קקדו - צריך עזרה

PizzaGuy

New member
קקדו - צריך עזרה

שלום לכולם! הסיפור מתחיל לפני כחודשיים, כשאבא שלי (פקח ברשות שמורות הטבע [לא לדאוג, אני לא אלשין על מחזיקים לא חוקיים
]) מצא תוכי שנתפס במלכודת לא חוקית. אני מאמין שהיא קקדו - נקבה. יש לה התקפות צריחה נוראיות, במשך 5 דקות 5 פעמים ביום, שפשוט אי אפשר לסבול, מחריש אוזניים. אשמח לשמוע למה היא צורחת ואיך אפשר להפסיק את זה. תודה, שליח הפיצה יותם שרון. (תמונה של התוכי שנלחקה לפני 2 דקות
)

bilbolim

New member
מדהימה התוכית שלך../images/Emo70.gif

ומה לעשות... זה קאקאדו. הם ידועים בצרחנות שלהם.

רואי

New member
אם

אם היא צורחת רק 5 פעמים ביום אז מצבך טוב
ולענייננו- אין מה לעשות כנגד זה ,זה ככה בטבע שלהם..

PizzaGuy

New member
תודה

אוקי, תודה רבה לכולכם
אני חושב שהגיע הזמן לקנות אטמי אוזניים חדשים... אם יקרה משהו אני ידע לאן לפנות תודה אנשים!

אממ..

אצל קקדו צהובי ציצית כשהעיניים אדומות זה נקבה וכשהן שחורות אז זכר..ככה גם אצל הקקדו שמה בתמונה?

ckoby

New member
נראה שזאת אמברלה

נראה שזאת אמברלה אם אתה מעוניין למכור אותה תודיע לי אני מחפש נקבה בנרות יש לי זכר שמחכה לנקבה

chompy11

New member
מה שאני לא מבינה בכל הסיפור

התוכי הוחרם..עכשיו מה איתו?? התוכים המוחרמים עוברים למשפחת הפקחים?? מה עושים בעצם אם כל החיות ה"לא חוקיות" בדרך כלל..???

PizzaGuy

New member
זה לא 'לא חוקי'

התוכים וכל בעלי החיים בארץ שיובאו לא נחשבות לחיות ארץ ישראליות, ומשום כך הם אינם מוגנות. מסקנה, הקאקדו הוא תוכי שמותר לגידול פרטי. במקרה הזה, היא כנראה ברחה מבעליה. כשאני ואבי מצאנו אותה היא היתה תפוסה ברשת לא חוקית בתוך שמורת טבע. הרשת כנראה נועדה לחוגלה. המצב שלה היה רע. היא סבלה מחוסר משקל והכנפיים שלה היו מחוברות (כמו שעושים לתרנגולות שלא יוכלו לעוף) התכנון היה להעביר את התוכי לחוות גידול, כגון כפר הס וכו.. אמנם אמי התאהבה בא ורצתה לשמור עליה בעצמה. בדר"כ, כשמוצאים חיה ארץ ישראלית לא חוקית בבית פרטי ללא היתר, בעל החיים או משוחרר לחופשי (אם הוא מסוגל לשרוד בתנאי הבר) או שמובא לבית גידול, פינות חיות של קיבוצים וכו.. כמובן שהמקומות שהחיות נמצאות בהם הם בעלי היתר. המלצה שלי, אם אתם חובבי תוכים מושבעים, תסדרו את הגינה באופן מתאים, ותפנו לרשות שמורות הטבע לקבלת היתר. אולי גם אני אוכל לעזור לכם בנושא..

PizzaGuy

New member
פשוט ביותר

כלובי ענק, אוכל ברמה המתאימה בכמות המתאימה וללא בעל"ח אחרים שיכולים להעמיד את התוכים בפחד או אף בסכנה. בנוסף רמת הניקיון של הכלוב והאסטתיקה חשובה. וכמובן שרמת האחריות שלא יהיו לבד..

bilbolim

New member
אז זה לא בדיוק מתאים למקרה שלי...

בית שם שני כלבים ושני חתולים אה?

למעלה