קצת

סינבד

New member
במיוחד הפרק השלישי

שמתאר כיצד שדד הליכוד את המדינה מאזרחיה ודחף אותה לידי קומץ הטייקונים ששולטים בנו כיום.
&nbsp
דיסקליימר: אין לי כוונה לפתוח בדיון על הפוליטיקה בישראל. עבורי ההסבר היה מאיר עיניים ודברים שהתמודדתי איתם לאורך השנים (עד עצם היום הזה) מקבלים מובן ומשמעות לאורו של ההסבר הזה.

ינוקא1

New member
הפרק היחיד שלא אהבתי.

בעוד בשני הפרקים הראשונים היתה הצגת עובדות וסטטיסטיקות משכנעת והצגת פרשנות בכמות סבירה , בפרק השלישי הפרשנות על הכוונות הסמויות של הליכוד הפכה לעיקר , והשמאלניות מול ימניות הלכה להיות במוקד הסידרה.

אני חושב שזה גם מה שהכשיל את המחאה החברתית -
בסופו של דבר היא נצבעה בגווני השמאל הישראלי , שמביא בעיסקת חבילה כל מיני דעות כלכליות + דעות פוליטיות ומדיניות.

אני אישית רואה את עצמי כאיש ימין , והתחברתי לשני הפרקים הראשונים , כי נאמרו בהם דברים פשוטים והגיוניים , בלי קשר למחנה פוליטי זה או אחר.

אך לגבי הפרק השלישי - אתה באמת חושב שההסתדרות היתה טובה יותר מהמונופולים היום ? ההסתדרות היתה האבא של המונופולים !
אני זוכר למשל את ההפרטה בתחום התחבורה הציבורית - ממונופול אחד או שניים (אגד ודן) , ההפרטה הביאה הרבה חברות תחבורה , וזה הוזיל את מחירי הנסיעות בעשרות אחוזים. אני זוכר את זה היטב.

יש טוב במדיניות הרווחה ויש טוב גם במדיניות נאו ליברלית - השיקולים צריכים להיות ענייניים.
ושוב , אני כאיש ימין התחברתי היטב לשני הפרקים הראשונים , אני מאמין שצריך שינוי כלכלי , וביחד עם זאת אני ימין מדיני.

למעלה