כי הם לא עושים רעש ויותר תיכונים..
גם בית ספר של הבן שלי הוא תיכון בלבד , למרות שכל הזמן גוברת דרישה לגילים יותר נמוכים. בסוף הכתבה נמרוג אלוני אמר שהרבה בתי ספר לוקחים יועצים עובדים לשעבר במשרד החינוך 0שעודעם מה, איך ואיפה לעקוף). שאלו אותו אם ההמלצה שלו לקחת יועץ כזה , והא אר שכן.
אני יודעת שבית ספר של הבן שלי עבד הרבה עד ההכרה של משר החינוך וגם עשה ויתורים. לפני ההכרה הוא כולו היה מוגדר כ'כיתת חינוך מיחוד בבית ספר רגיל' (סימון 07). כדי לקבל את ההכרה הכריחו אותו לשנות את ההגדרה לבית ספר לחינוך מיוחד מלא , את כל התלמידים (חוץ משנה אחרונה) לעבור ועדת השמה מחדש למרות שעברו פחות משלוש שנים (כי הסיווג השתנה). גם חייבו אותם להגדיל קבוצות לימוד מ 5 תלמידי ל 6 . אולי דרישה שלא נחשבת משהו מיוחד, אבל מסמנת פיחות זוחל.אני לא יודעת אם הם ויתרו על עוד דברים, כי הבן שלי סיים ללמוד (הוא עדיין עשה בגרות אקסטרנית, כי לא היתה הכרה).
למרד החינוך היה קל להתנכל דווקא לנמרודג אלוני כי הוא עשו הרבה רעש בתקשורת והשם אלוני ידוע .
כל בתי הספר מתקיימים פחות או יותר בשקט כי יש תקדימים של חינוך עצמאי חרדי (לכן משרד החינוןך הפסיד בכל ארכאות
המשפטיות)המש . אבל משרד החינוך עדיין נלחם בכל הפרטיים . למשל כבר היום כמעט ואין אישורים לפתוח בתי ספר פרטיים חדשים (עוד לפני ההכרה). את הבתי הספר הקיימים קשה להם לסגור (שוב, התקדים החרדי
)