קראתי אתמול במוסף לשבת של ידיעות אחרונות

dina199

New member
קראתי אתמול במוסף לשבת של ידיעות אחרונות

שנסגר בית בפר פרטי של נמרוד אלוני .
ובתור אחת שהבן שלה למד בבית ספר פרטי מחוסר ברירה , אני בטוחה שהוא נסגר כי משרד החינוך עשה לו 'סיכול ממוקד'

שלומות0

New member
לא להאמין!

גם את זה רוצים לקחת מאתנו, את האפשרות למצוא מסגרות פרטיות?
שמענו שמשרד החינוך איננו אוהב את בתי הספר הפרטיים,

dina199

New member
שונא אותם.

ואני בטוחה שכאן זה היה שעיר לעזאזל .
היה בכתבה איזה פרופסור שאמר שהישגי התלמידים בחינוך ציבורי יורדים כי יש יותר בתי ספר פרטיים שנפתחים.
לדעתי יותר בתי ספר פרטיים נפתחים כי הישגים יורדים בבתי ספר ציבוריים יורדים.(ובכלל בציבורי יש הרבה יותר בעיות בנוסף להישגים הירודים).
ותמיד מאשימים את שכר בלימוד.
אבל אם לוקחים את כל ההשקעה במורים פרטיים וטיפולים פרטיים שהורים משלמים כשילדים לומדים במסגרות ציבוריות, זה יוצא די קרוב (אם לא יותר).
זה הסיבה שהסכמתי שהבן שלי ילך למסגרת פרטית . שכר לימוד היה 24 אלף לשנה .בחישוב חודשי אם הייתי מכניסה את כל מה שהבן קיבל בבית ספר זה היה הרבה יותר. וגם כך הוצאתי סכומים גדולים על מורפים פרטיים החל מבית ספר יסודי. אז כשמתלוננים על מחיר צריך לעשות את כל החישובים.

זה היה בית ספר לעשירים בלבד...

35,000 ₪ לשנה לתלמיד.
ואם מישהו רצה להתקבל עם מלגה (בגלל שלהורים שלו אין 35,000 ₪ לשלם) אז הוא היה צריך לעבור מבחנים ולהיות תלמיד מעולה - הם לא היו מקבלים את הילדים הא"סים שלנו עם מלגה, אפילו אם הם מחוננים.
אז אני שמחה שנסגר.

אין לי בעיה עם בית-ספר פרטי, אבל לא בסכומים כאלה, ושיעזור ויקלוט בעזרת מלגה לפחות 10% של ילדים עם קשיים. (תלמיד או שניים בכל כיתה של 15). ואת זה הם לא הסכימו לעשות. הם קלטו רק ילדים עשירים עם קשיים.

dina199

New member
לא סגרו אותם כי הם היו פרטיים

או כי הם היו יקרים. יש מספיק בתי ספרפרטיים ויקרים שקיימים .
רק שזה היה בית ספר פרטי שעצבן מאוד את משרד החינוך (שאכן לא אוהב דברים פרטיים אבל לא מוכן להודות שבתי ספר פרטיים נפתחים באשמתו) ולכן סגרו אותם . הם עברו את כל הערכאות המשפטיות (ביוזמתו של משרד החינוך) וזה עדיין לא סיפק את המשרד .
נמרוד אלוני עצבן את משרד החינוך כי היה גלוי מדי ופרסם בתקשורת יותר מדי.
אם היה פתח רק תיכון (ולא חטיבת ביניים) ומתנהל קצת יותר בסודיות - ז"א היתה בעיה

זה לא רק זה.

בית הספר גם אכזב, ולא קיים את מטרותיו המוצהרות.

הורים רבים התאכזבו מבית הספר בגלל הציונים דווקא, שהיו נמוכים.

dina199

New member
הורים זה לא משרד החינוך.

הורים יכולים פשוט לא לשלוח את הילדים למקום אותו הם לא רוצים.
הסיכול הממוקד היה של משרד החינוך ששונא בתי ספר פרטיים (ולא שומר את זה בסוד) והגיש תביעות נגד הבית ספר הספציפי הזה לכל הערכאות המשפטיות , ושבכולם הפסיד.
ולפי הכתבה (שכתבתי עליה בהתחלה) היה כתוב שלמדו שם גם תלמידים עם הפרעות וקשיים שלא הצליחו בשום מקום אחר. וזה לא מפליא אותי, כי כך היה גם בית ספר של הבן שלי.

יש עוד בתי ספר פרטים או חצי פרטיים

וכולם מתקיימים, כנראה בלי התנכלות של משרד החינוך.

אז איך זה יכול להיות?

dina199

New member
כי הם לא עושים רעש ויותר תיכונים..

גם בית ספר של הבן שלי הוא תיכון בלבד , למרות שכל הזמן גוברת דרישה לגילים יותר נמוכים. בסוף הכתבה נמרוג אלוני אמר שהרבה בתי ספר לוקחים יועצים עובדים לשעבר במשרד החינוך 0שעודעם מה, איך ואיפה לעקוף). שאלו אותו אם ההמלצה שלו לקחת יועץ כזה , והא אר שכן.
אני יודעת שבית ספר של הבן שלי עבד הרבה עד ההכרה של משר החינוך וגם עשה ויתורים. לפני ההכרה הוא כולו היה מוגדר כ'כיתת חינוך מיחוד בבית ספר רגיל' (סימון 07). כדי לקבל את ההכרה הכריחו אותו לשנות את ההגדרה לבית ספר לחינוך מיוחד מלא , את כל התלמידים (חוץ משנה אחרונה) לעבור ועדת השמה מחדש למרות שעברו פחות משלוש שנים (כי הסיווג השתנה). גם חייבו אותם להגדיל קבוצות לימוד מ 5 תלמידי ל 6 . אולי דרישה שלא נחשבת משהו מיוחד, אבל מסמנת פיחות זוחל.אני לא יודעת אם הם ויתרו על עוד דברים, כי הבן שלי סיים ללמוד (הוא עדיין עשה בגרות אקסטרנית, כי לא היתה הכרה).

למרד החינוך היה קל להתנכל דווקא לנמרודג אלוני כי הוא עשו הרבה רעש בתקשורת והשם אלוני ידוע .
כל בתי הספר מתקיימים פחות או יותר בשקט כי יש תקדימים של חינוך עצמאי חרדי (לכן משרד החינוןך הפסיד בכל ארכאות
המשפטיות)המש . אבל משרד החינוך עדיין נלחם בכל הפרטיים . למשל כבר היום כמעט ואין אישורים לפתוח בתי ספר פרטיים חדשים (עוד לפני ההכרה). את הבתי הספר הקיימים קשה להם לסגור (שוב, התקדים החרדי
)

שלומות0

New member
בבתי הספר הפרטיים

לומדים ילדים שלא מסתגלים למסגרות של משרד החינוך, במקום שמשרד החינוך ילמד מהם הוא מתנגח בהם, חלקם גם לא זוכים לאישורים כל כך מהר,
ההכרה מגיעה במקרה הטוב לאחר שנים

dina199

New member
המשפט הזה שלהם אומר הכל :

' ככל שיש יותר בתי ספר פרטיים, הישגי התלמידים בבתי ספר ציבוריים יורדים'

למעלה