קראטה

מ351

New member
קראטה

האם מישהו מכיר מקום טוב ברעננה ללימוד קראטה לילדים? מאיזה גיל?

Tonjin

New member
וקיבל תשובה על TKD, אז מה...?

ירצה יאכל, לא ירצה לא יאכל.... הData-Base של תפוז מתמודד עם בעיות גדולות יותר על בסיס יום-יומי וזה לא כאילו שהמליצו לו על טאי-צ'י או כדורמיים במקום קארטה.

Wing Chan

New member
חייב לאכול.

"אבא שלך עובד כמו חמור כדי שיהיה אוכל על השולחן!"

Pyongwon

New member
הבנאדם יודע את ההבדל בין

קראטה (כמוסג כללי, או פרטי) או טאקוונדו או כל דבר אחר? תן לו את האפשרות להחליט לבד!

ו'אלה ../images/Emo70.gif

אם כך
: יש באותו מקום גם קונג-פו (מין קרטה של סינים), אייקידו (קרי קרטה של אנשים במכנסיים מגניבים), קרב-מגע (קרטה של מחורעים) וגם טאי-צ'י (קרטה של אנשים רכים-רכים)... לסיום, כולם ביחד
: איי סיי פוטייטו, יו סי פוטאטו - איי סי טומייטו, יו סי טומאטו..."

Tonjin

New member
תמיד עדיף לקבל קצת יותר מידע מאשר

פחות, לא? בהתחשב בכמות המילים שנשפכת כאן בפורום על שטויות שלא קשורות לכלום (ועל אחת כמה וכמה לא"ל) זה בהחלט לגיטמי לתת המלצה ומידע על משהו קרוב... מה אתה יודע, אולי הבן-אדם ינסה ויאהב, אולי זה יותר קרוב לו הבייתה? אולי זה בשעות שבדיוק מתאימות לו? אם הייתי מחפש TKD באיזור מגורי והיו ממליצים לי על מורה טוב לארניס הייתי הולך לראות בכל-זאת, כנ"ל לגבי שינג-אי ובאג'י וכנ"ל לגבי ג'ודו ןסמבו וכנ"ל לגבי TKD וקראטה... אני מאמין ומקווה שאני לא היחיד

crane

New member
כן, אבל

מה שיקרה, זה שכל הודעת "מחפש קראטה" תקבל את אותו מספר תגובות כמספר השיטות המיוצגות בפורום. לדעתי צריכים להתגבר על תחושת המשיחיות של "אני אפיץ את השיטה וארומם אותה" ולענות לאנשים על מה שהם שאלו.

Tonjin

New member
אם תקרא שוב את הדוגמא שלי, אולי

תשים לב (ואם לא, זוהי טעות שלי) שהקפדתי לבחור באמניות שיש בינהן איזשהו סוג של דמיון שהוא לא מופרך לחלוטין... עכשיו, אם גם ניקח בחשבון שלא כל השיטות המיוצגות בפורום גם מיוצגות בכל מיקום גיאוגרפי בישראל אני מאמין שכל הודעה דומה תקבל (במקרה הטוב) 3-4 תשובות נקודתיות שעוסקות בקראטה ואולי עוד 2-3 שממליצות על שיטות שעשויות להתאים לשואל שיוכל אז, כמו כל אדם מבוגר לעשות את השיקולים שלו. הוא יוכל אפילו להתשמש בצעד הדרסטי והאגרסיבי של לא להקליק על הודעה שאומרת בכותרת "אין בר"ג טאי-צ'י צ'ן אבל יש יאנג" (אם הוא רק Man enough בשביל מבצעים מסוכנים מהסוג הזה...) אם בטעות נפלט לו קליק לא- אחראי הוא תמיד יוכל להציל את המצב מהסלמה קריטית ולהמנע מלהתקשר או לבקר במקום שהוצע.

crane

New member
שמע ידידי

אנחנו מכירים כבר לא מעט זמן, ואני חייב לציין שאני לא רואה בעין יפה את קלות הראש שאתה מייחס לי. אמרתי את מה שאמרתי בעקבות אופנה שרווחה כאן בפורום והיא להמליץ בכל מחיר. אפילו אדון סמט הנכבד (ובאותה תקופה, גם המשועמם, כפי שמיד תבין) הכין קובץ אקסל שבו רשם את ההפניות השונות שקיבלה כל שאלה. אתה מוזמן לבצע חיפוש.

Tonjin

New member
נראה לי שהיא די עברה בינתיים

(האופנה).. היו על זה דיונים, נכון - אבל אם אני לא טועה (וגם אם כן זה לא משנה) המסקנות באחרון היו שאין פסול בלהמליץ על אמנויות דומות באיזור שקרוב למגורי השואל... נוסף לכך כמעט כל מי שכותב כאן 'חטא' בזה באיזושהי הזדמנות, כך שגם אם זו חולשה היא כנראה אנושית, נפוצה ולא ממש מזיקה. נראה לי מוזר להתעקש על לא לפרסם המלצות שעלולות בכל זאת לעזור למישהו.. מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות? הבן-אדם ידחה את ההמלצה. מה הדבר הכי טוב? - הוא ימצא אמנות לחיים... האם לאור הבדלי הסיכוי/סיכון כאן לא שווה לכתוב ולקרוא עוד כמה הודעות? ואני חס וחלילה לא מייחס לך קלות ראש, אתה למעשה מהכותבים החביבים עלי כאן, ואם הרגשת כך - אני מתנצל.

crane

New member
גם את האופנה של ההתנצלויות אני לא

מחבב. טונג'ין, אני צריך לשים איזה אייקון טיפשי כל פעם שאני מתבדח? הייתי בטוח שכבר מזהים את הבדיחות שלי (ע"י זה שהן פחות מצחיקות מהדברים הרציניים שאני כותב). אחת הסיבות שאופנת ההמלצה בכל מחיר עברה, היא יד חזקה שהופעלה כלפי הממליצים המשיחיים. אין שום דבר רע בלהמליץ לשואלים על דבר שהם לא ביקשו, כמו שאין שום דבר רע בזה שכל מי שכותב בפורום ימליץ כל יומיים על המורה שלו למען הקוראים הסמויים שאולי מתלבטים באיזו אומנות לחימה לבחור. במילים אחרות, העיקרון הוא שמשנה.

Tonjin

New member
נו, ואני חשבתי שאייקונים זה דבר

מיותר....
ועם כולם היו מקפידים על מעשים נכונים היה פחות צורך בקביעת-עקרונות...

למעלה