קראתן "לאשה" השבוע

קראתן "לאשה" השבוע

אז יש בדף הפותח מכתב מהמערכת, משהו כזה, שהעורכת (שכחתי את שמה) כותבת שהיא פגשה מישהי בת 40, שאין לה שום בעיה, לדעת הרופאים, שמנסה שנתיים להכנס להריון. בכל אופן התחתנה מאוחר, ורוצה פשוט להזהיר שגיל הפוריות הוא, לצערנו, עד גיל 35 ושבטיפולי פוריות אחוזים מעטים מצליחים, וההילה הזו בשנים האחרונות סביב טיפולי פוריות וכמה מוצלחים הם, פשוט לא נכונה. ואני גם ככה מדופרסת אז למה להוסיף. וישר מתקשרת לבעלי, ומוסרת לו- יש רק עוד שנתיים סיכוי. זה לא בולשיט, אבל לא חסר סיכוי. בכל אופן גם העורכת מוסיפה שכדאי שנדע את זה. ואז יש כתבה על ספר חדש - משהו כמו כל הדברים שרצינו לדעת על הפריות. אז מונים שם חלק מהקלישאות שיש לאנשים בקשר לפוריות. לדוגמא, שנשים בטיפולים משמינות. ואז טענו שכן התרופות והזריקות כן מגבירות את התיאבון, אבל בעיקר בגלל שבמצב נפשי קשה, נשים נוטות לאכול יותר.ואומרות לעצמן נוריד את הקילוגרמים אחרי ההריון. אני דווקא נראית במיטבי, עשיתי גוונים מחדשת מלתחה לאחרונה כמעט כל שבוע. אז על מה הם מדברים????????

אפרסקה

New member
מעניין אם הכוונה לספרו של בר חוה

לספר קוראים "פוריות מאלף ועד טף", קניתי, אני קוראת בהנאה (טוב, הנאה זה דבר יחסי) וממליצה מכל הלב, ספר מצוין!!
ולגבי הקלישאות... עיזבי אותך מאנשים ומה שהם אומרים בעיתון לאישה. חלק משמינות וחלק לא חלק במצב רוח מגעיל וחלק לא וגם גיל הפוריות הוא במשא ומתן, אמנם אצל נשים הגיל קובע אבל היום יש כבר כל כך הרבה התפתחויות במדע שמאפשרות להתמודד גם אם זה! בקיצור... את הספר רוצי לקנות (אם יש לך 135 שקלים והרבה כוח כי הוא כבד) ואל תיקחי ללב "כתבות במדעיות" בעיתוני הנשים... (זה כמו הקלישאה שאם רק נרגע זה יצליח, לא משנה אם יש בעיית זרע שחלות חצוצרות מה זה משנה, העיקר שנרגע...)

פינקי33

New member
אבל תסכימו שזה מפחיד הגיל 35 הזה...

למרות שאני כל הזמן לוקחת לדוגמא מישהי שאני מכירה שבגיל 41 "השריצה" פעם ראשונה בלי טיפולים וכו', פשוט התחתנה בגיל 40, והצליחה להשריץ עוד 2 ב-5 שנים הבאות(אחד מהם אפילו "תאונה"). כלומר בין גיל 41 ל-46 היא הביאה 3 ילדים בלי כל בעיה. זה הפחד שלי, היום אני בת 33, כולם אומרים לי "בטוח שיהיה לך ילד" אבל אני לא רוצה אחד, אני רוצה כמה... ואני לא רוצה להיות אמא כל כך מבוגרת, גם ככה אני כבר לא אהיה אמא צעירה... (סליחה על השורש ש.ר.צ., אני פשוט מחבבת אותו, הכל בהומור...)

orname

New member
אני אוטוטו 34

וכל פעם במהלך הטיפולים שהגעתי לרופא, לאולטרסאונד, לבדיקות דם כולם אמרו לי "או... את עוד צעירה...." נכון - יש בטח איזו סטיטיסטיקה שמדברת על ירידה בפריון לאחר גיל 35, ועובדה היא שזה גיל שנקבע גם כזה שבו הסיכון לתשמונת דאון מטפס ככה שאפילו המדינה עושה טובה ומממנת דיקור מי שפיר, אבל... תתעלמי. אמא צעירה תהיי בגלל הגישה שלך לחיים ולא בגלל הגיל הכרונולוגי שלך

לאורנה - כל כך נכון

ועדיין ממשיכים להגיד לי את זה - את כל כך צעירה. בטח, אם היינו חיות בשנות ה-60 או ה-70 היו אומרים לנו משהו אחר - "עכשיו נזכרת"..

a17

New member
שרי בלייר

אשתו של טוני בלייר "השריצה" בגיל 47 !!! תינוק בריא ושנה אחר כך נכנסה להריון נוסף שנגמר בהפלה...סיפרתי את זה לרופא שהציע לי להפסיק לנסות IVF וללכת לתרומת ביציות והוא צרח אלי שגם אני יכולה ללכת לטוני בלייר עם אני חושבת שזה מה שיעזור לי...

vif

New member
אף אחד לא מספר האם היתה תרומת

ביצית גם לאשתו של טוני ובגלל זה או בזכות זה היא בהריון............

צודקת ולגבי טיפולי פוריות?

האם הרופאים מספרים לנו רק את אחוזי ההצלחה, מה עם אחוזי הכשלון, וכמה זוגות באמת ??? מתוך כמה ??? מצליחים באמת להרות, לאחר שמחלקים את הבעיות, זרע, שחלות, גנטיקה וכו'. לי אישית אין בעיה, אך בעלולי עם בעית זרע קשה, איכות וכמות. הסיכויים להזרעות נמוכים, אך בכל זאת הרופא רוצה שננסה, לכן בדרך להזרעה שלישית. אבל הרופא כל כך אופטימי שכל פעם מחדש, אז ממנו אני ובעלי שואבים כוחות. אבל תמיד שאני יוצאת מהרופא, אני שואלת את עצמי, כמה באמת מצליחים?? וזה לא שאני לא אופטימית, פשוט מציאותית. בכל אופן, תודה על התגובה..... ברגע שמגיעה לארץ, קונה את הספר. אם לא סיפרתי, חיה בחו"ל בת 33 מנסה שלושה חודשים להרות עם הזרעות. נשואה טרייה - עדיין עם החלב על השפתיים בענייני פוריות, אבל לומדת....אני שואבת את הכוחות מזה שאני בסדר ולפחות נוכל בעתיד בדרך זו או אחרת להיות הורים.

ayoosh

New member
לפעמים אני חושבת

שעדיף לא לדעת הכל (למשל- אחוזי כשלון אמיתיים וזוגות שגם אחרי הרבה מאמצים לא נכנסו להריון בכלל), אבל בד"כ יותר מידע (כמו שאמרתי בעבר) הוא יותר כח (מה שאומר שבפורום הזה יש ה מ ו ן כח!!!) אבל ברור שבסוף (או אם אפשר בהתחלה...)כולנו נעבור לאחוזי ההצלחה, לא???!!!

פינקי33

New member
נכון, בגלל זה אני לא הולכת לקנות

בינתיים את הספר מ-א' עד טף, אני לא רוצה להכנס לזה יותר מדי....

תמרלה

New member
אני מתאימה להגדרה של בת 40+

שאין לה שום בעיה מנסה שנתיים להכנס להריון, התחתנתי מאוחר -אבל למרות זאת נכנסתי להריון טבעי בגיל 38 (ועשית הפלה בגלל מום בעובר) ואח"כ שוב נכנסתי להריון טבעי אבל העובר לא התפתח.... אז גיל הפוריות יכול להיות אצלי היה עד גיל 40! ובגלל ההפלות נגמרה הפוריות!? והיום מנסה כבר 7 חודשים ו.... ובכלל הרי אומרים שיש גיל כרונולוגי ויש גיל של הרחם! בקיצור כנראה הכל זה פוליטיקה, ודעות קדומות שנשים לא יחכו ויתחתנו בגיל מאוחר ו"יבנו" על טיפולי פוריות, ובכלל כל הקלישאות על השפעת ההורמונים זה כל כך אישי ואי אפשר לעשות הכללה! הם מדברים על מה שלדעתן ימכור יותר עיתונים - זה נקרא שיווק ! ושאלו יהייו הדאגות הכי קטנות שלך

a17

New member
בקשר לגיל

לא יעזור אחרי גיל 40 וככול שהגיל גבוהה יותר כך קשה עד בלתי אפשרי להרות ללא תרומת ביציות! אין מה לעשות. אני למשל חווה זאת על בשרי כבר 4 שנים של טיפולים. בשנות ה-20 שלי הריתי וילדתי ללא בעיות שני ילדים ומגיל 40 אני בטיפולים שהניבו שני הריונות שנגמרו בהפלות עקב חוסר דופק בשבוע ה-8 , ולא שלא היו ביציות, היו גם היו רק שהריון לא נוצר מהן. ולכן כמה שצחקתי מכל התיאוריות על הגיל. וכמה שנעלבתי וכעסתי על הרופאה שאמרה לי שאני פשוט מבוגרת מידי (הייתי אז בת 43 ). היום אני יודעת שזה נכון, זו לא פוליטיקה ולא קמצנות על טיפולים (אולי קצת...) זו פשוט סטטיסטיקה וכל ה"ניסים והנפלאות" שאנחנו קוראות בעיתונים ורואות בטלביזיה על כל מיני נשים בנות 50 שילדו פתאום זה הכל מתרומת ביציות. ברור שיש גם חריגות ואפילו אני מכירה מישהי שהרתה וילדה בת בגיל 46 באופן טבעי לחלוטין (פנצ'ר) אבל זה נדיר...אז בנות לא לחכות על גיל 40 כמוני כי הסיכויים אחרי גיל 43 להרות מ- IVF הם 3% בלבד!!!

למעלה