קצת
- קרן פלס

Avishh

New member
קצת ../images/Emo32.gif - קרן פלס

זה רק אני או השיר שלה "רכבות באירופה" מזכיר מאוד (יותר מדי?!) את "Precious Things" של טורי? חזרתי מהופעה שלה וגיבשתי דעה - אם טורי איימוס הייתה מירי מסיקה אז היא הייתה קרן פלס. מה דעתכם? אתם יודעים אם ההשפעות מוצהרות, מוכחשות או מקריות?

noosh

New member
לעולם לא להזכיר באותו משפט

את טורי וקרן פלס / מירי מסיקה. אני חושבת שזה מעביר את דעתי
לא הקשבתי לשיר הזה של קרן פלס, אז אני לא יודעת להגיד, אבל שום שיר שלה לא יגיע לקרסוליים של הביצועים של טורי, אז לא אכפת לי בכלל אם היא תעתיק את שיר כולו, אינ עדיין רגועה.

זה באמת דומה,

אבל הרבה פחות מורכב וקצת שונה בטונים... ועם כל אהבתי למירי וחבורתה (בלי איה כורם כי היא לא משו), אני מסכימה איתך שאסור לשים אותן ואת טורי באותו משפט. אולי כמה שורות למטה, עם רווח בין פסקה לפסקה.

Avishh

New member
חלילה לי מטורי

אין שום שמץ קטנטוש של ספק שכבוד קרסוליה של טורי במקומו מונח. ההשוואה היא במרחב הגלגל"צי של המוסיקה הפופולרית הישראלית. קחו זאת כמובן מאליו.

noosh

New member
גם במרחב הגלגל"צי של המוזיקה

הפופולארית הישראלית, שלצערי הרב ביליתי שנתיים בהאזנה רצופה לו של 12 שעות ביום, בקירוב, לדעתי קרן פלס היא לא מהחזקות. גלגל"צ אמנם חושבים אחרת, אבל אני פשוט לא אוהבת אותה. יש לה את אותו הצליל של מירי מסיקה וחברותיה (שזה די צפוי, כי היא כתבה והלחינה להם את כל השירים
), והקול שלה לא מיוחד יותר או מרגש יותר, לדעתי. אני מעדיפה לשמוע את פורטיסחרוף, את אביתר בנאי, את יהודית רביץ, תמוז, אריק איינשטיין... נכון שהם מושמעים פחות, אבל לפחות הם לא נטחנים ויוצאים מכל החורים. יש מוזיקה ישראלית משגעת בארץ, הייתה בעבר ויש גם היום. פשוט צריך לדעת להחשף אליה. ולא, היא לא מושמעת בגלגל"צ, וטוב שכך.

Avishh

New member
גם אני חשבתי ככה

קודם הבהרה - אני לא ילדון גלגל"צ. רחוק משם. האלבום נראה לי סביר ובאתי סקפטי להופעה ויצאתי שמח. בדיסק באמת קשה להבדיל בינה לבין חברותיה יוצאות רימון. מה שעושה אותה לשונה הוא העובדה שהיא יוצרת ומוסיקאית, שהקול שלה שונה בהופעות - הרבה יותר אמוציונלי, ושהיא באה בהרכב מגניב ולא טריוויאלי (קונטרבס, צ'לו, פסנתר, תופים). באמת לא מפתיע שגלגל"צ בוחר לשדר, סליחה, לטחון, דווקא את הדביקים ה"רגילים" שלה, ומוותר על השירים היותר קשוחים. לפי מה שאני רואה את חושבת שקרן פלס היא "איתי" ו"אם אלה החיים" ותו לא. זה כמו לחשוב שטורי איימוס היא "קרוסיפיי" ותו לא (שזה שיר מצויין אבל לא ראוי לייצג), או לחשוב שג'נסיס זה "דה ווי איי ווק" ותו לא, ולהתעלם מהיצירות הענקיות של תקופת פיטר גבריאל, שפחות מושמעות בגלגל"צ. אם זו הגישה, אז את אומרת שאת שופטת אמנים לפי איך שהם נשמעים בגלגל"צ, ולכן לא תוכלי להציג עצמך טיפוס אנטי-גלגל"צי. ולגבי האמנים שאת מעדיפה לשמוע - בטח! גם אני! אבל יצאת מהמרחב הגלגל"צי... ידוע שיש המון מוסיקה משגעת בארץ אפילו היום. גם אמנים מוכרים (סחרוף, אחינועם ניני, שלמה ארצי לפעמים, שלום חנוך, שלמה גרוניך, עידן רייכל...) גם קצת פחות מוכרים (ערן צור, קרני פוסטל, הדרה לוין ארדי...) וגם בקושי מוכרים (דפנה והעוגיות, אגרול, סימפוזיון, פרווה חמה...). אבל הם לא כל כך במרחב הגלגל"צי. זה למה אמרתי שקרן מזכירה את טורי במרחב הגלגל"צי.

noosh

New member
דפנה והעוגיות תמיד משעשעות אותי

כי דן-יה שוורץ הייתה פעם מדריכה שלי. זה נכון, אולי אני שופטת מהר מדי. זה פשוט ש.. לא יודעת, לא ממש היה לי חשק להקשיב לשירים שלה. יכול מאוד להיות שאני טועה פה, אבל אני מכירה את קרן פלס כיוצרת וכותבת ואת השירים שהיא מלחינה שומעים בביצוע של אמנים אחרים, והם כולם באותו הסגנון. יכול באמת להיות שהיא עושה מוזיקה שונה לגמרי, אבל היא לא מציגה את עצמה ככה, שזה גם די חבל. ג'נסיס זו דוגמא קצת פחות טובה, כי מדובר בשתי להקות שונות. נכון שההרכב כמעט זהה, אבל הלהקה עברה שינוי של 180 מעלות, וזו לא יצירה אחת שנשמעת כמו The Way We Walk, זה היה הקו האמנותי שלהם קצת אחרי העזיבה של גבריאל. את ג'נסיס אני אוהבת מאוד בתקופה הפרוגרסיבית, פירת' אוב פיפת' זה הרינגטון שלי
כדי שאמן יזכיר לי את טורי, אני צריכה שהוא ייצור ברמה נטולת מחשבה על דעת הקהל והמבקרים. שיהיה לו את האומץ לכתוב קטעים מטורפים, טקסטים הזויים וחודרים, או לשיר לא-נכון, להביע את מה שהוא מרגיש בלי לנסות להמתיק את הגלולה. אני יודעת שיש המון שירים של טורי שהם לאו דווקא כאלה, אבל העובדה שיש כאלה שכן, שיש אלבומים שלמים שנוצרו מתוך הרגש שלה וללא שום כוונות להשמע טוב או למכור, מעידה על כך שזה בטוח עדיין בתוכה. גם אם האלבומים האחרונים שלה היו "קלים" או "מתוקים" יותר, או מה שזה לא יהיה. אולי אני תמימה, אבל אני לא חושבת שהיא עשתה אותם פשוטים יותר כדי למכור יותר, או כי זה מה שהולך, או כי זה מה שאוהבים. ואני לא יודעת אם לקרן פלס יש את האומץ וחוסר ההתפשרות האלה - אולי כן - אבל בינתיים זה לא מה שקלטתי ממנה. אני אשמח לגלות שאני טועה.

Avishh

New member
אין לה.

לפי הגדרותיך, אין ספק שהיא חמדמדה מדי בשביל להזכיר את טורי. לכן הוספתי את תבלין המירי מסיקה (ע"ע הודעה ראשונה). אבל ממספר שירים שלה שנזכרו קודם ומהרגש שהיא משדרת אפשר לקוות שהמכות הראשונות היו רק כדי להיחשף ובהמשך נזכה לראות את קרן כך שתזכיר לך את טורי. אמן. np-כיסוי של "הקלישאה הקווית"/"אמטיסט" ל"על גגות תל אביב"

True Colors

New member
אני לא כ"כ מכיר את המוסיקה שלה

אבל קראתי כמה ראיונות אתה, והיא בהחלט מציינת את טורי כהשפעה בולטת. בראיון ל-MOOMA נכתב: "את אלבומה הממשמש ובא היא מגדירה כ"קונפליקט בין הפסנתרנית התיאטרלית לבין הרוקרית עם המיקרופון". לדבריה, "גדלתי שנים מתוך מחשבה שיש רק זמרת אחת בעולם, טורי איימוס. אחר כך רק התחלתי להבין שיש גם ביטלס, ועוד דברים "זניחים" כאלה. אני אוהבת גם את אלאניס מוריסט, הצד הבועט והרוקרי שבה".

אני חושבת שדווקא...

השיר של קרן פלס: "זמנים משוגעים" מזכיר את טורי ואת סגנונה... אמנם הקול של טורי הרבה יותר עשיר ומצמרר, שלא לדבר על הטקסטים, אבל נחמד לראות יוצרת חדשה מאד מאד מאד מוכשרת ומושפעת מה-טורי...

Avishh

New member
זה כאילו שהיא יכולה אבל נסוגה

מלהיות בועטת כמו בשיר הזה, ב"עוד יום" וב"יותר מדי" (מומלצים!). יוצא שאת האלבום פוקדים כמה שירים ראויים מאוד אבל ממלאים אותו גם לא מעט שירים סבירים עם מלים צפויות. נקווה שתשים לב לכך לקראת האלבום הבא.

זה רק אני או....

שברדיו מושמעים זמרים שנשמעים אותו הדבר דוגמת קרן פלס מירי מסיקה,שי גבסו,שני ההראלים,איה כורם וכו'. אני לא מצליחה למצוא ביניהם הבדל או עניין. יסלחו לי כל אוהביהם
נ.ב הם לא כותבים אחד לשני שירים?

noosh

New member
זה קרן פלס כותבת לכולם

אני לא חושבת שהכל, אבל את הרוב. אממ, כן, גם לי הם נשמעים אותו הדבר. אינ תמיד שומעת איזה שיר ואומרת לעצמי - "הו, עוד פעם איה כורם", ואז מסתבר שזה בכלל מירי מסיקה, או קרן פלס. למרות שמירי מסיקה נשמעת קצת אחרת. דווקא בין ההראלים אפשר להבדיל, די טוב, ושי גבסו בכלל נשמע אחרת. זה אותו הסגנון של המוזיקה, אבל הם עוד כותבים את השירים שלהם בעצמם, והתחילו עם זה לפני שהם היו מפורסמים, אז יש יותר הערכה. (אני ממש סנובית כשזה מגיע לקטעים כאלה, מצטערת)

דבר שנשמע אותו הדבר

קשה לי להעריך,יש זרמים מסוימים במוזיקה שבהם כל אמן יידמה לשני(פופ למשל...מדונה,בריטני ספירס,כריסטינה אגילרה,גם היפ הופ וראפ)אבל יש אמנים שגם מוצאים ייחוד. נכון שמונים את טורי ופי ג'יי הארווי באותה נשימה יחד עם פיונה אפל אבל מה שמיוחד בזמרות האלו שהן משתנות ולא נשארות קבועות,לכן לפעמים קשה לקבל את השינוי הזה אצלן(מוכר למישהו?
)אבל ליחן עדיין לא נס. ג'נסיס בתק' פיטר גבריאל הייתה להקה כ"כ שונה כי הוא בתור סולן הלהקה נתן את הטון,ברגע שהוא עזב הם הלכו לכיוון אחר לגמרי,פופי יותר. זה לא פשוט לכתוב מוזיקה,בטח שלנסות ולהוציא אותה לאור בתחנות רדיו כדי לזכות בחשיפה אבל מצד שני אם אין ייחוד בבן אדם היוצר מהר מאוד הוא יישמע כמו כולם ולא בטוח איזה חותם הוא ישאיר. מי שהשאיר חותם הוא היוצר שנתן משהו אחר אם בטקטס או בלחן או בדרך הביצוע : שלום חנוך,מתי כספי,אריק איינשטיין,מיקי גבריאלוב(שהלחין שירים יפים מאוד),יהודית רביץ,אלונה דניאל,חווה אלברשטיין,קורין אלאל(למרות כמה הסתייגויות שלי ממנה) ועוד רבים וטובים. אגב נס ליחו.... הרבה אנשים היו מתבלבלים בין יהודית רביץ ונורית גלרון,במראה החיצוני,באופי השירים...לאחרונה ראיתי את נורית גלרון בהופעה טלוויזיונית...זה היה פשוט נורא,היא זייפה,לא נראתה טוב והכל היה מיותר,לעומת זאת שמעתי שיר של יהודית רביץ שהלחינה לצורך פרוייקט והתרגשתי ממנו שבעתיים!!

פלוטו24

New member
לא יודע עד כמה יש השפעה

אני לא כל כך מצאתי אותה, אבל אני גם לא מכיר שום שיר שלה חוץ מ"איתי" שאני אישית מאד לא אוהב ואת "אם אלה החיים" שדווקא מאד אהבתי. אולי בו יש יותר השפעה מלנכולית משהו. בכל מקרה, קשה לי להשוות את טורי עם זמרות ישראליות בכלל. טורי זו ליגה אחרת...

לא מכירה את השיר

אבל מבחינת יכולות ווקאליות היא לא מתקרבת בכלל. ובעצם, וודאי לא התכוונת לזה בכלל, אלא רק לסגנון ההלחנה. מה שאני יכולה להגיד בנושא הוא שטורי לא ממחזרת לחנים. אמנם יש מאפיינים שחוזרים במספר מהשירים שלה, אבל אי אפשר לזהות כל שיר שלה כשלה גם אם לא היא שמבצעת אותו, בשונה מקרן פלס. מִחְזוּר מִחְזוּר מִחְזוּר!!

למעלה