אולי אף יותר. אינפרא אדום - גם הכי מהיר וגם עובד לטווחים ארוכים. בהנחה שהמחיר הכי נמוך עבור האייפק הוא 540$ ועבור הדל הוא 380$. נוסי את עלות התוכנות 100$ נקבל 60$ הפרש. אני יודע שבמדינה שלנו נוהגים להוריד כל דבר שזז מהפרד, אך תחשבו על זה שבהפרש של 60$ מקבלים מכשיר VGA שלא חסכו בו. בנושא הגודל והמשקל - יחסית לדל ההבדל הוא כמעט ולא משמעותי. 10 גרם יותר לאייפק ובנפח ההבדל הוא גם כן די זניח. לגבי העיצוב - טוב זה כבר עניין של טעם וריח, לדעתי ה4700 עוצב בהתאם לקהל היעד שלו - אנשים שרוצים כלי עבודה עם מולטימדיה. מקשי החצים (TOUCHPAD) - כמה פעמים אתם משתמשים בחלק הזה של המכשיר? אם אתה משתמשים בו הרבה מאוד אני מציע לכם לקנות GBA SP או PSP או משהו בקבוצה הזו כי הלחצנים הללו מיועדים יותר למשחקים מאשר לשימוש שותף במכשיר. חוץ מזה - ברגע שמתרגלים ומכוונים אותם כמו שצריך זה עובד סביר. שלא תחשבו לא נכון - לאייפק יש כמה חסרונות- 1. אין USB HOST 2. זיכרון RAM קטן 3. WIFI לא מספיק עוצמתי (אני מניח שבגלל המעטפת ממגנזיום שחוסמת קצת את הקרינה או פגם תוכנתי). כל שאר החסרונות שמשום מה מציינים כמו האינפרא שנמצא למטה (לחיצה אחת והופכים את המסך, אז מה הבעיה?), גודל (מי שרוצה מסך גדול מקבל מכשיר גדול ויחסית לרוב המכשירים הוא לא כזה גדול), מגן מסך מעצבן (מעצבן אותך - אתה יכול להסיר אותו), TOUCHPAD - אם זה כל כך מפריע תקנה מכונת משחקים כי רק שם משתמשים בלחצנים אלו ועם כיוון מספיק טוב - זה עובד באופן סביר ביותר. מחיר - בשביל מכשיר כזה צריך לשלם בהתאם ואם הבדל של 60$ ייגרום למישהו לקנות דל שעוד צריך להוסיף לו סוללה כדי שיעבוד עם WIFI זמן נורמלי - שיהנה! זה גם מכשיר טוב אך לא כמו ה4700.

gabimaor

New member
לדעתי

ואני לא מומחה גדול אבל כבר יש ליניסיון עם PDA שונים,אין הבדל עד כדי כך משמעותי במסכים של 4700 ו 720. השוותי את המסך שלי לזה של חבר שלי (4700) ולמעט הגודל לא הרגשתי הבדל רציני. מעבר לזה,ששיחקתי קצת עם שני המכשירים ה 4700 עבד לאט יותר.לגבי הטצ' פד,הוא לא ממש שמיש לדעתי ובהחלט עדיף לחצנים רגילים. לכל אחד מהמכשירים שציינת יש יתרון או שניים על האחרים השאלה היא מה המכלול המועדף עליך.

mikeoreli

New member
אם אתה מרוצה מהלוקס אז מה הבעיה?

לגבי השוואת מסכים - תלוי באיזו סביבת תאורה בדקת את המסכים, אם תבדוק בחושך מוחלט תשים לב לאיכות של ה4700 על פני מסכים אחרים. בבדיקה של הדל X50V באתר בדקו למשל את המסכים של שני המכשירים בתנאי חושך מוחלט וראו שהדל מזייף קצת בצבעים למרות שבתאורה יומיומית הם נראים אותו דבר.

2cookie

New member
1. המעבד מנוצל במיוחד לוידאו

וגם להמון משחקים. 2. עדיף לדעתי PPC למשחקים על כל פלטפורמה אחרת מ-3 סיבות עיקריות: ניתן לסחוב יותר ממשחק אחד בלי החלפת דיסקים מעצבנת, מסך המגע מוסיף, וסיבה נוספת שלא אציין כאן שמתבטלת אם אתה נוהג לבקר לעיתים תכופות בתאילנד...

yoovee

New member
אגב מסכי VGA, בדיוק כששאלתי את עצמי

איך זה שאין מכשיר מכשיר VGA עם מצלמה (ולא שאני מחפש יותר מידי, דווקא קראתי על כמה בחו"ל, אבל אני מתכוון שלא דובר פה/בארץ), אז קיצר - הגיעה היום חוברת של באג עם איזה דגם של (?ASUS (MYPAL 730 עם תכונות שגרמו לי להזיל ריר (ומחיר שהחזיר את הריר למקום ממנו הוא זל
). אגב, הנה - מצאתי ת'דף שלו ברשת: http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=1591&scat=182&tcat=22 בהחלט יהיה נחמד לראות השוואה כזו קוקי!
תודה
- יובל. PS למי שתוהה מה אני עושה כאן - רזולוציה תמיד איימה להיות הטריגר שלי אל כוחות האופל

gabimaor

New member
בטח שיש

ה asus ממש דומה ללוקס והם כמעט אחים תאומים. אני חושב שהם מיוצרים באותו מקום אפילו. בכל מקרה,יש כבר מכשיר עם מצלמה ומסך VGA -> loox720

למעלה