קראתי היום בהארץ

טראקל

New member
קראתי היום בהארץ

שבאוקטובר תובא לדיון בקשת איגוד השחקנים לבטל את המיסוי המופחת של השחקנים הזרים. האמת? נראה לי שאיגוד השחקנים,בשם המטרה ה"קדושה" של מציאת מקום-עבודה ל"טלנטים",כמו מושון יקוסי,או משה ברנר ודומיהם,פשוט לאט,אבל בעקביות כורת את הענף שעליו כל הכדורסל הישראלי,כולל השחקנים עצמם,יושב עליו. הרי אם ההחלטה תתקבל,נראה לי שהתוצאה תהיה שחוץ מאשר למכבי,ואולי-אולי לירושלים,לאף קבוצה לא תהיה אפשרות להביא זרים ברמה נורמלית,ויתחילו להביא זרים ברמה של אלו שמביאות קבוצות-הכדורגל הישראליות. והתוצאה? שחקנים ישראליים אין מספיק,ואין מספיק ברמה טובה,בכדי למלא את מקומם של זרים איכותיים. נקודה. אפילו מעט התחרותיות שקיימת היום תיעלם לחלוטין,חוץ מי-ם,אולי,אף קבוצה אפילו לא תוכל לגרד את מכבי,הרמה הכללית תזכיר את רמת ליגת-העל בכדורגל,ונראה לי שתוך כמה שנים הענף או שייכחד,או שיהפוך למשהו אזוטרי כמו ענף הטניס-שולחן,למשל. ואז אם הענף יגיע למצב כזה,אז גם לרוב הישראלים לא יהיה מקום עבודה,או שהם ייאלצו לשחק תמורת סכומים מגוחכים,וזה מתוך הנחה שהם בכלל יראו את כספם,ובקיצור,חוץ ממכבי,הענף יגיע תוך כמה שנים לדרגה של מדינות כדורסל כמו אלבניה וקפריסין. מה,האם השחקנים לא מבינים את זה? האם חוץ מהכסף ומקום-העבודה למושון יקוסי,עתיד הענף כלל לא מעניין אותם????? והרי גם ברור שאם השחקנים הישראלים משחקים לצד זרים איכותיים יותר, זה גם תורם לשיפור רמתם של השחקנים הצקומיים,והם מפיקים מעצמם יותר... למשל,יואב ספר,שהובעו די הרבה ספיקות לגבי צירופו למכבי,ולדעתי,באמת היו לו נפילות בעונה האחרונה,אבל במכבי,לדעתי,לצד שחקנים איכותיים יותר מאשר בגליל,יכול מאוד להיות שהוא יפיק מעצמו יותר... ובכל אופן,לגבי איגוד השחקנים,קשה לומר אם הם פשוט מטומטמים,או שהם סתם תאבי-בצע,או שניהם.... אני,למשל,אוהד מכבי, אבל אני חושב שאין לאוהדי מכבי אינטרס שהליגה תיראה כפי שאני חושב שהיא תיראה,אם יבוטל המיסוי המופחת על זרים, שהרי זה לא תענוג גדול לשחק שבוע אחרי שבוע מול קבוצות שמזכירות איזו כרמיאל משופרת... ובמקרה שיקרה מה שאני חושב,אז כמובן שגם מעט הקהל שיש עוד היום ייעלם, כנ"ל ספונסרים אפשריים, וזה יהיה הסוף של הענף... אבל,כמובן,לך תתווכח עם תאוות-הבצע הבלתי-נדלית של השחקנים...

למעלה