קצת
וקצת
העסקת עובדים

jefrat

New member
קצת ../images/Emo32.gif וקצת ../images/Emo163.gif העסקת עובדים

לא ממש קשור להגירה האישית שלי, יותר להעסקה של מהגרים. בחיפושיי אחרי מנקה ומטפלת ההיצע הפולני, רומני, בולגרי וסלובקי מתגלה כמרשים במיוחד. בהנחה שאני לא הולכת להיות מעסיקה פורמאלית, כמו כל מי שמעסיק מנקה, ואין לי כוונה לבדוק אישורי שהייה ועבודה, האם בני הלאומים הנ"ל נמצאים בהולנד בזכות או לא? קצת אבדתי במידע על מי מהגר לאן ובאיזה תנאים...

Nobilis

New member
בתמצית

אני מניח שמה שמעניין אותך הוא לא האם יש להם זכות לשהות בהולנד, אלא האם יש להם זכות לעבוד בהולנד. אז ככה... לגבי הפולני והסלובקי סביר שכן. מותר להם לעבוד בתור עצמאים, וגם בתור שכירים תותר להם העבודה בקרוב (אם עדיין לא הותרה להם). לגבי הרומני והבולגרי - כרגע לא. החל מינואר 2007 מותר יהיה גם להם לעבוד בתור עצמאים. לגבי עבודה כשכירים - טרם ידוע. וכל התשובה הזאת - רק על סמך המקרה הכללי של החוק האירופי. בהחלט יתכן ולמישהו תהיה זכות עבודה ושהיה מתוקף סיבה אחרת (לדוגמא - בן זוג של תושב הולנד, מחזיק באשרת עבודה מטעם חברה שנותנת שירותים שכאלו, וכו').

jefrat

New member
תודה

כרגיל... בתמצית עשית סדר. וכן, הכוונה לא למי שיש לו זכות מתוקף בן-זוג (כמוני...) או אשרת לימודים שמשלבת עבודה וכו... אלא אלה שבאים "לנסות את מזלם"... תודה!!!

למעלה