קצת תסכולים וזה..

Wrecker

New member
קצת תסכולים וזה..

סלחו לי אם אני הולך להשמע פלצן או מתנשא או איך שלא תקראו לזה..
אבל בזמן האחרון אני מרגיש שאני נמצא בסביבה, נגיד לא "חכמה".
ברוב הפעמים אני מצליח להבין אנשים באופן מאוד חזק, בין אם זה ריגשי או פיזי ובהרבה פעמים אני מרגיש שאחרים לא באמת מצליחים להבין אותי
או לרדת לסף דעתי. אני מוכן להקשיב ואוהב להקשיב, אחרים אוהבים בעיקר לדבר ופחות להקשיב..
הדבר שהכי מסתכל אותי שעם כמה שההבנה שלי גבוה לגבי דברים אני הרבה פעמים נכשל בהסברה.

אחרי התקציר הזה הדבר שהכי משפיע כרגע זה היחסים עם חבר שלי. אני בזמן האחרון מרגיש שיש בינינו מרחק, בין אם זה בתחומי עיניין ונושאים משותפים
או אפילו הבנה בסיסית של דברים, אני מעריך אותו ואוהב אותו הוא אדם בעל ידע רב, אך הבעיה שהוא מקובע בדיעותיו ואני רואה בזה אטימות. קשה לי עם זה.
לפעמים אני מרגיש שאני צריך לשכנע אותו לגבי דברים שקשורים אלי ובעצם עושים לי טוב, אך הוא מאמין לחלוטין כי הדברים האלה לא מתאימים לי ובנסיון לעשות לי טוב עושה בדיוק הפוך.. שוב ושוב גם אחרי שאני מסביר ומסביר :\

לפעמים אני מבין שכל מה שאני עושה ומתעסק זה בריחה משאר הדברים.. מה שעושה אותי מאושר באמת ולא מסכים שאף אחד יגע בזה!
הבעיה שהוא רואה בזה חסרון, כי יש לי תחביב יקר. ובכל פעם שהוא נוגע בנושא הזה אנחנו רבים ומתווכחים...אני מקווה שימאס לו להתווכח על זה לפני שלי ימאס בכלל.....

קצת חפירה אני יודע, סתם תסכולי החיים לפני השינה..

לא יודע בשביל מה ההקדמה

שהרי אין קשר בינה לבין הקיטור שבא לאחריה.
כמי שרגיל שלא רק "לא מבינים" אלא הרבה פעמים לועגים אני יכול להזדהות אתך.

Wrecker

New member
ההקדמה

באה להסביר שאני זה שתמיד יכול להבין אחרים אבל אחרים לא תמיד יכולים להבין אותי או את הצרכים שלי, שזה לא אישי נגדו ואולי גם לי יש ציפיות גדולות.. או שלא..לא יודע.

לטעמי

היותך מבין אחרים אינו סיבה שבגללה אחרים צריכים להבין אותך. זו דעתי לפחות.
אגב, ההצהרה הזו על עצמך סובייקטיבית לגמרי

זכותו של כל אחד להיות מובן היטב, וחובתו של כל אחד לדאוג להיות מובן היטב. לפעמים אם דרך א לא הולכת, שווה לנסות דרך אחרת.

ItsikH

Member
אחת הסיבות לקשיים בזוגיות היא מאבק על שליטה.

מה רע בבריחה? מה רע בתחביב יקר? כל זמן שהבריחה והתחביב היקר אינם יינות איכותיים או קוק פרסי?

אתה יכול לפרט מעט - מה זה "יקר" ועד כמה זה בא על חשבון הקשר אם בכלל?

Wrecker

New member
אני אפרט מעט..

מי שמכיר אותי מכיר יודע כמה הרכב הוא חלק גדול מהחיים שלי.
אני מחזיק ברכב ספורטיבי, מנקה אותו בחומרים שעם הזמן קניתי\הזמנתי באיביי (סך החומרים בסביבות ה600-700 שח) ומנסה לחדש אותו כמה שיותר (שנת 2002) מתדלק ב98 לרוב.. אני מוציא בסביבות 2000 שח בחודש וזה כשאני נוסע באוטובוס לעבודה... וכן אני מעדיף להחזיק רכב חזק ויפה ולנסוע באוטובוס לעבודה מאשר לקנות סוזוקי אלטו ולנסוע כל יום בפקקים.

מאז שקניתי את הרכב הכרתי המון אנשים חדשים בחיים שלי עם תחביב משותף. יש לנו גם קבוצה משלנו בפייסבוק.

הוא רואה את זה שבמקום הסכומים האלה אני יכול לגור איתו ביחד..
זה לא שאני לא רוצה, אני פשוט לא מוכן לוותר על משהו שהוא חלק שחשוב לי בחיים.

ItsikH

Member
אני לא יכול לייעץ לך דווקא מפני שאני מזדהה איתך לגמרי
בכ"א לדעתי חשוב להגיע לתאום בענין הזה, ולא מתוך מאבק כח אלא מתוך הסכמה והבנה.

נשמע מתיש

שאתה צריך להסביר שוב ושוב את מה שאתה מרגיש והצד האחר לא מוכן לשמוע. אני חושב שבשלב מסוים זה יכול לחלחל יותר ויותר לתוך הקשר ולהשפיע גם על הדברים הטובים שיש לכם במשותף. ולראייה, אתה כותב שאתה מרגיש שיש בינכם מרחק.
עצה שלי: תמצאו דברים חדשים שמעניינים את שניכם: תחום עניין פוטנציאלי שיכול להוות כר להתפתחות מחודשת ולעניין משותף חדש.
יחד עם זאת, חשוב לדעתי שתשמור על האידוויאואליות שלך ועל תחומי עניין משלך. פשוט תסכימו בינכם שלא להסכים ותניחו לנושא התחביב שגורם לאי נעימות אצל שניכם.
תשוחח איתו על זה ותנסו להגיע להבנה שהתחביב הזה הוא שלך ושהוא לא חייב לקחת בו חלק וגם לא חייב להסכים איתו. אבל שיידע שזה מה שעושה אותך מאושר ושהוא צריך לקבל את זה אם לא להסכים.
מעבר לכך, אל תיתן לעיסוק הפרטי שלך לגרום לריחוק בינכם. אם זה "קדוש בשבילך" ואתה באמת לא רוצה שאף אחד ייגע בזה, זה לגיטימי אבל שוב, תמצאו תחביבים משותפים ותחומי עניין אחרים שיקרבו אתכם אחד לשני. חבל להתווכח ולטחון מים על תחביב שגורם לכם לקשיים. הוא צריך להבין שהעיסוק בו הוא עניין שלך ולכבד את זה ואתה צריך שלא להתרחק ממנו בגלל זה. פשוט תלמדו להיפגש באמצע.

Wrecker

New member
הדברים המשותפים שלנו

הם קניות ומחשבים וכאלה... לא יותר מידי אבל סה"כ טוב לנו ביחד עם זאת שזה בהחלט מתיש אותי לגמרי..
תודה :)

בגלל זה אני אומר שתמצאו עוד דברים לעשות יחד

זה יכול רק לחזק את הקשר עוד יותר.

השורה התחתונה היא: אל תתן לחיים לחלוף על פניך

הסבר: האנושיות שלך מתבטאת בחום והבנה שאתה מביע כלפי הסביבה המורחבת, אבל בתוכך גועש משהו שלא מתבטא כי אין לו אוזן קשבת ודמות קרובה מכילה, לכן שכשאתה מביע מהפנימיות שלך קשה להבין, או יותר נכון מאיפה איזה מגיע....אם זה נשמע לאדם אחר ממעמקים, הוא לא יחפור אצלך מטעמי נימוס (נכבד אותו...). במילים אחרות, האמפתיה המוחצנת כמו שאתה מספר שניחנתה בה מכסה על הישמון שבאהבה שלך.
אתה מתנהג באהבה בשמרנות בגילך הצעיר ? אני מניח שכן.
אתה מרגיש פער בתבונה הרגשית בינן לבין חבר שלך ? אני מניח שכן.
אתה עיוור מלראות את הדברים בהתאם לאן ששאלות כאלה מובילות ? אני מניח שכן.

לדעתי אם תפתח מודעות ותצליח לרכז את קרני האור שאתה קורן כלפי חוץ אל האהבה שלך, היא תימס ותעלם או שתשנה צורה.
לכן
תעבוד על המודעות רק אם אתה מסכים לשלם את מחירה.

פעם הייתי באהבה גדולה אם איש קוטבי לי, איש של עקרונות, אניגמטי טהור. בשיא של היחסים הייתי מסוגל לזבוח כל חבר/קשר/מבקר/מכר/אוהב אחרים כדי לשמור עליו...[שעתיים סיפורים מתחת]...שנים לקח לי להתגבר עליו.

מתנצל על השימוש בעיניי רנטגן

Wrecker

New member
לפעמים אני רוצה להרגיש את אותו

מאמץ שאני משקיע גם מהצד השני.. למה לא? גם אני מתעייף לפעמים..
ההשקעה שלו היא יותר משאי פעם מישהו נתן לי.. אבל כמו כל אישה כל מה שאני צריך לפעמים זה שיבין אותי ויקבל אותי כמו שאני. הוא אומר שהוא כן, אני מאמין לו אבל לא מרגיש ככה.

למעלה