קרבי או לא? דילמה

thebestdw

New member
קרבי או לא? דילמה

מאז שאני זוכר את עצמי רציתי להיות קרבי... ואם אפשר ביחידה מובחרת (דובדבן וכו'). תמיד חשבתי שאני יודע מה הם עוברים פחות או יותר.. תמיד ידעתי שהיציאות הן גרועות ושהתנאים הם יחסית נמוכים ושבשביל להגיע ליחידה מובחרת צריך לתת הרבה מעצמך. אבל ביום שישי האחרון גיליתי עד כמה. יש לי חבר שהתגייס לפני מספר חודשים להנדסה קרבית. לאחר בערך (אני לא בטוח בזמן) חודש, הוא התקשר אלי כשהו מרוצה מאוד מהמפקדים ומהאנשים שאיתו ומנסה לשכנע אותי לבוא להנדסה קרבית... בנוסף, הוא עבר גיבוש יהל"ם והיה מרוצה עד לשמיים. ביום שישי האחרון (כחודש וחצי בערך מהשיחה האחרונה שלנו) התקשרתי אליו כדי לשאול מה שלומו.... ציפיתי לשמוע ילד מאושר כמו פעם שנהנה מכל רגע ביחידה, אך להפתעתי הרבה, ענה ילד שבוז. דיברנו שעה וקצת ובכל הזמן הזה הוא ניסה לשכנע אותי לוותר על קרבי (מהפך, ממצב שהוא מנסה לשכנע אותי להתגייס להנדסה, פתאום הוא מנסה להוריד אותי מהרעיון של קרבי בכלל). מסתבר שלא הבנתי עד כמה החיים בקרבי קשים. ישנם קרוב ל30 אנשים איתו מתוכם 14 (כולל הוא) עם חשד לשברי מאמץ. עכשיו אני מדבר איתכם על ילד עם כושר מטורף! באמת ילד חזק... והוא עם שברי מאמץ... בנוסף מה שלא אהבתי זה שמילא שברי מאמץ... אבל הילד קרס כמה פעמים במהלך מסע אלונקות ולמפקדים שלו זה לא אכפת... הוא צריך להמשיך...(למרות שהילד בא אל המפקד כמה פעמים לפני המסע והתלונן על הכאבים העזים). הוא היה כל כך נואש מחוסר ההקשבה של המפקדים ומחוסר האכפטיות שלהם לבריאות שלו, עד שבכדי לא לצאת למסע הוא היה צריך לסתום את האוזניים ולא להקשיב למפקד שלו (מה שכמובן עלה לו ביציאה הביתה בסוף השבוע). הוא סיפר לי על מה שהם עוברים שם... על זה שבמשך ארבעת הימים האחרונים הם ישנו רק שעה וחצי בכל יום ובכל שאר הזמן הם רצים ולומדים. ואז הוא שאל אותי למה אני בכלל רוצה קרבי... ואני עניתי שגם בגלל שאני רוצה להרגיש את האקשן ובמידה מסויימת גם להגן על המדינה ולתרום. וזאת הייתה התשובה שלו: גם אני רוציתי להגן על המדינה ולתרום כשהתגייסתי.... אבל זה עבר מהר מאוד... ולגבי האקשן... הדבר הכי מרגש שהיה לנו זה הקפצה כדי לרדוף אחרי בדואים על גמלים. והבעייה הכי גדולה.. היא שאחרי שאתה נכנס לקרבי, קשה מאוד לצאת מזה. בסופו של דבר הקרבי יוצא עם נזקים פיזיים לכל החיים ואילו הג'ובניק ממשיך בשיגרת החיים שלו... ומארגן לעצמו את החיים. למרות שרציתי להגן על חלומי ולהגיד לו שהוא טועה... לא מצאתי שום דבר שהוא טועה בו... לא מצאתי משהו לענות. ולמען האמת אחרי השיחה הזאת.. יצא לי לחשוב 10 פעמים האם אני באמת רוצה קרבי? ואם כן באיזה רמה של קרבי? דובדבן? חובלים? שריון? מה אני רוצה? אני יודע שזיבלתי לכם קצת הרבה בשכל... אבל אני באמת מפחד להתגייס לקרבי אחרי השיחה הזאת... האם המפקדים באמת כל כך קשוחים וחסרי כל אכפטיות? ומה באמת יוצא מהשירות הקרבי? אנא מכם תעזרו לי להחזיר לעצמי את המוטיבציה להתגייס לקרבי.. כי בפנים אני יודע שאני רוצה קרבי (למרות הקשיים) אבל אני מפחד שאני לא יעמוד בהם. תודה רבה על הסבלנות נדב.

יוני199

New member
אתה מזכיר לי את הדילמה שהייתה לי

קח את כל השביזות שיש לחבר שלך תכפיל אותה פי 10 וזו השביזות של הג'ובניק תחשוב חבר שלך מגוון עושה שמירות יש להם הקפצות מסעות לעומתו תחשוב על חייל שבמשך כל 3 השנים שהוא משרת { במקרה שאין לו מזל והוא לא נפל על תפקיד טוב [שאגב רובם מצריכים מיון\איתור ראשוני]} עושה אותו פאקינג דבר עוד משהו 90% מאלה שיוצאים על נפשי אלה לא קרביים אלה ג'ובניקים ... בדוק בעצמך.. הדבר הכי חשוב אם אתה רוצה ומצליח לעבור גיבושים של היחסרי"ם פלסרי"ם יחידות מובחרות אתה רק מרוויח אתה תקרע את התחת שלך בהתחלה אבל זה ישתלם בהמשך .. אח שלי אומר שהגדודים הם אלה שעושים את השמירות והפלס"רם הם אלה שעושים מעצרים מארבים וכאלה דברים והם גם יוצאים חמשושי"ם

eXtreM1

New member
תגובה לשתיכם...

thebestdw אחי, עם כל הכבוד לחבר שלך...כל אחד שונה ואי אפשר להשוות ת'עצמך לחבר שלך אתה זה אתה והוא זה הוא... אחי גם בכושר מטורף הוא חייל בגדוד חרוב ...והוא דוקא מבסוט מאוד הוא תמיד אמר לי שבקרבי קשה מאוד ויש מצבים שאתה שבוז רצח ולא רוצה לעשות כלום,פשוט נשבר לך מהכל.. אבל תמיד יהיו לך תחברים שלך מהיחידה שישכנעו אותך שאתה לא נמצא שם סתם. אגב, לא יודע מה התפקיד של חבר שלך בהנדסה קרבית...אבל מה שהוא אמר לגבי הפעילות...שכל מה שהם עושים זה לרדוף אחרי בדואים או שועלים....בולשיט מונפץ!!! מוהנדסים עושים הרבה יותר מזה...יש להם פעילות בדיוק כמו ביחידת חי''ר אחרת. בקיצור לך לקרבי ואל תחשוב פעמיים.. תזכור תמיד שאחרי כל החרא שתאכל בקרבי..בסוף תמיד תדע שעשית משו שתרמת שעזרת. ובסוף השירות הצבאי שלך כשתשב באיזה פאב עם החבר'ה ותריץ דאחקות וחוויות מהשירות.. ישב ליידך חברך הג'ובניק וישתוק, כי מה שתראה בשירות קרבי ומה שתלמד לחיים...החבר הג'ובניק לא ראה ולא יראה. וליוני 199, לא יודע איפה אחיך משרת, וזה גם לא כל כך מעניין אותי.. אבל אני חושב שאתה צריך להקשיב לו פחות, ומה שהוא אמר על הגדודים לא נכון. כל מי שמכיר תצבא לפחות קצת יודע שזה שטויות. הגדודים עושים המון מארבים ומעצרים...וגם פלס''רים טוחנים שמירות בדיוק כמו הגדודים.

thebestdw

New member
תודה אחים שלי

וואלה, החזרתם לי קצת את המוטיבציה. ודרך אגב, חבר שלי נמצא במסלול של יהל"מ.

thebestdw

New member
שאלה אחרונה

חבר שלי אמר לי גם שכבר לא יוצאים עם נשקים הביתה.. זה נכון? (אני מדבר באיזור הזמן של הטירונות)

yudale87

New member
שמע לי

אני חייל בגדוד בגולני ושמע לי באמת שזה שווה להיות בקרבי למרות כל החרא שיש בזה.... האח של ההוא מחרוב צודק שיש רגעים לא מעטים שאתה שבוז רצח ורק רוצה לצאת משם אבל בסוף הכל משתלם. אני רואה את חבר שלי חוזר יומיות לא עושה כלום עם עצמו ואני וחברים אחרים ביחידות קרביות חוזרים הבייתה, מדברים על הצבא, כל אחד עם הגאוות יחידה שלו....

למעלה