קראתי בעיתון על ילד עם תסמונת דאון

dina199

New member
קראתי בעיתון על ילד עם תסמונת דאון

שהורים שלו מתעקשים שילמד 'כמו כולם' ולא יקבל יחס מיוחד שיעשה אותו 'חריג'.
לכן הוא נמצא במסגרת חינוכית רגילה.
אז כתוב שם שהוא לומד עם כולם ודורשים ממנו מטלות כמו כולם. כדי שיהיה מוכן לחיים אמיתיים 'כמו כולם' שיגדל .
רק מצאתי שם משהו שזה 'מיוחד'
. אי אפשר לברוח מזה.
הוא לא יודע את החומר כמו כולם, למרות ש'עובד קשה'.
והדרישה של ההורים מהמורים שלא ידרשו ממנו לדעת כמו כולם, אלא שיהיה בכיתה וילמד עם כולם.
לדעתי זה כן יחס מיוחד. כי ששמים ילד א"ס בכיתה רגילה דורשים ממנו גם להתנהג כמו כולם (שזו אולי לא בעיה גדולה לילד עם תסמונת דאון ) אבל גם שיהיה ברמת ידע כמו כולם בכיתה (וגם יראה את זה בצורה תקשורתית) כדי 'שלא יוריד את רמת הכיתה'.
אז לדעתי להורים האלה יש מזל שהמורים שם לא כל כך מוטרדים מ'רמת הכיתה'

schlomitsmile

Member
מנהל
להוריםיש מזל,וגם לילדי הכתה ולמורות יש מזל
לפני הרבה שנים, שולב בביה"ס היסודי בו אמי היתה יועצת
ילד עם תסמונת דאון.
לא היה אז חוק שילוב, לא סייעות ולא סל שילוב.
אבל היו אנשים- היתה מחנכת, מנהלת וגם יועצת שהאמינו בשילוב.
בסוף כתה ח' (לא היתה חט"ב, היה יסודי ותיכון)
אמרה מחנכת הכתה, שהיא וכל תלמידי הכתה
הרוויחו מהשילוב לא פחות מאותו ילד.

dina199

New member
אני לא חושבת שההורים מודעים כמה מזל יש להם.

מבחינתם הם החליטו שהכל יהיה רגיל, לכן זה הצליח.

dina199

New member
אני לא מבקרת את ההורים על ההחלטה וההצלחה.

אני אומרת שאפילו כאן תחת המעטה המהלל ש'הכל רגיל' מסתתר יחס מיוחד.
והיחס המיוחד הוא שמהילד לא דורשים רמת ידע 'כמו כולם'. (כי יודעים IQ שלו נמוך)

ולכן אני עוברת לנושא אוטיזם. אין מצב שלילד א"ס שמשולב בכיתה רגילה יוותרו על רמת הידע (שנראה כלפי חוץ).
ברגע שילד א"ס נמצא בכיתה רגילה נדרש ממנו להתנהג, ללמוד ולהפגין רמת ידע 'כמו כולם'. (גם כשידוע שהוא א"ס)

רק לילד יש מזל רע

שהוא צריך לבצע כל הזמן מטלות שאין לו סיכוי לעמוד בהן.....
אפשר לחשוב שגם בגיל בוגר הוא יהיה "כמו כולם"...
מזכיר לי שבשכונה שלנו, בעצם ברחוב שלי, היה ילד חרש. הילד והוריו התעקשו שילמד בבית הספר השכונתי, שבאמת קלט אותו והכיל אותו ועשה הכל לעזור לו... עד הצבא היה בסדר, כי הוא התנדב... אבל אחרי הצבא פתאום החלו הקשיים האמיתיים ובעיות ההתנהגות החלו לצאת וגם ההתמוטטות...

arana1

New member
נכון

וגם כאן הבעייה מתחילה מתפישה שטחית ורדודה של "כולם"
תפישה שלפיה "כולם" זה שכולם עושים בדיוק את אותו הדבר באותו המקום ובאותו קצב ובאותו הזמן
וזו תפישה פרימיטיבית,פשיסטית וכחנית של חברה
תפישה אפשרית יותר,פחות פרדוקסלית וצפופה,היא כזאת שרואה בחברה מגוון של שוניות וקצבים וכיוונים שבדיוק ורק בגלל שהם מיוחדים הם משתלבים למשמעות אחת
זה גם הפירוש האמיתי של סובלנות ושילוב,למרות שאין לי ספק שלא פעם מי שמנסה לחבק את החריג לתוך הכולם האחיד פועל ממניעים הכי יפים יש בפעולה הזאת גם מאפיינים של אי התמודדות עם מורכבות,וזו מורכבות קשה מאוד להתמודדות ולכן חשוב להקדיש לה מחשבה,הרבה מחשבה,לפני שרצים לשלב
הסנטימנט הוא יפה,אבל יש בתפישה גם איזה אלמנט חד צדדי ואפילו מתנשא כלפי החריג,כאילו "הנה אנחנו ממש נאורים וקיבלנו את הדפוק הזה כאחד מאתנו"

לאנשים עם תסמונת דאון יש המון תכונות ומאפיינים מלבבים מאוד,וגם כשרונות ניכרים,בספרד יש שחקן ממש טוב עם תסמונת דאון,נדמה לי גם בישראל,שילוב אמיתי עובר דרך הנסיון לגלות ביחד עם הבן אדם את הקטע שלו,והקטע שלו תמיד יהיה שונה מהקטע של כולם,וזה כל היופי

לאוטיסטים הדברים האלה נכונים במיוחד,כי הם מיוחדים במיוחד,במקום לכפות עליהם כל הזמן את מה שנחשב בטעות לדרישות בסיסיות,ולמדוד מול סטנדרט מסויים של קצב וסדר וצורה את הסטיות שלהם ממנו,יש לראות ולתמוך ולהרגיש ביחוד המופלא של הקצב שלהם,שהוא לא מהיר ולא איטי אלא פשוט שונה,וכשרואים דרך השונות במקום להתעלם ממנה,ולסמן אותה כלקות זה התעלמות כחנית ומחרידה ומגעילה במיוחד,אז רואים אחלה בן אדם,ומבינים מה ואיך הוא יכול לתרום לכלל,במיוחד

schlomitsmile

Member
מנהל
במקרה שסיפרתי עליו, לא ציפו ממנו להיות כמו כולם.
קיבלו אותו ואת שונותו.
איפשרו לו שוויון הזדמנויות.
לא נידו אותו מהציבור הכללי.

גם בסיפור שדינה הביאה, למעשה לא ציפו ממנו להיות כמו כולם.

dina199

New member
הם לא אמרו את זה .

הם אמרו שהדרישות ממנו הם כמו מכולם.
והם אמרו שהוא לומד כמו כולם ונדרש לבצע מטלות כמ וכולם.
מוותרים לו רק בלדעת את החומר כמו כולם (זה נכתב, אבל לא הוצג כויתור כי הוא 'ילד מיוחד') . ז"א יש ויתור כלשהו (למרות שכתבו 'שלא מוותרם לו') ומבחינתי יש בזה סימן של חינוך מיוחד.
לכן אני מדגישה לא את המקרה שלו, אלא כשזה המצב של ילד א"ס - לילד א"ס לא מוותרים בשום דבר.

יכול להיות שמדובר בילד של שי פירון?

אני יודע שיש לו ילד מאומץ עם כל מני "בעיות"....
אחרי זה מתפלאים שרוצים לקצץ את הסיוע באוטיסטים לתפקוד גבוה....
הרי מה הבעיה לשלב אותם בכיתה....

אריה127

New member
הילד של שי פירון

אינו אוטיסט או ילד עם תסמונת דאון.
הוא עם נכות קשה מאוד מאוד.

זו נכות שונה.

לבן של הרב פירון נכות פיזית. אני לא יודעת הכל בדיוק, אבל יודעת שהוא נולד בלי ידיים, פחות או יותר. ויד אחת יש אצבעות שיוצאות ישר מהכתף. כשהם ראו אותו בבית החולים, בגיל 3 שבועות, אחרי שננטש אחרי הוריו, היו לו גם בעיות עור ופטריות וראשו היה חצי קרח. לא יודעת מה בדיוק המצב בעניין הזה כיום.
אני יודעת שהילד יושב בכסא גלגלים, כך שזה אומר שגם יש בעיות עם הרגליים, כנראה.
אני לא יודעת בדיוק מה הנכות שלו, אבל מצאתי תמונה של הילד ברשת

המטרה של כל הורה היא שהילןד שלו ימצה את

הפוטמציאל. אולי דווקא הדרך, שבה בחרו ההורים האלו, כן מקדמת דווקא את הילד הזה, הכי טוב שאפשר.
כבר היו אנשים עם תסמונת דאון, בישראל, שהוציאו תעודות בגרות מלאות. כמו כולם.

dina199

New member
אני יודעת מה המטרה.

ולא דיברתי על מטרה .
דיברתי על הבדל בין יחס 'כמו לכולם' לבין 'יחס מיוחד'.
והילד הספציפי הזה למרות שבכל הכתבה כתוב שמתייחסים אליו 'כמו לכולם' ודורשים ממנו 'כמו כולם' , מתברר שברמת הידע
(לא ברמת מאמץ של עשיית מטלות , ששם כנראה הוא מתאמץ הרבה יותר משאר ה'כולם') לא נדרש ממנו 'כמו כולם'. ויש סיבה - ה IQ שלו יותר נמוך משאר ה'כולם'.

ואני אומרת שכשילד א"ס נמצא במצב כזה לילד הא"ס לא עושים שום הנחה , במיוחד לא ברמת הידע . כשהילד א"ס נמצא בכיתה רגילה נדרשת מנו רמת ידע 'כמו' כולם (ז"א להראות את הידע 'כמו כולם') וגם להתנהג 'כמו כולם '

למעלה