קראנץ'

קראנץ'

נראה לי שעשיתי טעות.
המסתי 3 שוקולדים, הורדתי מהאש, הוספתי פרלין נוגט, עירבבתי, לפני שרציתי לשים פייטה פייטן, החלטתי (החלטה פזיזה כנראה) להוסיף ליקר תפוזים.
פתאום כל העיסה נהייתה נוקשה לגמרי.
מה אני עושה עכשיו?

motip3

New member
לא בטוח שהבנתי מה את עושה

אבל אין ספק שיש לך מספר טעויות (שאת חלקן עוד לא עשית):
1. לא מוסיפים ליקר ישירות לשוקולד, הוא גורם לו להתקשות במיידית. את הליקר מוסיפים תמיד לאחר הוספת השמנת. ניתן לנסות ולתקן את הבעיה ע"י חימום מחדש תוך כדדי ערבוב עם שמנת.
2. לא מוסיפים פייה פייטן, או כל מרכיב קראנצ'י אחר כדוגמת: קראנץ' קוקוס, קורנפלקס וכו') לגנאש שמכיל נוזלים על בסיס מיימי כי המרכיב הקראנצ'י יספוג את המים יאבד את הקראנצ'יות שלו ויהפוך מחיתי. מרכיב קראנצ'י מוסיפים רק לתערובת של שוקולד ופרלינה למשל. או שמצפים מראש את המרכיב הקראנצ'י בשוקולד. אני למשל מכין לפעמים תחתיות לגנאש מקורנפלקס מצופה שוקולד.

הבנתי

1. נכון, חצי שעה אחרי שהוספתי את הליקר הבנתי לבד את הטעות.
2. הכוונה היתה להכין קראנץ כמובן ללא שמנת. אבל עכשיו משנעשתה הטעות, חוץ מלעשות גנאש (כלומר להוסיף לעיסה הזאת שמנת) יש עוד משהו שניתן לעשות?

motip3

New member
לא עד הסוף...

מבחינת הקראנץ' אלכוהול דינו כשמנת כי הוא מכיל מים והקראנצ'יות הייתה נאבדת. ניתן לערבב רק דברים שומניים או רק שוקולד או שוקולד ופרלינה וכו'.... כל דבר אחר יגרום לאובדן הפריכות. הפתרון הוא ליצור פרלין בשכבות שכבה אחת קראנצית ושכבה שנייה שתחיל את הגנאש הרצוי. כך למשל אני מכין פרלין גראנץ' קשיו גנאש נענע.

למעלה