קראתי מאמר מענין...

אמיר.

New member
קראתי מאמר מענין...

על ההנקה בארץ... (בבטאון של אאוררה בענין תזונת תינוקות) זה שכתבו שם שנשים דתיות מניקות יותר זמן - לא הפתיע אותי (מפתיע אותי שלא הופתעתי ..) אבל מסתבר שעם ההשכלה - משך ההנקה עולה... מענין ולא טריויאלי.

inbale

New member
מוזר האמת

דווקא בשכבות יותר חלשות של האוכלוסיה יש נטייה לפעמים להיות יותר מסורתיים בתחום של ההנקה ולדבוק בהנקה ממושכת. בטיפת חלב אמרה לי האחות שבקרב האוכלוסיה האתיופית יש אחוז מאוד גבוה של מניקות אבל הטענה שלה היתה שזה בגלל חיסכון כספי ומסורת. מצד שני באוכלוסיות בעלות השכלה יש מודעות יותר לחשיבות של הנקה. תודה בכל אופן זה נושא מאוד מענין!!!

ענבל - זה כבר מזמן לא נכון... לצערי

הנקה בכלל, והנקה לטווח ארוך בפרט, עולה ככל שגיל האם גבוה יותר, שהמצב האקונומי טוב יותר ושההשכלה גבוהה יותר. אפילו האתיופיות כבר לא מניקות כל כך הרבה (הצלחנו לקלקל אותן
).

zimes

New member
ידעתי שזה המצב

וזה משגע אותי - הכסף שהולך על פורמולה - פשוט חבל. במיוחד שלפחות בחלק מהמקרים מדובר בנשים שאינן עובדות. (זה קצת מזכיר לי את ההון שהולך על סיגריות במשפחות עניות) בכמה סופרמרקטים בכרמיאל יש בכניסה ארגזים ומבקשים לשים בהם אוכל לנזקקים. הם מדגישים שחסר במיוחד פורמולה. חשבתי להציע את עצמי לתמיכה/הדרכה טלפונית בנושא הנקה, אבל אני חוששת שזה לא יתקבל טוב. מה דעתכם? שרון - תרצי להצטרף ליוזמה כזו?

תפוח עץ

New member
גם אני מאוד מתרגזת מהעובדה שבסופר

תמיד מדגישים שצריך תחליפים. אבל נראה לי שתמיכה בהנקה לא תתקבל בסופר כעזרה וחבל מאוד מאוד שכך.

אני אני רוצה! איך אפשר לארגן דבר

כזה טכנית? (כלומר אני לא מהאזור אבל בטלפון זה 04)

עוד נקודה מעניינת....

אצל היהודיות כל שעולה רמת ההשכלה כך עולים אחוזי ההנקה. אצל הערביות,ככל שעולה רמת ההשכלה כך עולה השימוש בתמ´ל. אירוני משהו.....

inbale

New member
איזה בטאון זה אמיר?

עכשיו אני סקרנית.....יש סיכוי שיהיה קישור ברשת?

לגבי נשים דתיות- לצערי הרב אחוז

המניקות לתווך ארוך במגזר הדתי ובעיקר החרדי הולך ופוחת (לא עשיתי מחקר...זה הרושם משיחות עם חברות), למעט אוכלוסיות דתיות מבוססות ומשכילות ששם דווקא המודעות עולה כמו בכל השכבות המבוססות. ולגבי הקשר להשכלה, בכל העולם זה ככה. וזה בכלל לא מוזר אלא חלק מהעולם האכזרי שלנו, שהשכבות החלשות נפגעות מכל הצדדים וגוזלים מהם גם את היתרונות הטבעיים שלהם (ע´´ע בדואים בנגב אצלינו)

למעלה