לגבי מינסוטה ויוטה- ראיתי כמה משחקים של שתיהן ואלו המסקנות
נתחיל עם מיני, שהיא לדעתי הקבוצה עם הפוטנציאל היותר גדול להיות קונטנדרית.

רוב מה שיקרה איתם בעתיד כמובן תלוי בבריאות ובהתפתחות של וויגינס וטאונס, ובינתיים הכיוון נראה מאוד חיובי. וויגינס מזכיר לי קצת את קובי בצעירותו, אתלט אדיר עם יכולת חדירה נהדרת שצריך לשייף את הקליעה שלו ולהוסיף משחק אול אראונד.
טאונס הוא סוג של אנתוני דיויס בגרסה כבדה יותר, וכמו דיויס הוא בא מלוטש מבחינה הגנתית אבל צריך להוסיף קצת מובים בפוסט ולייצב את הקליעה מבחוץ.
אבל בהנחה ששניהם יהיו הכוכבים שהם אמורים להיות, איך מיני ממקסמת את הפוטנציאל שלה?
בגזרת הפרי אייג'נטס מן הסתם השאיפה צריכה להיות להביא את דוראנט שיהיה שחקן חופשי, אבל אם נהיה ריאליים הסיכוי שיגיע למינסוטה הוא די נמוך לכן לטעמי הם צריכים ללכת הכי חזק שאפשר על באטום בקיץ הקרוב, הוא ימלא אצלם את החלל בסמול פורוורד ויוסיף להם קליעה והגנת פרימיטר טובה. מה גם שהוא יהיה בן 27 עם עוד כמה שנים טובות לתת.
מה שעוד הייתי עושה זה אומר לרוביו שלום בטרייד תמורת 4 נחמד שקולע מבחוץ, ומחתים את קונלי בתור רכז פותח.
רוביו פציע מדי והחוסר שלו בקליעה הוא משמעותי בליגה של היום.
לגבי הספסל, סה"כ מינסוטה סבירה שם. חמישיה שניה של לאבין שאמור להפוך למעין רכז-סקורר כזה, מרטין (בהנחה שישאר על חוזה נמוך, אם לא הוא אז איזה קרופורד כזה), שבאז, בייליצה וג'נג עם תוספת של נגר הגנתי למקרה הצורך סוגרת קבוצה מאוד יפה, וחמישייה של קונלי-באטום-וויגינס-ראיין אנדרסון (נגיד) וטאונס היא לדעתי פוטנציאל לאליפות אלא אם גולדן הולכים לעשות שיקגו ולסתום את הליגה ל-6 שנים הבאות.

עכשיו נעבור ליוטה. אין הרבה מה לנתח פה הקבוצה צריכה רכז באופן דחוף ובהול. ראול נטו שחקן יורוליג, טריי ברק לא רכז פותח בקבוצת NBA וגם דנטה אקסום לא הראה יותר מדי ניצוצות בעונת רוקי. לצערם בקיץ הקרוב הרכז הכי בכיר שמשתחרר אחרי קונלי זה ג'נינגס, שמי יודע איך יחזור אחרי הפציעה. אח"כ יש את רונדו וכל מני דיג'יי אוגוסטין למיניהם.
במקומם הייתי הולך בכל הכוח על קונלי, אם לא הולך אז את ג'נינגס שסה"כ למרות שהוא שחקן בעייתי הוא יכול להוסיף להם כוח אש התקפי שקצת חסר. ברונדו לא הייתי נוגע כמובן.
עוד בעיה של יוטה זה שהספסל שלהם מאוד מאוד קצר, חוץ מאלק ברקס שנותן עונה יפה וסוגר להם את השוטינג ביחד עם רודני הוד הנהדר, וטרבור בוקר שנותן אחלה האסל- אין להם שחקנים.
אז נגיד שברק רכז מחליף, לדעתי הם צריכים להוסיף סמול וסנטר ורצוי בקיץ הקרוב כי עוד שנתיים יש להם להחתים את היווארד על הראש.
יש לא מעט היצע, נגיד ג'ראלד\ג'ף גרין וג'ורדן היל \מו ספייטס בהחלט יכולים לשדרג אותם. קשה לי לראות אותם באמת מתמודדים על האליפות אבל אין לדעת איך דברים יתפתחו, גם גולדן לפני שנתיים-שלוש נראתה כמו קבוצה חביבה אבל לא כזאת שתאיים באופן ממשי על התואר.

אז אחרי שישבתי חצי שעה על החפירה הזאת, אשמח לשמוע מה אתם חושבים ואם מסכימים לגבי המסקנות?