קקי?? רק בטיטול!!

מיר27

New member
קקי?? רק בטיטול!!

הבת שלי בת 3 ו-4 חודשים, גמולה מפיפי כבר כמה חודשים, רק במהלך היום, למרות שלפעמים צריך להזכיר לה לעשות אחרת יוצא קצת בתחתונים!! קקי היא לא מוכנה לעשות בשירותים! היא מרגישה שיש לה ואפילו אומרת לי שיש לה קקי אבל מבקשת שאשים לה טיטול כי רק שם רוצה לעשות!! לקחתי אותה לשירותים, בהתחלה היה יוצא לה קצת ואת הפיניש עושה בטיטול - היום בכלל לא מוכנה לשמוע על שירותים בנוגע לקקי!! בנוסף בלילה אני שמה לה טיטול ובבוקר הוא מלא בפיפי. מה לעשות? היא כבר גדולה לא? איך אשכנע אותה לעשות קקי בשירותים ולהיגמל סופית מטיטול? חשוב להדגיש שבגן לא בורח לה בכלל - פיפי עושה בשירותים ששם וקקי מתאפקת עד הטיטול בבית.

liat ziv

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש../images/Emo41.gif פיפי

ברור לי שנגה (1.10) עדיין לא בשלה לגמילה, אתמול אחרי המקלחת לפני הטיטול שיחקה עם המגבת ופתאום יצא לה פיפי והילדה נבהלה שרטוב לה ולא הבינה מה זה. אחרי שהסברתי לה שזה פיפי, קלטתי שהילדה אף פעם לא הרגישה פיפי ומה זה פיפי. בעצם אני לא יודעת מה אני שואלת, אבל אולי הגיע כבר הזמן ללמד אותה? שתיהיה בלי טיטול, כדי שתדע שצריך ללכת לשירותים?

tiger mom

New member
נראה לי קצת קר בשביל זה עכשיו

אנחנו עשינו את זה הרבה בקיץ. נתתי לה להסתובב ערומה בבית. יש ילדים שבגיל הזה מכירים את התחושה ויכולים להתחיל גמילה. אבל אני לא יודעת אם הייתי מלמדת אותה עכשיו. סתם כי קר מדי בשביל להסתובב רטובים.

liat ziv

New member
ברור לי שקר

אפילו לשניה לא חשבתי להשאיר אותה רטובה מפיפי, ועד שיוצא פיפי היא עם בגדים לא ערומה כנראה זה עוד מוקדם בשבילה

tiger mom

New member
ברור שלא להסתובב רטובים

פשוט לפעמים לוקח זמן לשים לב שהם רטובים. לפעמים הם לא אומרים וזה לא מפריע להם. בקיץ זה יותר נעים, לא צריך לעשות מליון כביסות. פשוט הולכים בלי חיתול בבית..

ayala26

New member
אני דווקא בעד

להכיר לה את הצרכים שלה. זה שלה וזה טבעי. אם היא נבהלה עכשיו היא לא תבהל בעוד שנה? בקשר לגמילה אין לי תובנות כי גידלתי את בני בשיטת הקשב והוא גמול בלי תהליך. אבל החורף לא הפחיד אותנו ותאמיני לי שכשהוא חוזר מטיול בגינה אז לא רק התחתונים רטובים (אבל גם, עד הגרביים הוא מתכסה לי בבוץ) ולא קורה שום דבר - פשוט מורידים את הרטוב, מייבשים ומלבישים יבש.. הוא לא מתקרר מזה ואצלנו אפילו יותר קר
(השבוע טמפרטורה מתחת לאפס והילד מתעקש לא לחבוש כובע ולהוריד את הצעיף כי "זה חם!") אני בעד ללמד כמו כל דבר אחר שמלמדים. לא חייבים לקרוא לזה גמילה כי זה לא. אני לא מאמינה בבשלות ולא בכליות שלא בשלות.

פלגיה

New member
טרום גמילה

כמה טוב שיש מקלחת. זה הזמן לתת לה להתנסות - במסגרת חדר האמבטיה המחומם. אפשר גם לדבר על פיפי וקקי ועל אסלה, ולשמוע שירים ודיסקים בנושא. השאר - יחכה לאפריל

tiger mom

New member
כמה רעיונות (אבל לא מניסיון)

לקחת את החיתול עם הקקי וללכת עם הילדה בשירותים ולעשות "ביי ביי" לקקי ולהוריד את המים. להרבה ילדים יש בעיות עם הקקי. לגבי החיתול בלילה- יש פה שתי גישות. אחת שאומרת שצרך להעיר אותם בלילה.\ ואחת שטוענת שלא. לי זה לא נראה גיל מבוגר מדי בשביל חיתול בלילה. ייתי מחכה ללילות חמים יותר בשבי ל נסו לעשות עם זה משהו. בנתיים תקפידו על שעת שתייה אחרונה לפני השינה ובלי מים בלילה.

פלגיה

New member
זאת תופעה נפוצה

משום מה אצל בנים יותר מאצל בנות. יש כל מיני רעיונות שיכולים לעזור. למשל להציע לעשות בסיר ולא באסלה (כי אולי האסלה מאיימת) או על נייר עיתון פרוס על הרצפה. לשלוח את הקקי מהטיטול לתוך האסלה ולתת לה להוריד את המים. לרפד את האסלה בנייר טואלט, שתעשה עליו (הרעש של הנפילה עלול להפחיד) לתת לשחק במשחקי בצק ובוץ, וגם במשחקים של מילוי וריקון (מקופסה לרצפה, מדלי לארגז החול וכך הלאה) בלילה - תעזבו בשקט בשלב הזה. לפעמים הכליות מבשילות ליובש בלילה רק בגיל 5

שמחה לעזור עם ניסיון מוצלח

ממש מהחודש האחרון. ביתי בת 3 וארבע חודשים , גמולה כבר 9 חודשים מפיפי. קקי הסכימה לעשות רק בחיתול. לפני כחודש נפתח שירשור דומה בפורום אחר ושמש קטנה הציעה הצעה שעבדה אצלה. החלטתי לנסות את הצעתה וזה עבד פלאים! היום ביתי עושה קקי בשירותים!! כל התהליך הלך חלק עם שיתוף פעולה מלא שלה, בלי בכי, בלי התנגדויות ובכיף גדול. ממליצה לנסות.

מיר27

New member
נשמע טוב ../images/Emo140.gif

קראתי, השיטה נראית נהדרת ועובדת - מחכה כבר לנסות!! מקווה שיצליח! תודה רבה

ritush2002

New member
מנצל"שת לשאלת גמילה נוספת../images/Emo9.gif

בד"כ רק קוראת, אבל הפעם ממש חייבת עזרה בנושא. הבן שלי בן שנתיים וחצי. נגמל לפני חודשיים גמילת יום שעברה די חלק בקטע של פיפי ואת הקקי עושה בתחתונים למרות שמודיע כשיש לו ולא רוצה לחזור לחיתול. אך זאת לא הבעיה. לפני שבועיים החליט שלא רוצה חיתול בכלל. גם לא בלילה. ומאז אנחנו מתמודדים עם 2-4 פיספוסים בלילה. ניסינו להעיר אותו במשך שבוע, אבל הוא פשוט מסרב להתעורר, בוכה כשמשיבים אותו על הסיר, לא יוצא לו כלום וחצי שעה אחר-כך הוא עושה במיטה. עזבו את הלוגיסטיקות המסובכות של שיא החורף והקור. הילד ממש בוכה כשהוא מפספס ועצוב. מה עושים????

אילתית 2

New member
לגבי גמילת לילה

תראי אצלנו גם נגמלה יום די מהר וגם משנת הצהריים היתה בלי טיטול אבל שנת הלילה נגמלה רק לאחר 3 חודשים מגמילת היום - רק אחרי שראיתי שכמה בקרים קמה עם טיטול יבש ואפילו 2 לילות רצוף התעוררה באמצע הלילה וביקשה לגשת לאסלה לעשות פיפי..והיא היתה עם טיטול...אז הבנתי דהיא מוכנה והורדנו את הטיטול ולא היה אף פספוס כאן אולי שונה כי הילד מבקש להיות בלי טיטול בלילה...אבל הוא עוד לא מוכן שאלה איזה טיטול אתם שמים לו? אנחנו היינו עם הטיטול תחתון והיא לבד קראה לו טיטול שינה.. אצלנו מאוד עזר לפני שנכנסים למיטה עושים פיפי ואז נכנסים למיטה בלי לשתות אח"כ אם שתתה ניגשנו שוב לאסלה ועכשיו באמת קר אז אולי יותר קשה לו בדיסק של "בלי חיתולים" היה שם רעיון של לשים דף ליד המיטה כשהילד קם והמיטה יבשה שמים מדבקה או מציירים שמש...כשפספס מציירים ענן..גשם.. שיהיה בהצלחה

גליאל

New member
גם הבנים שלי היו ככה...........

גל נגמל הפיפי תוך שבוע, קקי היה עושה בתחתונים עד ביל שלוש. באיזה שהוא שלב התחיל תהאפק ולא לעשות עד שלא שמו לו טיטול. זה עבר לו לבד. דניאל נגמר קשה מפיפי בגיל שנתיים וחצי ומקקי בגיל 3.5. מה שגמל אותו זה ישבנון על האסלה. הוא מאוד אוהב לשבת שם עם ספר - ואז עושה את כל צריו. תנסי במקום סיר את הישבנון/מדרגה. זה עושה פלאים. בהצלחה

עוד טיפ קטן מניסיון דומה

התהליך שלנו היה דומה לתהליך מהשרשור המצורף, ורק עוד טיפ קטן- חלק מהעניין הוא הפרידה הרגשית, התחושה של הילד שהקקי הוא מעין יצירה שלו, ולכן, כשהוא מוריד את המים, להפרד באמירה הבאה: "ביי-ביי קקי, מחר יבוא חדש!" (בניגוד ללהתראות בים של סיר הסירים
)

למעלה