קראתי...

guypele

New member
קראתי...

כתבה על אדם שפירו (זה שמאורס לפלשתינאית ונקלע ללשכת עראפאת בעת המצור), בן עמנו. רק רציתי למסור שבזכות אנשים כמוהו אני עדיין גאה להיות
.

אריאל1

New member
מהרסיך ומחרביך ממך יצאו

אני דווקא מתביש בו. טוב עד כמה שהבנתי אותך... אתה אנטי פשיזם, גלובליזם, קפיטליזם. מה שהופך אותך או לקומוניסט, או לסוציאליסט. אתה נגד הממסד ואני מבין את זה מתוך זה שאתה רוצה לימודי אלטרנטיווים ולא רגילים. ובכן... אין לי בעיה על וציאליזם במובן הרחב. יש לי בעיה עם הרעיון של מחיקת הגבולות הלאומיים המאפיינת גם את הסוציאליזם בצורה הקיצונית שלה וגם את הקומוניזם. אינני נאציסט או פאשיסט כי אני לא אומר שהמדינה שלי צריכה לשלוט על הכל. אני מאמין בצדק, היסטורי, ומעשי. וטעון ששניהם היינו הך. מה שלא הבנתי בך זה, אתה נגד גלובליזציה, אני משער שאתה מתכוון במובן הכלכלי של הרעיון נכון? כי הרי אתה מוחק את הזהות הלאומית שלך?

guypele

New member
ג-לא-בא-לי-זציה :

שהשפעותיה הם אכן בין השאר מחיקת מדינת הלאום, על זה אינני בוכה בלילות בלשון המעטה. כמו כן רק טוב יוצא מהאינטרנט ותחושת העולם הקטן והנגיש (בין השאר אפשרות להתאחדות כלל-עולמית עפ"י רצונות משותפים). הגלובליזציה פוגעת באיכות הסביבה, גורמת נזק בל-ישואר למרקמים חברתיים עדינים וממוטטת כלכלות של מדינות חלשות. בין השאר הגלו´ ממסחרת את התרבות האמריקאית לדרגה הנמוכה ביותר ומפיצה אותה, כך שתרבויות זרות נמחקות או נאלצות לחקות את רדידותה. התרבות הופכת הן היא למוצר עם חוקי שוק שמתעלמים ממורשת וייחוד. אני אינני מתנגד לייחוד קהילה אחת מהשניה - נהפוך הוא. על בסיס תרבות ומנטליות ולא בסיס לאומי. עולמם של שוכן פרבר "סלאמס" ואיש בוהמה במרכז העיר איננו זהה - גם אם שניהם נחשבים "אנגליים" או "צרפתיים". להיות לאומן קנאי זו גם אפשרות למאבק בגלו´ אך כמובן שזו לא כוס התה שלי.

CANDY MAN

New member
אתה מתלונן אבל אתה גם נהנה ../images/Emo13.gif

בזמן שאתה מתלונן אתה כותב באינטרנט שעליו יש לך כסף לשלם בגלל שההורים שלך "עושים" כסף ובעזרת הכסף שהם "עשו" הם גם קנו לך מחשב אישי ומשוכלל ויש לך גם חדר פרטי משלך עם כל טוב ואתה גם נהנה מהחיים ויוצא לבלות ובטח גם יש לך רשיון ואולי גם רכב וכל מה שכמעט תוכל לבקש אז איך אתה יכול למחות נגד משהו שאתה פעיל בו באופן שותף? (אני משער שאתה גם עובד וחוסך כדי לנסוע לטיול בחו"ל או ללמוד במקום איכותי) מצד אחד אתה מתלונן על הקפיטליזם אבל מצד שני החיים שלך הפכו לחיים טובים בעזרת זה שהוריך רדפו אחרי הכסף והרוויחו אותו (שזה לא ישמע רע, אני בעד) בעזרת הגלובליזציה אתה יכול לעזור לנזקקים ולתרום להם, אתה יכול לפתח כלכלה בכל מקום נידח ולעשות ממנו גן עדן! (ישראל, למשל) אתה יכול לצבור ולרכוש ואתה יכול להפסיד אבל לכל דבר יש פלוסים ומינוסים. אני לא מסכים איתך שזה הגיוני מצד אחד להשתמש בפלוסים אך מצד שני לראות רק את המינוסים. *כל מה שכתבתי שיש לך זה בגלל שאני משער שככה אתה חי אם טעיתי לטובה או לרעה אז אני מצטער.

guypele

New member
אכן אני ...

בצד ה"מוטב" של הגלובליזציה, אומנם לא כפי שתיארת. אין יום שאינני אומר תודה שנולדתי בעולם המערבי. תודה שיש לי שכל. תודה שאני בריא בגופי ובנפשי ויכול להגשים את חלומותי. אני יכול להיות אפילו "ספגן" ועדיין יהיו לי דברים בנאליים כגון קורת גג ומספיק אוכל. מנת חלקנו היא מנת חלקו של המיעוט. הגלובליזציה מרחיבה פערים - לא אפרט כיצד (זה יהי ארוך ומייגע). את ה"פלוסים" ניתן לרתום למאבק ב"מינוסים" (אנחנו אזרחי העולם העשיר, משכילים יותר, ניידים יותר ומתוקשים יותר). ישראל אגב הגיעה לאן שהגיעה לא מעט בגלל כספי השילומים השנויים המחלוקת מגרמניה בשנות החמישים (בשנים הראשונות, תקופת הצנע, מצבנו היה בכי רע עד כדי סכנת מחסור במזון בסיסי).

CANDY MAN

New member
סליחה? שנויים במחלוקת? למה???

אתה לא חושב שזה הגיוני שאם עשית טבח בעם ורצחת אותו ושדדת ממנו את כל רכושו ועוד עשית עליו מליוני דולרים ובנוסף הרסת לו את כל מה שהוא בנה לבד ובנוסף הרסת אותו כלכלית אז לא נראה לך שהתשלומים הם הגיוניים הם חוקיים והגיוניים? מה אתה חושב? שאחרי שנגיע לשלום עם הפלשתינאים לא נצטרך לשלם להם ולעזור להם על כל הנזק שנגרם שם לאזרחים? לפעמים אתה מפתיע אותי בעזרת משפט קטן שאתה אומר ואני חייב להגיד שפעם ראשונה אתה יותר קיצוני ממני. הידד.

guypele

New member
מישהו אמר שאני חושב...

שהשילומים אינם במקומם? לעומת זו, בזמנו הארץ רעשה כשהועלה הרעיון, המתנגדים היו בגין ותנועת החירות (משהו בנוסח "לא רוצים שום מגע איתם, שיירקבו בגיהנום"). בן גוריון החליט בחוכמה רבה להסכים לשילומין ולהשתמש בהם בתבונה. אגב, היו להם השפעות נוספות כמו הרחבת הפער בין האשכנזים (שקיבלו פיצויים ישירים) והמזרחים (שלא קיבלו).

EverMan

New member
התשלומים

היו שנויים במחלוקת בשל סיבה אחת הגיונית מאוד. האם עם שטבח בנו באמת צריך לתת לנו רק כסף ולא דין וחשבון ? כי עצם קבלת הכספים אומרת שסלחנו להם, שאנחנו מוכנים לעולם חדש , האם אחרי 10-20 שנה אנחנו כבר מוכנים לסלוח ? דבר שני הוא , הנכסים שהיהודים השאירו מאחוריהם הוא אדיר , הרבה יותר מהתשלומים , שלא לדבר על ערך סנטימנטלי. מה עוד , כמה עולה נשמה של בן אדם ? כמה עולה ילד ? כמה עולה דמעה ? התשלומים היו ונשארו נושא שנוי במחלוקת.

אריאל1

New member
ואני עדיין חושב

שלא היינו צריכים לקחת והיינו מתגברים על הצנע בכל מקרה. אבל זה לא העיקרון. איך שאני הבנתי אתה מעוניין למחוק כל זכר לכל הבדל בין אנשים לא? הרי המטרה היא שלכל אחד יהיה אותו דבר כלומר שלא יהיה הבדל בין החיים בסלאמס לאלה שגרים במרכז העיר.

guypele

New member
הבדליים באפשרויות הכלכליות כן,...

כמובן שתמיד יהיו אנשים חכמים או מוכשרים יותר וכו´. אני חלילה וחס אינני רוצה לכפות זהות אחידה אלא להיפך - לפרק את המושג "לאום" ליחידות של קהילה ותרבות, בכך להדגיש יותר את הייחוד של כל קבוצה.

אריאל1

New member
מהו לאום

אם להא הדגשת יחודיות של קבוצה? אני לא מדבר על הלאום האמריקני למרות שלו גם כן יש זהות משותפת. אני מדבר על הלאום הצרפתי לדוגמא שיש לו מאפיינים מאוד מסוימים או האנגלי שגם לא יש צדדים מאפיינים.

למעלה