קראתי לאחרונה

CHOFA

New member
קראתי לאחרונה

בס"ד ת´ספר העימות של ק.צטניק. בספר הארי פרלשניק, ניצול שואה, שואל בחור ערבי שאחיו ברח בזמן מלחמת השחרור והוא לא ראה אותו מאז:לו היה אחיך חוזר היום לישראל עם תיק של חומר נפץ ובא לבית שלך מה היית עושה? והבחור הנ"ל עונה לו :ואלו זה היה אח שלך שהיה חוזר לאחר שנים מה אתה היית עושה? אז עכשיו לשאלה:לו זה היה אח שלכם(או כל בן אדם אחר שאתם אוהבים)-הייתם מסגירים אותו?? ב.הסקר פשוט קשה-כ"כ הרבה פאשלות....מה לבחור??

ברוך שובך... התשובה:תלוי בנסיבות...

אם הייתי בן לעם ששליש ממנו נרצח בשואה בין השאר בגלל שאין לו מדינה עצמאית (לערבים יש 21), ואחי היה מגיע לביתי ומספר לי שהוא עומד לבצע פיגוע נגד אנשי צבא של הכובש את ארצי ששייכת לי ורק לי לפי כל קריטריון (בניגוד לערבים שאין להם שום זכות דתית או היסטורית על הארץ), לא הייתי מסגיר אותו. אולי אפילו הייתי מעודד אותו ומציע לו לסייע. במקרה של אותו ערבי- אין שואה, יש 21 מדינות, אין זכות על הארץ, רוצחים נשים וילדים ולא אנשי צבא. בנסיבות האלה הייתי מסגיר, אבל אלה לא הנסיבות.

CHOFA

New member
ולו היה אחיך רוצה לרצוח ערבים?

בס"ד במצב היום, לדוגמא?

עניתי פעם אחת, והייתי מספיק ברור

ראשית, אני חושב שהיושר היה מחייב אותך לענות ראשונה לשאלה שהצגת. למרות שלא ענית, הרמתי את הכפפה ועניתי בעצמי. את רוצה להקשות? בבקשה. תהני. לו אחי היה רוצה לרצוח נשים וילדים חפים מפשע, הייתי לכל הפחות מונע מבעדו את הדבר, גם אם זה היה כרוך בזה שהייתי שובר את שתי רגליו או שהייתי נאלץ לאיים שאסגיר אותו לשב"כ.

CHOFA

New member
היום היה מן יום פילוסופי שכזה..

בס"ד (זה בטח מתקשר לעובדה שמחר יש להגיש עבודה בפלוסופיה ורק היום התחלתי...) אז חשבתי על זה היום והגעתי למסקנה שאני לא יודעת-ברור שזה המעשה הנכון לעשות,ברור גם שלו הוא היה הולך לעשות את זה ליהודים בלי מחשבה בכלל הייתי מסגירה אותו לשב"כ או למשטרה אבל פתאום כשזה נוגע לערבים-אני חושבת שהייתי מסגירה אותו-אבל אני ממש לא בטוחה שככה הייתי עושה.. (
-לי...) ואגב המטרה לא היתה חס וחלילה להשוות את ארגוני הרצח הערביים למחתרות שלנו-אין בכלל מה להשוות ביניהם!!!!!

דובי123

New member
מנקודת מבטם של הערבים

לדעתי האפשרות הראשונה שהעלת היא הנכונה [בשביל מצרי ירדן איננו מדינתו... כדוגמא לסיבה שהטיעון של 21 מדינות איננו תקף] בסופו של דבר השאלה איננה כיצד אנו רואים זאת אלךא כיצד הערבים רואים זאת נדמה לי כי האפשרות הראשונה שהעלת כך זה בעינהם לאורתשובתך יש להבין תשובות דומות שלהם ולכבד זאת השאלה הקשה היא: מה המסקנה מכך? [כי הרי זהו מצב אבסורדי שלא ניתן לאפשר היותו!]

למעלה