קראתי הבוקר בעיתון על תוכנית מיוחדת

שילה1

New member
קראתי הבוקר בעיתון על תוכנית מיוחדת

של ה,ג'וינט",לשיקום נוער עבריין גילאי 12 עד 18. במסגרת הליך שעוברים בני הנוער,עליהם להפגש עם קורבן העבירה,להביע התנצלות ולשוחח עמו.בנוסף מחוייבים לעוד דברים.כותב המאמר מציין הצלחה של 85%,ואני תמהה וחושבת.. הרעיון הוא כמובן לא למלא את בתי הסוהר. מה דעתכם?

זוהי דרך טיפולית

שמלמדת את הנער האלים ראשית כל להתנצל להביע חרטה ורק התנצלות והבעת חרטה מאפשרות לך באמת להבין מה גרמת בהתנהגות שלך. לדעתי צריך גם להוסיף "התנדבות " בעזרה לאנשים נפגעי אלימות . על פניו נראה שזה עדיף מבית סוהר שבו רוב האסירים רק נהיים -ככה נראה לי יותר אלימים. אבל מה הסטטיסטיקה מה אחוז האסירים המשתקמים אחרי מאסר ? ומה האחוז הנהיה יותר אלים ?

שילה1

New member
ואישית-מאמינה בעונשים כבדים,

למען יראו וייראו. שיטה טיפולית?נו באמת..זה כמו להיות גיבורים אחרי המלחמה.

השאלה שאותי מטרידה

האם עונש מרתיע את האלימים שנמצאים בקריזה ? אני מניחה שעונש מרתיע אנשים שפועלים ראציונאלית . אבל פושעים שפועלים מתוך מניעים של העלבה ,פגיעה בכבוד שלהם בכלל לא משוכנעת שלגביהם העונש מרתיע -הם חייבים להשיב את כבודם עי תקיפה ולא משנה מה יהיו התוצאות כלל -הם בכלל לא חושבים על התוצאה -הם פועלים עי שליפה. כלומר אני עושה פה הבחנה בין סוגי הפשעים ולכן צריכה להיות גם הבחנה בסוג העונש -למי שפעל ראציונאלית אכן עונש -מרתיע . אבל למי שפשע מה"בטן" -ראשית כל צריך להעלות למודעות שלו למה הוא בכלל גרם, ללמד אותו קצת אמפטיה לזולת, ואז הוא בכלל יבין למה הוא גרם ואז יהיו לו אולי גם יסורי מצפון וחרטה . זוהי החשיבות של הודעה באשמה וחרטה.

s h o o s h a

New member
הבחנה בין סוגי פשע???????????

להבחין בין סוגי הפשע? כאילו...מה בעצם? מי ששלף סכין ודקר כי הוא הרגיש נעלב ממילה שאמרו לו או כי עשו פרצוף שלא נשא חן בעיניו, "פשע מהבטן" - יש להקל בעונשו????? ומי שפרץ לדירה כדי לרוקן את תכולתה ו ב מ ק ר ה, בעלי הבית הפתיעו אותו, אז הוא פגע בהם, לא בכוונה, הם לא היו אמורים להיות שם, אז, לטעמך, יש להקל בעונשו???? מדבריך גם מי שרצח את מעיין ספיר ז"ל יש להתחשב בו. הוא הרי לא היה מודע למעשיו כי היה נתון תחת השפעת אלכוהול ודבק. והוא גם ממשפחה הרוסה, והחיים לא האירו לו פנים. והוא נורא מסכן והוא בכלל לא האשם. הוא הקורבן. האם גם עליו צריכים לחוס???? פשע הוא פשע ואין ענין של נסיבות ואין ענין של הבחנה.

חלילה, לא הבנת את דברי.

מה שאני טוענת שנראה לי שיש פושעים שהעונש לא מרתיע אותם כי הם בכלל לא חושבים על העונש הם רק חושבים על זה שהם בקריזה . אז אני לא טוענת שלא צריך להעניש פושעים אלה בכל חומרת הדין אני רק טוענת שבנוסף צריך גם בבית הסוהר לחנך אותם לאהבת אדם ערכים שהם מסיבותיהם הם לא הפנימו ,ערכים של חברה אנושית .

s h o o s h a

New member
שיקום אסירים

בהחלט מסכימה אתך שכחלק מהמלחמה בתופעות האלימות יש להקדיש פרק שלם לנושא שיקום האסיר. אולם שיקומו צריך להתחיל עוד הרבה בטרם הגיע לבית הכלא, לאחר שרצח, אנס, פגע. מדוע משרדי הרווחה לא פועלים במשנה מרץ להקמת עוד מקלטים לנשים מוכות? והרי ידוע כי אם אשה מבקשת להגיע למקלט חייה נמצאים בסכנה. מאידך, התשובה 'אין מקום' מחזיר אותה אל תוך לוע הארי ומספר ימים מאוחר יותר נקרא עליה בעיתון "נדקרה אשה ע"י בעלה..." והנוסח כבר די ידוע מראש. מדוע לא יתגברו את המדינה במוסדות שיקום לאלכוהוליסטים ונרקומנים ויורידו אותם מהרחובות? אין תקציב? שיצרו אותם מדוע הרשויות לא מתגברות מועדוניות לנוער בסיכון בכוח אדם מתאים ובכך יותר עיר שיש בה תנועה מוקטנת של עבריינים בפוטנציה?? אין תקציב? אז אולי שימכרו את מכוניות השרד שלהם ויקנו רכב עממי. אולי שיפסיקו בפרוייקטים בומבסטיים של הקמות מזרקות, פארק שעשועים, גני חיות ויתמקדו במה שבאמת חשוב. והרי הדוגמאות יכולות למלא דפי פורום שלמים אלא שמכל אלו, לצערי, כרגע לא נעשה דבר. כולם מדברים וכולם יודעים שכל אמירה היא נכונה וצודקת אך כדי שתהיה אפקטיבית יש להפעילה. לי אין את הכוח והאמצעים לקחת לידיי את העשיה. אבל לי, בעזרתכם, יש את הכוח לגרום לאלו שכן מסוגלים לחשוב על הדברים ולהביא אותן מין המחשבה אל הפועל. התערבות מסיבית שלנו. מכתבים לכל המי ומי, דיונים אינטנסיביים כאן אשר תמציתם תישלח לנוגעים בדבר כדי שידעו שהציבור ער, רואה, שומע ואיכפת לו, אולי זו אחת הדרכים להעיר את הדובים מתרדמת החורף שלהם. החורף תם והקיץ הגיע. שמש מלאת אנרגיות ונותר להתחיל לעשות. הפורום אומרים לא לאלימות כשמו כן הוא. אלא שהגיע הזמן שמהמסר הכתוב נתחיל להוציא אל הפועל גם מטרות שהן ברות יישום. מאבק? אולי תחילתו. אני מאמינה בו? מאמינה שבעזרתו נוכל לשנות. לבד בלתי אפשרי עבור איש לעשות את הדברים. אבל יחד, כולנו - מאמינה שיש סיכויים ואפילו טובים!

atidih1

New member
הבעיה היא פשוטה לפחות להגדרה

מי שאין לו חינוך ובסיס לנורמות של מדינה מתוקנת אז לא יעזרו מהיום למחר, להקנות לו את היעדר החינוך מהבית כאשר אין גם מהב"ס. אין כאן שאלה של רחמים עליו או הכנסת זעם ולרוקן עליו את העצבים אבל לשמור על אלו שיש להם את הנ"ל. חובת המדינה המתוקנת לשמור על האחרונים לשם כך, יש להציב "תמרורים" כמו הרבה נוכחות משטרה כי כאמור הם הבמקום ואם תרצו, כן, שוטרי מקוף, זו לא המצאה שלי. עתידי המנחם

למעלה