קקטוס

roni238

New member
קקטוס

שלום, אתמול קניתי קקטוס ושכחתי לשאול במשתלה איך מגדלים אותם, זה קקטוס קטן כזה בזול, אז רציתי לדעת אם צריך להעביר אותו לעדנית אחרת או שהוא נשאר בפלסטיק שהוא בא איתו? ומתי משקים קקטוסים? כל כמה זמן? אם הוא צריך אור כדי שאפשר להשאיר אותו בעדנית בחלון? או שהוא סובל מגשם? בבקשה שמישהו יעזור לי :)

בעקרון:

קקטוסים אוהבים שמש מלאה, יכולים להסתדר גם בחצי צל. השקיה- להשקות רק אחרי שהקרקע התיבשה לחלוטין, ואז עד נגירה. אין הכרח להעביר אותו. אם תצלם נוכל לדעת אם כדאי להעביר. ודרך אגב, המונח אינו קקטוס אלא סוקולנט, או בעברית צמח בשרני. רוב הסוקולנטים אינם קקטוסים.

רוּפֵן

New member
או שתגלה איך קוראים לו, או שתצלם ..

ותכניס תמונה לפורום.. משפחת הקקטוסים היא משפחה ענפה מאוד ורבים הסוגים.. ברמה העקרונית, הקקטוסים הם צחים מדבריים, ההאוהבים ושורדים תנאי חום גבוהים ומעט מים. על כן, מקומם במקום עם שמש מלאה, והשקייה אחת פעם בשבוע (בקיץ). לאחר שבועיים - חודש של התאקלמות אצלך, קנה לקקטוס 'מתנה', עציץ יפה ודקורטיבי, והעבר אותו לשם. קקטוס אפשר להרוג ע"י עודף מים. עדיף לתת פחות מאשר יותר. זה, בכללי.

roni238

New member
תודה

אני אצלם אותו ואעלה, אבל לא התכוונתי בקשר להשקייה אלא, אם אני משאיר אותו בחוץ בעדנית בשביל שמש אז גם גשם ירד עליו, ואם אסור לו עודף מים הוא לא ימות? :\

רוּפֵן

New member
תחשוב, מה קורה בטבע...

הקקטוסים (שוב, ברמת העיקרון, כי לא ברור הסוג !) צומחים במדבר, באדמות חולייות, וזוכים למים בצורה די אקראית, ולכן הם בנויים בצורה שמאפשרת להם לאגור כמויות גדולות של מים ועם זאת, יש להם עלין/קוצים למניעת אידוי, או ""צמר גפן"" שעוטף עוטם להחזרת קרינה. צריך לדאוג שבעציץ או באדנית, יהיה ניקוז מתאים כך שלא יישארו מים ולא תהיה "ביצה". תחתית העציץ או האדנית, חייבת להיות עם חורי ניקוז, ועליה, שכבה של 3-4 ס"מ של טוף, שימנע מחול לסתום את חורי הניקוז, ועל הטוף, אדמה או 'חול'. מי הגשם יספגו ויתנקזו ולא יציפו את הקקטוס לאורך זמן. אם יהיהו חסרים לו מים, הוא ידע לשלוח שורשים, יותר לעומק ל"אקויפר הטוף" שלמטה.

roni238

New member
תמונה

הנה צילמתי אותו, אני אודה אם תאמרו לי מה הסוג שלו ואיך מטפלים בו, למרות שנראה לי שהכל כבר הוסבר :) תודה

זהו קקטוס מורכב.

הרוכב הוא קקטוס שאיני זוכר את שמו, מוטנט חסר כלורופיל שאינו יכול להתקיים בטבע. הוא מורכב על כנה, קקטוס בעל מערכת שורשים חזקה. במקרה זה לא כדאי לחשוף לשמש ישירה, אבל כן מומלץ הרבה אור. כדאי גם להעביר לכלי גדול יותר, כדי שלשורשי הכנה יהיה מקום להתפתח. הבעיה עם קקטוסים מורכבים כאלה היא שהם לא שורדים הרבה זמן, ולכן יש להרכיב ניצנים בכל פעם על כנה אחרת.

צפנתי

New member
זה הרכבה...יפה!

דורש הרבה מאד אור. הקקטוס העליון, ע"פ מה שהוסבר לי פעם, אינו יכול לחיות ללא ההרכבה, והוא מתקיים רק בצורתו הטפילים הציבעונית (כתום, ורוד, אדום) בגלל שאיבד את הכלורופיל במוטציה מקומית, איתה התחילו את כל ההרכבות הנ"ל. אמנם לא קשור לטיפול אבל מעניין, לא?!

roni238

New member
אוקיי

אוקיי אז אם יש לו רגישות לשמש אז אני צריך לשתול אותו בעדנית גדולה יותר ושיעמוד ליד חלון או משהו כזה?

רוּפֵן

New member
פשוט קרא את מה שכתב 'פגע רע סדרתי'

הוא ה ק ק ט ו ס ו ל ו ג

למעשה מעולם לא גידלתי מין זה.

ואני חוזר על המלצות ששמעתי מהבוס שלי, שהוא כן קקטוסולוג לפני כחמש עשרה שנים.

למעלה