קצת

soulbird

New member
קצת../images/Emo32.gif

היום בבוקר הייתי בדרך לאיזה מקום וברדיו אני שומעת את השיר דג נחש "אין לי אף אחד" נגד אלימות אבל בעצם די אלים בעצמו. זה היזכיר לי קורס שהיה לי לפני שנה " חברה ישראלית" שהוא חלק מסוציולוגיה. דיברנו על השיר וגלשנו לנושא אלימות בכלל. שאלתי את האנשים בהרצאה 40 חברה האם הם היו יודעים שהשכן שלכם מכה את אישתו הייתם מתערבים? רוב האנשים ענו שלא בגלל הפחד. ואלו שכן ניסו לעזור קיבלו על הראש . אנחנו (לדעתי) חברה די סגורה . כל אחד לעצמו .שהאלה שלי היא עד כמה הדיבורים שלנו גולשים גם למעשים? כן גם אני נגד אלימות (בכל המובנים ) אבל אני מודה שהדיבורים שלי לא גולש לתחום המעשי אבל אני חושבת שככה זה אצל רוב בני אדם (אני מדגישה רוב כי אני יודעת שישנם כאלה גם מדברים וגם עושים). כל אחד חיי את החיים שלו בפינה שלו. שבת שלום

sista

New member
בין הכחשה, ידיעה ופעילות

זוועות רבות קיימות בעולמנו. רובנו חיים את חיינו בדלת אמותינו, שקועים בעצמנו ובקרובים לנו, לא רוצים ולא יכולים לעשות דבר למען מישהו אחר שסובל או משהו גדול יותר. המצב של רובנו הוא הכחשה: בעיות העולם אינן נוגעות לי/ אינן חמורות כל כך/ זה נורא, אבל אין מה לעשות/ יש לי מספיק בעיות משלי/ רגל פה רגל שם. חלקנו רגישים לביטויי סבל ואי צדק הנקרים בדרכנו ברחוב או בתקשורת: כן, זה נורא, יש ילדים שאין להם מה לאכול/ למה אנשים לא ממחזרים נייר בארץ הזאת?/ 10% מובטלים?/ עוד אישה נרצחה היום ע"י בעלה לשעבר. חלקנו, לא יודעת למה, בוחרים תחום שחשוב להם, מצטרפים, מתאגדים, מתחברים, ועושים עם זה משהו: המצב הזה לא נתון מראש/ אפשר לשנות/ יש לי מה לתרום בעניין הזה/ סוף סוף אני לא רק מקטרת בסלון. כל אחד בוחר את מקומו.

soulbird

New member
הבעיה היא..

מה עושה אדם שמטיבעו לא טיפוס פוליטי ולא שש אלי קרב. אללואי שיכולתי לעשות משהו אבל מה אני כאדם יחיד יכול לעשות כדי לגרום לשינוי ? בעיה!

שוב את מחברת הר לעכבר. מה הקשר?

להיות טיפוס פוליטי, מה זה אומר? אם זה אומר להתרוצץ כל יום בעניני מפלגה ולשאוף להגיע לעמדות מפתח, או אם זה אומר להיות מעורה במתרחש ואיכפתי - יש הבדל גדול! אם תראי ברחוב, אשה/איש מרביצים לילד, מה תעשי? פעם היית יכולה לעבור הלאה ולעשות צצצ בלשון. היום עם או בלי צצצ, את חייבת לדווח ומחובתך האזרחית להעיר. בעבר כבתב שאינך אלימה ולכן לא תצאי להפגנות, לא תשאי שלטים ולא תעמדי בצמתים. ואני הערתי לך שאין קשר בין הבעת דעה ואמירה ע"י מעשה לבין אלימות. עד היום לא הגבת. אז מה את רוצה? רק להעיר כל מיני הערות על מנת "להקפנץ"? את חושבת שאין לנו מה לעשות כאן מחוץ לקפיצות? או שאת רצינית ומתכוונת לפעול או שאת מאלה שצועקים זאב ונהנים לראות איך כולם רצים. ואם זה כך, אז אולי תלכי לפורום אחר?

soulbird

New member
אני רצינית

הייתי רוצה לפעול רק תתני לי רעיונות מה אפשר לעשות בדרך השקטה. תראי בפוליטיקה אין לי מושג . מהפגנות אני חוששת. אז מה נישאר? אני בסך הכל די חדשה בארץ

1. את מוזמנת לפגישת הפורום שתיערך

בסוף החודש, לערך. 2. על מנת לבצע את הנ"ל את אמורה לכתוב לי אישור על השתתפותך במייל-תפוז. 3. את יכולה לחפש ולקרוא חומר בנושא המענין אותך. תפני למשל לטל, היא כמו אנציקלופדיה מהלכת ותוכל להפנות אותך לחומרים ומקורות. 4. בהמשך, ניצור קבוצות דיון ופעולה ואני בטוחה שהן יהיו מספיק שקטות ותרבותיות עבורך.

deep ocean

New member
אורין הי ../images/Emo13.gif

את יכולה לעדכן אותי בנוגע למפגש הפורום הקרוב. אני לא נכנסת לפורום הרבה וכנראה פיספסתי את ההודעות לגבי המפגש... תודה מיכל

למעלה