מעט מידע
ה"קראבי קראבונג" היא אכן אומנות לחימה תאילנדית עתיקה המתורגלת באגודות ומועדונים דיסקרטיים -שקשה להגיע אליהם בתאילנד. שמעתי כי יש באנגליה מורה מפורסם מאוד, אך בביקורי שם לא הזדמן לי להיתקל בו או בתלמידים המתרגלים או יודעים דבר-מה על השיטה. להל"ן מעט המידע המצוי ברשותי (וסליחה מראש אם קיימים אי דיוקים או טעויות) : כעקרון, השיטה מתבססת על חבטות שמקורן באגרוף התאילנדי, רק שמתורגלות טכניקות מורכבות יותר הכוללות בצד החבטות (הבעיטות והאגרופים), גם האבקות (לפיתות,נעילות, הטלות וריתוקים)ושימוש בנשק קצר (מוט עץ וחרב). קיימיים קרבות זירה עם חוקים מסודרים, כגון: איבדת את הנשק תוך כדי קרב? אתה ממשיך ביד ריקה. שמעתי ששיטה זו פתוחה בתאילנד רק ל"בוגרי" האיגרוף התאילנדי ולא ל"טירונים". מנסיוני באמנויות לחימה, אני ממליץ שלא לייחס אקזוטיות יתר לשיטה זו או כל שיטה אחרת, הגם אם היא מסתורית משהוא ו"סגורה בפני זרים". זכור כי בסה"כ: לכולנו יש שתי ידיים ושתי רגליים ... כיוון שלא ידוע לי על קיומה בארץ, אני יכל להמליץ בפניך לבחון את אמנויות הלחימה הפיליפיניות (אזהרה: יש לי אינטרס), הידועות כבעלות "אנרגייה דומה מאוד ל"קראבי-קראבונג". בהצלחה. יובל