קק"צ

newKiticat

New member
קק"צ

עד מתי אני נחשבת ליכולה לצאת לקצונה? (אני לא דואגת לגבי הנתונים שלי....
)

המרחפת

New member
אם אני לא טועה

עד פז"מ של שנה וארבע (16 חודש). בד"כ מוציאים עם פז"מ של שמונה- עשרה חודשים.

המרחפת

New member
כן.

מרגע שיוצאים לקק"צ כל הפטורים בטלים, ביניהם הפטור משמירות (שבגללו אין ההכשרה על נשק), וצריך לעבור טירונות ובכללה הכשרה לנשק, רובאי 02 לפחות. בנות שעברו טירונות 00, במהלך ההכנה החילית או הקורס עצמו עוברות השלמה ל-02. אין כזה דבר קצין שלא יודע להשתמש ברובה- רק קצין ששכח

newKiticat

New member
כי אני יודעת לדוג'

שיש לי סרן בענף והוא מתנדב ללא נשק. אני חושבת על קק"צ- אבל ממש לא רוצה להסחב עם נשק ו/או לעשות שמירות. (הגב.. הגב...)

המרחפת

New member
לא נושא נשק היום,

או שאת הקק"צ עבר ללא נשק? כי קצינים ונגדים בקבע טהור חייבים לשאת נשק, ואולי מהחובה הזו הוא פטור. אם יש לך בעיות גב תדאגי שבכ"מ שיקבעו לך יציינו במפורש הפתחתת משקל במשאות, ואני לא יודעת מה עוד להגיד לך לגבי הסרן. בכל מקרה מה שהיה נכון לתקופתו אינו נכון לתקופתינו ועד כמה שזה מפתיע אותי, מה שהיה נכון לתקופתי, לא כל כך מזמן, כבר לא נכון לגביך עכשיו. בכל מקרה, עניין הנשק די הכרחי והאמת? אחרי שבועיים שלושה של חבורות כחולות בירך, הוא הופך לחלק ממך. המשאות האחרים שצריך לסחוב גורמים לו להרגיש כל כך קליל, ולא לשים לב אליו. עד שהוא שוב מתסך בין הרגליים.

בקורס עצמו משלימים לרובאי 03.

קרי - זריקת רימון, ירי במא"ג, תרגיל פרט, תרגיל חוליה וכו'..

רק דודי

New member
קק"צ ונשק

לגבי הפז"מ, כעיקרון זה עד שנה ו - 5 אני חושב, אבל יש יחידות במיוחד במודיעין, ששולחות רק לקראת השחרור... בכל אופן, תבררי את זה אצלך, הכי טוב. לדבי נשק - בקורס הקצינים, הכנה לקורס ובהשלמה החילית - חובה לשאת נשק! אפילו אני, שלצערי יש לי פטורים מפה ועד להודעה חדשה (כולל פטור מלא משמירות) הייתי חייב לשאת נשק, ולעשות מטווח איפוס. אני מציע שאל תתני לזה להפריע לך, במיוחד לא כשאת רוצה להיות קצינה... אז לוחץ קצת על הגב, ביג דיל... אני למשל, בחיים שלי לא הרגשתי שנאה או פחד מהנשק, כי דווקא בגלל שלא היה לי נשק עד שהגעתי להכנה לקק"צ, למדתי להעריך את הזכות להחזיק נשק... ותאמינו לי שזוהי זכות מאוד גדולה. (הדבר היחיד ששנאתי בנשק, זה שנשארים שבת אם מפקירים אותו...

../images/Emo13.gif גם אני הפקרתי נשק פעם...

הייתה פעם אחת שיצאתי מהפלוגתית (שהייתה הצוותית שלי) ליד האיטי, ושכחתי את הנשק. המפק"צ שלי ויתר לי על זה... זה היה שלושה שבועות לפני הסוף. האמת היא, שדווקא בהשלמה הייתה לנו שיחה על הפקרות נשק. זה די בולשיט אם תחשוב על זה. עפ"י חוק השיפוט הצה"לי (אותו לומדים בהשלמה), הפקרת נשק היא רק אקט מכוון אשר בסופו סיכן חיי אדם. (הפקרה במקום ציבורי). לשכוח את הנשק בחדר בתוך בסיס שמור זו לא הפקרה.

המרחפת

New member
אני מניחה

(ואתה בטח גם יודע את זה) שכל עניין ההפחדה והענישה הוא כדי ליצור הרגל. כמו שבטירונות מענישים על דברים פצפונים כמו דיסקית לא משופצרת שנמצאת מחוץ לחולצה או שלא היה לי רוח צה"ל בחוגר (באמת. הענישו אותי על זה), אבל בסופו של דבר התקניות הופכת להרגל אצל החייל, מבלי להתאמץ יותר מדי. כנ"ל ההרגשה שהנשק כל הזמן עליך. בקורס היה מותר במהלך הארוחה לשים את הנשק על הרצפה. אחת הבנות הייתה מאד מוטרדת באחת הארוחות ויצאה מחדר האוכל ברוח סערה. אחרי שסיימתי לאכול באתי אליה ואמרתי "מילא שלא פינית את הכלים שלך. אבל הנשק שעליי, הוא שלך"

רק דודי

New member
בטח היית בגלבוע...

בגדוד ארבל אין מצב בעולם שמוורתים אפילו לא שבת אחרונה לפני הסוף!! ואגב לא הבנת את הכוונה שלי, לא הפקרתי אותו אף פעם, או "השארתי" אותו בכיתה, איך שלא נקרא לזה.. אבל תמיד הייתי מפחד לחטוף שבת... למזלי לא חטפתי אף שבת אחת יותר ממה שאמורים לסגור..
ותגיד, מאיזה גדוד ופלוגה אתה..? איזה התנסויות היו לך?

balos

New member
מאיזה סיבות נותנים אישור לנשק

ואיזה אימונים צריכים בשביל נשק? האם יש אפשרות לעשות על אקדח?

balos

New member
אני ממש מתנצל על ההודעה הזאת

רציתי להגיב להודעה למטה והתבלבלתי, יש אפשרות להעביר אותה או משהו? סליחה.

המנהלות יכולות לשרשר ../images/Emo13.gif

היות ודיזן שלנו סוגרת שבת אחרונה בצבא, אני מניח שמעיין תשרשר
.

למעלה