קצת ראפ ערבי

multi

New member
קצת ראפ ערבי

יש הבדל בין הראפ הערבי לערבי, נראה לי שזה בגלל השפה....
לפי מה שהבנתי, באתר ערב-ראפ יש שירים של צמרת הראפ הערבי, אז בהשוואה לשלנו, הם משתווים. גם לנו כמו להם יש את ההרכבים הבולטים יותר והטובים יותר אבל הרמה פחות או יותר שווה. לפי ההופעה של דאם בחישגוזים אני רואה שבאמת אפשר להשוות אותם (או לפחות את טיאן) לסאבלימינל, מלא אנרגיות ומקצועיות. וחבל שכל מעריצי סאב "הציונים בנשמה" לא יכלו לפרגן קצת ולשתף פעולה עם הרכב מעולה מבחינה מוסיקלית ולא משנה הדעות והתכנים שבמילא לא מבינים בערבית. רק דבר אחד שחבל שאם כבר לטיאן יש פלואו כזה טוב בערבית, אז חבל שבעברית הוא עדיין מתקשה ולא יושב על הביט, אולי באלבום שייצא זה ישתפר. אז הנה כמה המלצות פחות מוכרות (לי לפחות) שאפשר להוריד מהאתר ArabRap-ome שיר שקט ואיטי יותר עם פלואו ממש יפה מזכיר לי את הסגנון של Gangsta Blac - Life´s A Bitc Brotha Lynch Hung - Liquor Sicc ArabRap-Kh-ar שיר יותר אנרגטי על האינסטרומנטל של הפריסטייל של עם-1 בעסק ArabRap-Sho-sar הפעם ראפריות. הביט דרמתי, הראפ פחות דרמתי, שזה לא כלכך מתאים אבל עדיין טוב ArabRap-share3 עדיין ראפריות, על הביט של i got five on it שוב פלואו מצוין ArabRap-tiptop פאנקי ArabRap-3rabe-J עצמתי , ביט אלקטרוני כזה ArabRap-Saz-men ראגא מאפין שכזה, יפה מאוד ArabRap-WE7-de3ay השיר הכי יפה מכל מה שהורדתי, ביחוד בגלל הפיזמון והביט, הפלואו פחות טוב טוב, נראה לי שזהו אתם יכולים להוריד את הכל ואת שאר השירים שם ולשפוט בעצמם, יש גם שירים פה בפורום. ועוד הערה לסיום, כאני מדבר על פלואו טוב/מצוין וכל זה זה בטעמי האישי פלואו לא בסיסי, מעניין עם מקצבים מיוחדים ויפים. סלאמת

../images/Emo45.gif יפה שסוף סוף מתייחסים

לראפ הערבי ברצינות. סתם להבהיר משהו - הראפריות ששרות הן הרכב בשם "ערפייאת". ולכל מי שאומר "למה לי לשמוע ראפ ערבי אם אני גם ככה לא מבין" - שטויות. הרי יש המון ששומעים ראפ צרפתי ואיטלקי ועוד מלא בשפות זרות ולא מבינים... הראפ הערבי הוא מצויין מכל בחינה שתסתכלו עליו, מהסיבה הפשוטה שלמרות שהראפרים הערבים לא זוכים לחשיפה מוגברת במיוחד יחסית, והם לא יכולים להשקיע תקציבים גדולים ולהרים הופעות גדולות, דבר אחד הם עושים הרבה יותר טוב לדעתי מכל ראפר אחר - משקיעים את הנשמה ואת הלב במוזיקה. וככה זה נשמע, כי התוצאות פשוט מדהימות!

חבל על הזמן, גם אני התלהבתי מ...

"ערפייאת" יש לה גם פריסטייל מעסק שחור!!! פשוט ענק...הייתי בשוק
היו כמו מילים מצחיקות, אבל חוץ מזה ההרכב שלהן ענק(לדעתי).

multi

New member
אממממ

למה לא זוכים לחשיפה? dam זוכים לחשיפה בסצינה הישראלית וגם ערפיאת ו TOP היו בעסק וחוץ מזה, יש להם חשיפה בסצינה הערבית וכדאי להמנע מהשוואות בסגנון, הראפ הערבי יותר טוב או הראם העברי יותר טוב כי אי אפשר להשוות כאלה דברים כלליים וגם לנו אין הרבה תקציב, המשבר הכלכלי משפיע על כולם.

DAM אכן זוכים לחשיפה גדולה יחסית

אבל בקשר לאחרים - עם כל הכבוד לעייסק, להופיע שם לא נחשב בדיוק לשיא החשיפה. ואגב - אף אחד לא ציין את המעולים מעכו - MWR!

Loony K

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

חבל שלא מבינים את שאר האתר...

DJ$upreme

New member
רק אציין שוב

שמה שאני לא מבין, אני פשוט לא מבין. אני יודע שתאמר הוא ראפר מעולה, ואני שמח שהוא שר בעברית - לדעתי הוא טוב בעברית כמו רוב הראפרים הבכירים שלנו, אם לא כמו כולם. כשהוא שר בערבית זה נשמע פיצוץ אבל אני לא יודע מה הוא אומר, וראפר שאני לא מבין מה הוא אומר, מאבד אצלי 70 אחוז מהעניין. לכן, צר לי, אבל עד שלא יהיה לי תרגום (כמו שתאמר עשה לבית המדהים שלו בשיר עם החלוצים) אני אאלץ להגיד - סבבה, אבל לא כל כך מעניין אותי. רק דעתי.

צודק אבל בכל זאת....

אתה רוצה להגיד שאתה חושב אותו דבר על ראפ צרפתי, איטלקי וכו´?

DJ$upreme

New member
בדיוק אותו דבר

בעצם ערבית קצת יותר נוח לי לשמוע כי אני מבין טיפה. אבל כדי להבין אם ראפר הוא גדול או לא, צריך להכיר את השפה שלו על בוריה - ראפ הוא לדעתי אומנות הדיבור (על קצב). כדי לדעת שסאב מעולה, או כדי להבין את המגבלותשלו, צריך להכיר עברית טוב, ולא רק את השפה - גם את התרבות. כשמוקי מחדש את "הוי ארצי מולדתי" של אריק אינשטיין, חשוב להכיר את השיר הזה, חשוב להבין מה זה "הולכת פייפן", חשוב לדעת מה קורה במדינה היום. כל הדברים האלה הולכים לאיבוד כשאתה לא מביןאת המילים. ולכן אני ממש לא יכול להבין פריקים של ראפ מסביב לעולם, כשהם לא מבינים כלום מהמילים. וזה לא רק משמעות הטקסט, זה גם כדי להבין עם החריזה היא טובה או חרטא, אם הפלואו אמיתי או מקושקש (עם כל מיני ביגידבומים) וכו´.

וואו, לא חשבתי על זה ככה...

אתה צודק לגמרי מהבחינה הזאת. אבל עדיין - זו מוזיקה שנעימה לי לאוזן, ואני מבינה את הרעיון שמאחוריה גם אם לא את המילים המדוייקות שבהן משתמשים כדי להביע אותו.

multi

New member
יש לך טיעון נכון

אבל זה לא מנע ממני להנות מהשירים וההופעה

da^Lord

New member
הוא דואג לתרגם את השירים שלו

וגם התרגום נשמע מצוין.

da^Lord

New member
אני מכיר את תאמר קצת יותר טוב

ואני אומר לך , הלוואי עליי לדעת ולשלוט בעברית כמוהו. מבחינת פלואו וישיבה על הביט אין עליו, ואני כבר הרבה זמן אומר שהוא היחיד שיכול להתחרות בסאב מבחינת מקצועיות. מבחינתי חבל שהוא שר בערבית כי העברית שלו מעולה ואני לא מבין ערבית..

מעניין... לפני כמה זמן כתבתי פה גם

על הראפ הערבי, וכל מה שזכיתי לו היה מטר של קללות. כנראה שלכם יש את הכשרון לעשות את זה...

KEiN

New member
אין מה לדבר

מבחינת שליטה בעברית, טי-אן הוא ממש טוב! משחקי מילים מעולים (ראה: אמא אל תבכי ועוד)

למעלה