קרבון ושמש.

mitspe

New member
קרבון ושמש.

שלום
יש לי אופני קרבון שעמדו במרפסת 4 חודשים בשמש. אמרו לי בחנות אופניים שאסור לקרבון להיות תחת השמש כי הקרבון נהרס. האם יש סיכון לרכב עליהם לאחר 4 חודשים של שמש חזקה.(יתפרקו לי באמצע הרכיבה).
תודה

mitspe

New member
תחת שמש יוקדת כל היום.

הם לא היו בשימוש באותה תקופה.
אם הייתה יודע מי הם הטכנאים שאמרו לי את זה לא היית משתמש במילה בולשיט.

nightjar

New member
אופניים לא נועדו לרכיבה בצל.

אם שמש אכן הורסת קרבון, מן הסתם השהייה במרפסת קיצרה את חיי השלדה, אבל אני לא מאמין שהם התקצרו לאפס. חוצמזה, גם אם נפגעו מעט תכונות השלדה, היא לא הופכת בבת אחת לסכנה לציבור.

steiff

New member
חשיפה של חומרים תרמוסטים לקרינת UV

מציע שתקרא קצת על הנ׳ל כדי להבין את הנזק הפוטנציאלי ולהעריך את הנזק בפועל.

כן, קרינת UV מפרקת בהדרגה את המבנה התלת מימדי של המטריצה התרמוסטית שעטופת את סיבי הקרבון.
לא המטריצה אינה תורמת לחוזק של השלדה, רק הסיבים.

כל עוד הסיבים לא נפגעים, אין סיבה לחשש.

המכונאים בחנות רוצים למכור לך שלדה חדשה. נקודה. בולשיט פלצני הוא עדיין בולשיט, למרות העטיפה הפלצנית.

Dan Manoim

New member
עם כל הכבוד לטכנאים

אני מעצב תעשייתי עם ניסיון של למעלה מ 20 שנים ואין שום בעיה עם קארבון בתנאי חוץ קרי שמש, בתנאי שהשתמשו בשרף עמיד ל UV. מייצרים מקארבון חלקי מטוסים (כמו כנפיים) סירות, חלקי מכ״מ שעומדים בתנאי חוץ קשים. הדבר היחידי שאתה צריך לבדוק הוא האם היצרן ציין תאריך תפוגה לחישוקים שלך. אני מנחש שלא...

susita7

New member
לא יתפרקו. קרא כאן

velonews.competitor.com/2010/03/bikes-and-tech/technical-faq/technical-faq-carbon-in-the-sun_109951

pengel

New member
מכוניות F1 לא מתפרקות בשמש

וגם לא כלי-רכב/מטוסים אחרים שעשויים מקרבון. לא נראה לי חשש מוצדק.

enigo

New member
דווקא מכוניות פורמולה 1 הן לא דוגמא טובה

מחליפים שם חלקי מרכב כמו גרביים. ככה זה כשהתקציב אדיר, וכל גרם חשוב - חוסכים משקל על חשבון עמידות.
אבל המטוסים/מזל"טים ומכוניות סדרתיות הם דוגמא מעולה - שורדים אלפי שעות בשמש מבלי לסבול ירידה בחוזק. נראה למישהו שבואינג היתה בונה מטוס מקרבון אם אחרי ארבעה חודשים בשמש המרכב היה נחלש?
השאלה היא, כמו שהזכירו כאן, שחומרים שונים משמשים כ"שרף" שעוטף את הקרבון - ויכול להיות שחלקם כן רגישים לשמש.

mitspe

New member
תודה על התגובות.

למדתי.
שתי הערות, אחת השילדה סינית אבל מיצרן ידוע. שתים אולי הטכנאי לא מעודכן אבל הוא לא פלצני ולא מנסה למכור לי שילדה הוא אחד מהמכונאים הכי טובים שיש.

oferman4

New member
קרבון ושמש

תהליך "ההתישנות" של החומר נקרא leaching והוא מוכר וידוע. עם זאת מדובר על השפעה בטווח גדול הרבה יותר של שנים ויחד עם זאת שימוש בתוסף נגד UV וצביעה חיצונית פותרים את הבעיה.

mitspe

New member
אין צבע

זו שילדה עם אפוקסי או חומר אחר שהוא שקוף ורואים את יריעת הקרבון דרך הציפוי.

למעלה