שיקום אסירים
בהחלט מסכימה אתך שכחלק מהמלחמה בתופעות האלימות יש להקדיש פרק שלם לנושא שיקום האסיר. אולם שיקומו צריך להתחיל עוד הרבה בטרם הגיע לבית הכלא, לאחר שרצח, אנס, פגע. מדוע משרדי הרווחה לא פועלים במשנה מרץ להקמת עוד מקלטים לנשים מוכות? והרי ידוע כי אם אשה מבקשת להגיע למקלט חייה נמצאים בסכנה. מאידך, התשובה 'אין מקום' מחזיר אותה אל תוך לוע הארי ומספר ימים מאוחר יותר נקרא עליה בעיתון "נדקרה אשה ע"י בעלה..." והנוסח כבר די ידוע מראש. מדוע לא יתגברו את המדינה במוסדות שיקום לאלכוהוליסטים ונרקומנים ויורידו אותם מהרחובות? אין תקציב? שיצרו אותם מדוע הרשויות לא מתגברות מועדוניות לנוער בסיכון בכוח אדם מתאים ובכך יותר עיר שיש בה תנועה מוקטנת של עבריינים בפוטנציה?? אין תקציב? אז אולי שימכרו את מכוניות השרד שלהם ויקנו רכב עממי. אולי שיפסיקו בפרוייקטים בומבסטיים של הקמות מזרקות, פארק שעשועים, גני חיות ויתמקדו במה שבאמת חשוב. והרי הדוגמאות יכולות למלא דפי פורום שלמים אלא שמכל אלו, לצערי, כרגע לא נעשה דבר. כולם מדברים וכולם יודעים שכל אמירה היא נכונה וצודקת אך כדי שתהיה אפקטיבית יש להפעילה. לי אין את הכוח והאמצעים לקחת לידיי את העשיה. אבל לי, בעזרתכם, יש את הכוח לגרום לאלו שכן מסוגלים לחשוב על הדברים ולהביא אותן מין המחשבה אל הפועל. התערבות מסיבית שלנו. מכתבים לכל המי ומי, דיונים אינטנסיביים כאן אשר תמציתם תישלח לנוגעים בדבר כדי שידעו שהציבור ער, רואה, שומע ואיכפת לו, אולי זו אחת הדרכים להעיר את הדובים מתרדמת החורף שלהם. החורף תם והקיץ הגיע. שמש מלאת אנרגיות ונותר להתחיל לעשות. הפורום אומרים לא לאלימות כשמו כן הוא. אלא שהגיע הזמן שמהמסר הכתוב נתחיל להוציא אל הפועל גם מטרות שהן ברות יישום. מאבק? אולי תחילתו. אני מאמינה בו? מאמינה שבעזרתו נוכל לשנות. לבד בלתי אפשרי עבור איש לעשות את הדברים. אבל יחד, כולנו - מאמינה שיש סיכויים ואפילו טובים!